Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΔέκα μεγάλα έργα υποδομών που αλλάζουν την Ηλεία

Δέκα μεγάλα έργα υποδομών που αλλάζουν την Ηλεία

Της Υπ. Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Δρος Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου

Η Δυτική Ελλάδα, με συστηματική δουλειά της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, μπήκε σε τροχιά προόδου και είναι πρωταγωνιστής της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για ανάπτυξη. Κάτι που αποτέλεσε ξεκάθαρη πολιτική μας επιλογή και κυρίως στόχευση του Πρωθυπουργού μας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς δώσαμε στην περιοχή την ώθηση που είχε στερηθεί και αυτό δεν μπορούσε παρά να συνοδεύεται από σημαντικά έργα υποδομής. 

Στην Ηλεία, στην πρώτη τετραετία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε δει μεγάλα έργα, όπως η κατασκευή της Ολυμπίας Οδού ως προς το τμήμα «Πάτρα – Πύργος» να μπαίνουν στο δρόμο της υλοποίησης. Δρομολογήθηκαν δε δημόσια και ιδιωτικά αναπτυξιακά έργα, όπως η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών του Καϊάφα και η θωράκιση και αξιοποίηση της Λίμνης και του Φράγματος Πηνειού, τα οποία θα φέρουν νέες και πρόσθετες θέσεις εργασίας και εισοδήματα για το Νομό, αλλά και πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη. Υλοποιήσαμε, ακόμη, δράσεις αστικής ανάπλασης άνω των 24 εκατ.€ για την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των οικισμών της Ηλείας, βελτιώνοντας το αστικό περιβάλλον και την προσβασιμότητα, καθώς και έργα άνω των 22 εκατ.€ για την αποκατάσταση και βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας και οδών με στόχο την εύκολη και ασφαλή προσπελασιμότητα στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις. Εξασφαλίσαμε δε 102 εκατ.€ για έργα οδικής ασφάλειας, όπου υλοποιήσαμε στοχευμένες παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και αναβάθμισης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ηλείας για την εξυπηρέτηση και την ασφάλεια των κατοίκων. Πετύχαμε, επίσης, την ίδρυση στην Αρχαία Ολυμπία ενός νέου, πανελλαδικής εμβέλειας Ινστιτούτου Εκπαίδευσης Αθλητικών Στελεχών στον τόπο που γέννησε την ευγενή άμιλλα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Παράλληλα, έγιναν πολύ σημαντικές περιβαλλοντικές υποδομές, όπως το εργοστάσιο επεξεργασίας αστικών αποβλήτων της Τριανταφυλλιάς, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2021 και συνιστά ένα απτό παράδειγμα επίλυσης του περιβαλλοντικού ζητήματος των αποβλήτων και προστασίας της δημόσιας υγείας. Εξίσου σημαντική ήταν η ένταξη στο ΠΑΑ 2014-2020 του σπουδαίου έργου της υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων του ΤΟΕΒ Γαστούνης με προϋπολογισμό 17.420.000€, καθώς και η χρηματοδότηση έργων κατασκευήςαναβάθμισης και επέκτασης των δικτύων ύδρευσης οικισμών των Δήμων μας, όπως η υδροδότηση της Δ.Ε. Βουπρασίας από διυλιστήριο φράγματος Πηνειού. Η εκπόνηση, τέλος, του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο της Ηλείας, με προϋπολογισμό 1.066,955 εκατ. €, συνιστά καίριο «εργαλείο» για την ανάπτυξη των περιοχών του Νομού, καθώς θα μπορέσουν να λειτουργήσουν ως υποδοχείς αναπτυξιακών σχεδίων και έργων, έχοντας απαγκιστρωθεί από τις παλιές ΖΟΕ. 

Η 21η Μαΐου, με σύνθημά μας «Προχωράμε μαζί μπροστά αλλάζοντας την Ελλάδα, πιο ασυμβίβαστα και πιο τολμηρά», θα αποτελέσει το ορόσημο για να συνεχίσουμε την πορεία ανάπτυξης και τα μεγάλα έργα στην Ηλεία που αλλάζει. Πάμε μπροστά και συνεχίζουμε! 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ