Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΜιχάλης Κατρίνης- Επικεφαλής Κ.Ο.: ‘’Συμμετοχή στην κυβέρνηση με όρους προγραμματικής συμφωνίας.

Μιχάλης Κατρίνης- Επικεφαλής Κ.Ο.: ‘’Συμμετοχή στην κυβέρνηση με όρους προγραμματικής συμφωνίας.

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής

Βουλευτής Ηλείας

Οι ανεξέλεγκτοι Πρωθυπουργοί και οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις τελείωσαν.’’

Βασικά σημεία συνέντευξης του βουλευτή Ηλείας ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη στο Kontra News και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Γιώργο Μελιγγώνη

Σε σχέση με τον απολογισμό της τετραετούς κυβέρνησης της ΝΔ και τις επικείμενες εκλογές ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε

Ελάχιστα απομένουν να γίνουν, από αυτά που είχε εξαγγείλει ο κ. Μητσοτάκης πριν από 4 χρόνια.

Το ρητορικό ερώτημα είναι εάν διαθέτει η ΝΔ το πολιτικό απόθεμα, προκειμένου να συνεχίσει όλα όσα  δεν πρόλαβε να κάνει.

Οι πολίτες διαπιστώνουν, ωστόσο, ότι ο «κύκλος» του κ. Μητσοτάκη και μιας αυτοδύναμης ΝΔ έχει κλείσει, όπως παλαιότερα είχε κλείσει και ο «κύκλος» της παντοδυναμίας του κ.  Τσίπρα.

Μπροστά μας βρίσκεται μία εκλογική αναμέτρηση που την χαρακτηρίζουν μείζονα διλλήματα.

Αλλά, κυρίως, μπαίνουμε σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από κυβερνήσεις συνεργασίας με άλλη πολιτική, προκειμένου να δοθεί ξανά ελπίδα και αισιοδοξία στους Έλληνες και τις Ελληνίδες.

Και αυτό είναι κάτι που το έχουν ανάγκη, γιατί βλέπουν ότι η καθημερινότητά τους  επιδεινώνεται, οι κυβερνητικές εξαγγελίες δεν υλοποιούνται, η ακρίβεια διαβρώνει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς και ότι τα κόκκινα δάνεια απειλούν χιλιάδες κύριες κατοικίες.

Σε όλα αυτά, η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν παρατηρητής, ενώ και η αξιωματική αντιπολίτευση λειτουργεί με «ευχολόγια» και εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα.

Ανοίγει λοιπόν, μία νέα εποχή που ζητά νέο όραμα και σχέδιο, όπως και νέα και σοβαρά πρόσωπα, με αξιόπιστες θέσεις, που θα τα υπηρετήσουν.

Άλλωστε, το νέο όραμα και το νέο μοντέλο συνεργασίας δεν μπορούν να υπηρετηθούν με πρόσωπα που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει.

Στις 21 Μαΐου ο λαός ψηφίζει, αποφασίζει, διαμορφώνει και δείχνει το δρόμο για την επόμενη ημέρα, στην οποία βάσιμα πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Για το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη που κάνει λόγο για «κυβέρνηση των ηττημένων», ο Ηλείος βουλευτής  τόνισε:

O κ. Μητσοτάκης ψεύδεται ασυστόλως. 

Συνειδητά διαστρεβλώνει  τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να τρομοκρατήσει τους πολίτες, ενώ εμείς έχουμε διευκρινίσει με όλους τους δυνατούς τρόπους ότι δεν νοείται συνεργασία με τους «δραχμιστές» του κ. Βαρουφάκη.

Ο πρωθυπουργός μέσα στην ανασφάλεια προσπαθεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά, διαστρέφοντας συνειδητά τις θέσεις μας, ψευδόμενος κανονικά και χωρίς ενδοιασμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει διαλέξει την μέθοδο του εκφοβισμού, παραποιώντας ξεκάθαρα τις θέσεις μας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκαθαρίσει τους όρους, με τους οποίους θα συμμετάσχει στην επόμενη κυβέρνηση και αυτοί οι όροι είναι προγραμματικοί.

Θα είναι όροι προγραμματικής συμφωνίας και σύγκλισης πάνω σε μία σειρά από ζητήματα, όπως τα κόκκινα δάνεια, η κοινωνική κατοικία και η στήριξη του εθνικού συστήματος  υγείας, που αποτελεί κομβικό έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.

Ο κλήρος πέφτει ξανά στο ΠΑΣΟΚ, να ανασυγκροτήσει και να αναγεννήσει τη δημόσια υγεία για όλους του πολίτες, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών κριτηρίων.

Το ΠΑΣΟΚ, επιπλέον, πιστεύει σε ένα ισχυρό πρόγραμμα κοινωνικής κατοικίας, όπως και σε θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές, από τη στιγμή που το 60% πολλών θέσεων αμείβεται με κάτω από 500 ευρώ.

Άλλωστε, το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος ακούει στο όνομα «δημογραφικό» και δε  μπορεί να αντιμετωπιστεί με μισθούς πείνας, όταν η ακρίβεια και η κερδοσκοπία  ταλανίζουν τη χώρα.

Αυτά αποτελούν την ατζέντα του ΠΑΣΟΚ και τίθενται επί τάπητος, όχι μόνο τώρα προεκλογικά, αλλά και όταν θα γίνει η σχετική συζήτηση την επόμενη ημέρα των εκλογών. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ