Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΠαρέμβαση Αυγερινοπούλου με βελτιώσεις στο άρθρο 17 του σ/ν του ΥΠΕΣ για...

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου με βελτιώσεις στο άρθρο 17 του σ/ν του ΥΠΕΣ για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των μικρασιατικών περιουσιών της Γλύφας

Αποδεκτές έγιναν οι δύο ουσιαστικές βελτιώσεις που πρότεινε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, στο άρθρο 17 του τελευταίου ερανιστικού νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο διευθετεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μικρασιατικών εκτάσεων στην περιοχή της Γλύφας του Δ. Πηνειού.

Η κα Αυγερινοπούλουεισηγήθηκε νομοτεχνικές βελτιώσεις στο άρθρο 17 προς όφελος των κατοίκων. Ειδικότερα, η κα Βουλευτής πρότεινε τη διαγραφή του δεύτερου εδαφίου της παρ. 3 του άρθρου 17, το οποίο πλέον δεν απαιτεί την ολοκλήρωση ρυμοτομικού σχεδίου πριν την υποβολή αιτήσεως, μιας και οι μικρασιατικές εκτάσεις της Γλύφας αποτελούνται κυρίως από αγροτεμάχια μεγάλης εκτάσεως. Εισηγήθηκε, επιπλέον, τη διαγραφή της παρ. 7του ίδιου άρθρου και έτσι ο κάτοχος έκτασης μεγαλύτερης του ενός αρτίου οικοπέδου, πριν την εκποίηση, δεν χρειάζεται να αποδώσει στον Δήμο την επιπλέον έκτασή του. Βελτιώσεις, οι οποίες υιοθετήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών. Όσον αφορά το τίμημα εξαγοράς, η κα Βουλευτής πρότεινε να τύχει επεξεργασίας σε επόμενο στάδιο.

Σύμφωνα με το άρθρο 17, προαιρετικά, εφόσον το επιθυμούν, οι δημότες ή κάτοικοι της περιοχής «Γλύφας» μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος, προκειμένου να εκποιηθεί χωρίς δημοπρασία έκταση που έχει περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου με οποιονδήποτε τρόπο και κατέχεται αυθαιρέτως κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Το οφειλόμενο τίμημα καταβάλλεται σε εκατόν οκτώ (108) ισόποσες μηνιαίες δόσεις ή σε τριάντα έξι (36) ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις ή σε δεκαοκτώ (18) ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ