Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΜε τον Περιφερειάρχη συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Με τον Περιφερειάρχη συναντήθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

Στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  βρέθηκε χθες ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όπου είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπου Μπονάνου, καθώς επίσης και των Αντιπεριφερειαρχών Συντονισμού, Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Τάκη Παπαδόπουλου και Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη, συζητήθηκαν θέματα της Ηλείας και της Περιφέρειας γενικότερα, ενώ διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων σε πολλά ζητήματα.

Δ. Αβραμόπουλος «Εδώ γίνεται σημαντική δουλειά»

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Είχα μία ενδελεχή ενημέρωση για το σπουδαίο έργο που επιτελείται στη Δυτική Ελλάδα και που έχει σαν στόχο να βάλει την Περιφέρεια στις πρώτες βαθμίδες ανάπτυξης σε επίπεδο χώρας.

Έχει γίνει μία πάρα πολύ σημαντική δουλειά και είναι ατελείωτες οι ώρες που απαιτούνται για να μπορέσει κάποιος να πληροφορηθεί την έκταση και το βάθος. Εκείνο που μπορώ να πω, είναι ότι η προοπτική της Περιφέρειας αυτής είναι ιδιαίτερα θετική και ευνοϊκή με βάση τα όσα έχουν σχεδιαστεί και τα όσα βεβαίως μέχρι στιγμής υλοποιούνται.

Από τη δική μου πλευρά και με δεδομένη πια την απόφασή μου να είμαι κι εγώ στην πρώτη σειρά της προσπάθειας που γίνεται στην Δυτική Ελλάδα, με έδρα βεβαίως και κέντρο την Ηλεία, θα στηρίξω πλήρως το έργο της Περιφέρειας και προσωπικά του κ. Περιφερειάρχη, γιατί βλέπω πως υπάρχει και όραμα και πολιτική βούληση. Όπως επίσης υπάρχει σχεδιασμός και στρατηγική. Τα αποτελέσματα είναι αισθητά. Ήδη τα μεγάλα έργα υποδομής βρίσκονται σε εξέλιξη ενώ υπάρχουν και άλλα που πρόκειται να ακολουθήσουν.

Φεύγω από αυτή τη συνάντηση πολύ αισιόδοξος, συγχρόνως όμως και αποφασισμένος από τη σκοπιά μου, όπου και αν με θέσουν οι συμπολίτες μου, να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις σε αυτό που συντελείται εδώ.

Λέμε συχνά ότι η Δυτική Ελλάδα είναι εγκαταλελειμμένη. Και είναι αλήθεια ότι σε κάποιους τομείς έχει μείνει πίσω. Τους λόγους τους γνωρίζουμε.

Μέσα στις βασικές προτεραιότητες είναι να ακυρώσουμε τους λόγους που κρατούν αυτή την Περιφέρεια έξω απ’ την στρατηγική ανάπτυξης της χώρας.

Το ότι αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση που είπαμε πρωτύτερα, είναι κάτι το ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και είμαι βέβαιος ότι αναγνωρίζεται και από τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες καθώς θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε πολύ συχνά με τον κ. Περιφερειάρχη. Απλώς θα ήθελα να τον συγχαρώ και τον ίδιο και όλους τους συνεργάτες του για την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδος, η οποία έχει περάσει δύσκολες στιγμές στο παρελθόν. Ωστόσο τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται, προαναγγέλλουν ένα πολύ καλύτερο μέλλον για όλους.

Τουρισμός, αγροτική ανάπτυξη, πρωτογενής τομέας, μεγάλα έργα υποδομής, η σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με την υπόλοιπη χώρα αλλά και με το υπόλοιπο της Πελοποννήσου, είναι στις βασικές προτεραιότητες.

Στρατηγικός στόχος είναι να βελτιωθεί και η «γεωγραφία» της Πελοποννήσου. Διότι λέω πάντοτε ότι υπάρχει υποδιαίρεση της χώρας σε περιφέρειες, αλλά δεν παύει η Πελοπόννησος να είναι ενιαία. Για να είναι όμως και περισσότερο ενιαία στην αναπτυξιακή της πολιτική, χρειάζεται και κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός και βεβαίως η συνεργασία ανάμεσα σε όλες τις περιφέρειες».

Ν. Φαρμάκης: «Στο πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου βλέπω ένα σύμμαχο»

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας δήλωσε: «Ήταν πράγματι μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία και συνομιλία με τον κ. Αβραμόπουλο, ο οποίος μας έκανε την τιμή να μας επισκεφθεί στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για όσα ήδη γίνονται και για όσα σκοπεύουμε να κάνουμε στο εγγύς μέλλον.

Ο δυτικός άξονας της χώρας από την Ήπειρο μέχρι το τελευταίο άκρο της Πελοποννήσου, είναι το κομμάτι της Ελλάδας στο οποίο δυστυχώς η ζυγαριά γέρνει ανάποδα.

Μέχρι σήμερα, για πολλούς λόγους, που αφορούν κυρίως την κεντρική εξουσία, ο δυτικός άξονας της χώρας είτε σε επίπεδο υποδομών, είτε σε επίπεδο οικονομικής στρατηγικής, είτε σε επίπεδο προβολής, έχει μείνει πίσω.

Αυτό φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια αλλάζει.

Είναι μπροστά μας λοιπόν η μεγάλη πρόκληση, αυτό να αλλάξει άπαξ και δια παντός, και αυτό θα επιτευχθεί με την ολοκλήρωση των υποδομών διασύνδεσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προς Βορρά αλλά και προς Νότο, και φυσικά και προς τα ανατολικά.

Διασυνδέοντας τους αναπτυξιακούς μας πόρους που είναι η μεγάλη μας ακτογραμμή, τα αναπτυξιακά μας κέντρα, τα λιμάνια της κρουαζιέρας και  τα εμπορικά λιμάνια, θα καταφέρουμε να ξημερώσει μία καλύτερη μέρα για τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας.

Σαν Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δηλώνουμε πάντα και με κάθε ευκαιρία ότι χρειαζόμαστε συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια να κάνουμε καλύτερη την ζωή των συμπολιτών μας.

Στο πρόσωπο του κ. Αβραμόπουλου, θα έχουμε ένα τέτοιο σύμμαχο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ