Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΔιονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας με φωτοβολταϊκά για νοικοκυριά και αγρότες

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Πρόγραμμα ενεργειακής αυτονομίας με φωτοβολταϊκά για νοικοκυριά και αγρότες

Για την έναρξη του προγράμματος «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη» και την δυνατότητα υποβολής αίτηση επιδότησης τόσο για νοικοκυριά όσο και για αγροτικές εγκαταστάσεις, ενημερώνει η υπ. Βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού ξεκινά από 45% και φτάνει το 75%, ο προϋπολογισμός είναι 238 εκατ. ευρώ ενώ ο σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό μέχρις εξαντλήσεως των διαθέσιμων πόρων, με απώτατο όριο το τέλος Ιουνίου 2024.

Όπως τονίζει η κα. Αυγερινοπούλου, το πρόγραμμα αυτό για το οποίο έχει εργαστεί συστηματικά η Επιτροπή Περιβάλλοντος, δίνει πλέον την δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά, αγρότες και κτηνοτρόφους, να παράγουν το ρεύμα που χρειάζονται και να εξοικονομούν χρήματα, εγκαθιστώντας το δικό τους μικρό φωτοβολταϊκό, σε συνδυασμό με σύστημα αποθήκευσης (μπαταρία). Η επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού ξεκινά από 45% και φτάνει το 75% για τα νοικοκυριά.Τα αντίστοιχα ποσοστά για τους αγρότες είναι 40% – 60%, ενώ η συνολική επιδότηση του συστήματος φωτοβολταϊκού με μπαταρία μπορεί να φτάσει έως και 16.000 ευρώ για νοικοκυριά και 10.000 ευρώ για αγρότες.Ταυτόχρονα προβλέπεται ειδικό bonus 10% για άτομα με αναπηρία, συζύγους κι εξαρτώμενα μέλη ατόμων με αναπηρία, μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε η κα. Αυγερινοπούλου, η διαδικασία υποβολής της αίτησης είναι απλή και η έγκριση γίνεται άμεσα, χωρίς ταλαιπωρία και γραφειοκρατία, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και της χρήσης των κωδικών TAXISNET.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ