Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΣυνάντηση του επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ/ υποψηφίου Βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη...

Συνάντηση του επικεφαλής της Κ.Ο. ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ/ υποψηφίου Βουλευτή Ηλείας Μιχάλη Κατρίνη με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου

 ‘’Ανάπτυξη χωρίς εργαζόμενους δεν υπάρχει’’

‘’Για τα εργασιακά δικαιώματα δεν μπορούν να μιλάνε αυτοί που με τις αποφάσεις τους και όλα όσα ψήφισαν την περασμένη τετραετία άνοιξαν την πόρτα στις ελαστικές μορφές εργασίας, στην κατάργηση του 8ωρου και στον περιορισμό των εργασιακών δικαιωμάτων, ούτε όσοι βαφτίζουν ‘’ευελιξία’’ την ανισότητα και την ανομία στις εργασιακές σχέσεις.

Ανάπτυξη χωρίς εργαζόμενους με αξιοπρέπεια, δικαιώματα και ικανοποιητικές αμοιβές δεν υπάρχει’’ επισήμανε ο υπ.Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης κατά τη συνάντησή του με την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Πύργου.

Τόνισε ότι στην Ελλάδα σήμερα το 40% των εργαζομένων , περίπου 700.000 εργαζόμενοι, αμείβονται με μισθούς κάτω από τα 700 ευρώ, ενώ πάνω από τις μισές νέες συμβάσεις αφορούν μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση, στοιχείο που δεν επιτρέπει πανηγυρικές δηλώσεις από την κυβέρνηση για ‘’μείωση της ανεργίας’’.

 Στις ευρωπαϊκές χώρες του βορρά πάνω από το 80% των συμβάσεων καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενώ στη χώρα μας το ποσοστό αυτό περιορίζεται στο 25%, τη στιγμή που ο κατώτατος μισθός θα πρέπει να προσδιορίζεται μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις με τους κοινωνικούς εταίρους και όχι να αποφασίζεται από την κυβέρνηση με προεκλογική σκοπιμότητα.

Παράλληλα ο κ.Κατρίνης αναφέρθηκε στις προγραμματικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τους εργαζομένους που περιλαμβάνουν : 

-Δεσμευτική ρήτρα απασχόλησης σε κάθε κυβερνητική πράξη ή νόμο που αφορά την ανάπτυξη και τις επενδύσεις.

-Συλλογικές συμβάσεις εργασίας με κανόνες, ασφάλεια και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Υποχρεωτικότητα και καθολική εφαρμογή των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων.

-Επιδότηση για 1 θέση εργασίας για επιχειρήσεις έως 10 άτομα και για 3 θέσεις εργασίας για τις μεγαλύτερες. Στόχος η δημιουργία 100.000 νέων θέσεων εργασίας, προκειμένου  η ανεργία στην χώρα να πέσει σε μονοψήφιο νούμερο.

Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνει την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών από την Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, για 4 χρόνια. Η επιδότηση θα είναι 100% τον πρώτο χρόνο, 75% τον δεύτερο, 50% τον τρίτο και 25% τον τέταρτο χρόνο.

-Στήριξη των ανέργων με Voucher 600 ευρώ τον μήνα,για ένα χρόνο ,σε κάθε απολυμένο.

-Πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους με τηλεργασία, στις πλατφόρμες και στις επιχειρήσεις delivery.

‘’Η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η αφαίρεση δικαιωμάτων και οι χαμηλές αμοιβές δεν είναι στοιχεία μιας δίκαιης κοινωνίας. Και για το ΠΑΣΟΚ, σταθερή δέσμευση αποτελεί η δίκαιη κοινωνία’’ τόνισε ο κ. Κατρίνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ