Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΟι υπεύθυνοι και οι ανεύθυνοι απέναντι στον νεοφασισμό

Οι υπεύθυνοι και οι ανεύθυνοι απέναντι στον νεοφασισμό

Του Νίκου Καλάκου, υποψήφιου βουλευτή Ηλείας ΝΔ

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε την πρωτοβουλία αποκλεισμού από τις εκλογές ενός κόμματος του οποίου οι πραγματικοί ηγέτες είναι καταδικασμένοι –έστω και πρωτόδικα– για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις των καθηγητών Συνταγματικού Δικαίου της χώρας, προέβη και σε πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση, για να δώσει στον Άρειο Πάγο ακόμα πιο ισχυρά νομικά εργαλεία στην απόφαση που θα πάρει για την ανακήρυξη ή μηενός κόμματος στο οποίο επί της ουσίαςπρωτοστατεί καταδικασμένος πρώην βουλευτής.

Αυτήν την πρωτοβουλία, ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε εξαρχής να την υπονομεύσει, δείχνοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει ο στρατηγικός στόχος του νόμου, δηλαδή ο αποκλεισμός του συγκεκριμένου κόμματος, αλλά μικροκομματικές προεκλογικές στοχεύσεις.

Τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ, έστω και με τις επιφυλάξεις που διατύπωσαν οι εκπρόσωποί του στη Βουλή, ορθά υπερψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης προτάσσοντας το μείζον, δηλαδή να μη συμμετέχει στις εκλογές κόμμα με ηγέτηκαταδικασμένο για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε να απέχει από την ψηφοφορία.

Η επιχειρηματολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης φυσικά δεν πείθει κανέναν, αφού είναι σαφής ο διπλός τους στόχος: αφενός να «κλείσουν» το μάτι στη λεγόμενη «οργισμένη ψήφο» και στο αποκαλούμενο «αντισυστημικό κοινό» και αφετέρου να εμποδιστεί με κάθε τρόπο η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «τυφλωθεί» από το μένος του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας και κρατάει αποστάσεις από την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποτρέψει εγκληματίες από το να παριστάνουν τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με τη χθεσινή στάση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή έπεσαν οι μάσκες. Πλέον ο ελληνικός λαός ξέρει καλά ποιος θωρακίζει έμπρακτα τη Δημοκρατία και το Κοινοβούλιο από τον νεοφασισμό. Ο ελληνικός λαός θυμάται επίσης πολύ καλά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ήταν αυτή που συνέβαλε το 2013 στο να συλληφθεί η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής και η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν αυτή που διευκόλυνε την ολοκλήρωση της δίκης, η οποία οδήγησε στην καταδίκη των μελών της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ