Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΗΛΕΙΑ-Τουρισμός τεσσάρων Εποχών

ΗΛΕΙΑ-Τουρισμός τεσσάρων Εποχών

Του Νίκου Καλάκου, υποψήφιου βουλευτή Ηλείας ΝΔ

Ο Ελληνικός Τουρισμός αποτελεί διαχρονική αξία της χώρας μας, έναν από τους βασικότερους αναπτυξιακούς μοχλούς της, ενώ ταυτόχρονα είναι πρεσβευτής της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Η Ηλεία διαθέτει αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο εύρος από ισχυρά σημεία και συγκριτικά πλεονεκτήματα που ευνοούν την ανάπτυξη του Τουρισμού.

Το σημαντικό πολιτιστικό και αρχαιολογικό απόθεμα, με κυριότερα αυτά του τριπόλου Αρχαία Ολυμπία – Αρχαία Ήλιδα – Επικούριος Απόλλων, το απέραντο θαλάσσιο μέτωπο προς το Ιόνιο,  τα μοναδικού κάλλους τοπία της φύσης σε πεδινές και ορεινές περιοχές, αποτελούν ανεκτίμητο θησαυρό που κληροδότησε ο νομός μας από την Ιστορία και την Φύση.

«Κοινή αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η συνολική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος» δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την επίσημη έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει θεμελιώσει σε ισχυρές βάσεις τον Τουρισμό, στηρίζει αυτόν τον ισχυρό κλάδο και έχει θέσει ως στόχο για το 2023 την αύξηση των τουριστικών εσόδων κατά 10%.

Η Ηλεία μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την προοπτική. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξασφάλισε τις βασικές προϋποθέσεις για την αναβάθμιση και την προώθηση του τουριστικού προϊόντος. Η κατασκευή σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, η απόφαση για επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου Πατρών-Πύργου, ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού Κατακόλου, σημαντικού σταθμού για την κρουαζιέρα,  η χορήγηση άδειας για την λειτουργία υδατοδρομίου στην Κυλλήνη, θα διευκολύνουν τη διάχυση των τουριστικών ροών ενισχύοντας την τουριστική κίνηση.

Ο Τουρισμός στον νομό επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται ως Ηλειακή Υπόθεση με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους επιχειρηματίες, τους εργαζομένους στον τομέα του Τουρισμού και με την Πολιτεία υπεύθυνη και ουσιαστική αρωγό στην προσπάθειά τους. Η δημιουργία ενός συλλογικού φορέα με τεχνογνωσία και κύρος που θα αναλάβει με αίσθημα ευθύνης τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την προβολή του «Ηλεία τουρισμός τεσσάρων Εποχών», καθίσταται επιτακτική ανάγκη. Αποστολή του νέου  συλλογικού φορέα θα είναι η αξιοποίηση του ιστορικού και πολιτιστικού πλούτου της Ηλείας και η ανάδειξή του σε ελκυστικό τουριστικό προϊόν. Ο στόχος «Ηλεία τουρισμός τεσσάρων Εποχών» ως τόπος τουριστικού προορισμού με διεθνή και εθνική ακτινοβολία, είναι εφικτός. Άλλωστε η οικουμενικότητα της Αρχαίας Ολυμπίας είναι φωτεινός οδοδείκτης.

Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύει και στηρίζειτο σύγχρονο πρόσωπο του Ελληνικού Τουρισμού,τον δυναμικό και εξωστρεφή κλάδο της οικονομίας, προσφέροντας σημαντικές δυνατότητες για τόνωση της τοπικής οικονομίας με παράλληληαύξησηκαι ενίσχυση της απασχόλησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ