Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΔιονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός: «Με τη νέα γενιά πρωτοπόρα και δημιουργική»

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός: «Με τη νέα γενιά πρωτοπόρα και δημιουργική»

Διονύσης-Χαράλαμπος Καλαματιανός, υπ. Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ- Π.Σ.

Τα τελευταία χρόνια οι νέες και οι νέοι μας βίωσαν τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Κρίσεις κοινωνικές και οικονομικές που υποθήκευσαν τα πλέον παραγωγικά και εποικοδομητικά τους χρόνια, αναγκάζοντας πολλές και πολλούς να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Η νέα γενιά βλέπει τις ελπίδες και τα όνειρά της να γκρεμίζονται. Ζει μέσα στην ανασφάλεια και την επισφάλεια. Βιώνει την ανεργία, τους μισθούς πείνας, τις απλήρωτες υπερωρίες και την εργασιακή ζούγκλα. Την εξάρτηση από το σπίτι, την αδυναμία να σχεδιάσει και να οργανώσει την ίδια της τη ζωή. Δεν νοιώθει ασφάλεια στις μεταφορές, όπως απέδειξε με τον χειρότερο τρόπο το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Είναι οι χιλιάδες νέες και νέοι που αποκλείστηκαν από τα πανεπιστήμια της χώρας εξαιτίας της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Θύματα ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής υπέρ των μεγάλων συμφερόντων και των κολλεγίων, από τις πολλές που εφάρμοσε την τελευταία τετραετία η απερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μια κυβέρνηση η οποία δεν έπαψε ποτέ να βλέπει τη νέα γενιά ως εχθρό, φοβούμενη, προφανώς, το γεγονός πως δεν μπορεί να την τιθασεύσει και να την ελέγξει. Η χρήση σκληρής βίας σε πλατείες απέναντι σε νέους, με πρόσχημα τη μη τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας είναι ενδεικτική.     

Η νέα γενιά αποτελεί προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει:

  • τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς,
  • τη μέριμνα για τη στέγαση, με την επιδότηση ενοικίου για νέες/νέους και νέα ζευγάρια από 24 μέχρι 44 ετών,
  • τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και τη σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με τη νεανική επιχειρηματικότητα,
  • την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και την ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου, που περιλαμβάνει την κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής,
  • τη διαμόρφωση ενός εθνικού σχεδίου για τη φοιτητική στέγη, με τη δημιουργία νέων κτιρίων φοιτητικών εστιών ανά την Ελλάδα και εξασφάλιση στέγης στον φοιτητικό κόσμο, μέσω του εργαλείου της Τράπεζας Στέγης.

Κάθε νέα και κάθε νέος πρέπει να μπορεί να πάρει τη ζωή στα χέρια του. Να μπορεί να παραμείνει στον τόπο του, να εργαστεί και να διαβιώσει αυτόνομα με αξιοπρέπεια, πραγματοποιώντας τους στόχους και τα όνειρά του.

Την 21η Μαΐου η νέα γενιά βγαίνει μπροστά, διεκδικεί και αποφασίζει για το μέλλον της. Επιλέγει να ζήσει καλύτερα, με κοινωνική δικαιοσύνη, δημιουργικότητα, πίστη και αποφασιστικότητα. Επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και την προοδευτική διακυβέρνηση, για μια νέα αρχή με αισιοδοξία, για ένα καλύτερο αύριο.    

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ