Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτική ΕπικαιρότηταΔιονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Επιλύεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προσφυγικών εκτάσεων της Γλύφας με...

Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: «Επιλύεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προσφυγικών εκτάσεων της Γλύφας με το νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών»

Οριστικά επιλύεται το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προσφυγικών εκτάσεων στην κοινότητα Γλύφας του Δήμου Πηνειού, καθώς, με πρωτοβουλία της Βουλευτού Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσίας – Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, και σε συνέχεια των επαφών που είχε πραγματοποιήσει με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα, καθώς και με το Μαξίμου, συμπεριλήφθηκε σχετική διάταξη, στο άρθρο 17, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο: «Ρυθμίσεις σχετικά με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού – Διατάξεις για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Διατάξεις για το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου τομέα – Λοιπές ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες επείγουσες διατάξεις» που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Η κα Αυγερινοπούλου δήλωσε:

«Κατατέθηκε σήμερα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται σημαντική διάταξη που επιλύει οριστικά το ιδιοκτησιακό καθεστώς των προσφυγικών εκτάσεων της Γλύφας.

Με το άρθρο 17 λύνεται η επί σειρά ετών κοινωνική εκκρεμότητα και ικανοποιείται ένα σημαντικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επίλυση του χρόνιου αυτού ζητήματος αποτέλεσε ένα προσωπικό μου στοίχημα, για το οποίο πραγματοποίησα σειρά συναντήσεων με το Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και με το Μαξίμου, ενώ κατέθεσα και σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Ευχαριστώ ιδιαιτέρως τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πέτσα, το Μαξίμου, καθώς και τους νομικούς συμβούλους του Υπουργείου και της Βουλής, οι οποίοι με ιδιαίτερη μέριμνα κατόρθωσαν τη νομοθετική ρύθμιση για την επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των προσφυγικών εκτάσεων. Ευχαριστώ δε τον Νομικό Σύμβουλο του Αν. Υπουργού Εσωτερικών, κ. Μιχαήλ Λιαροκάπη, με τον οποίο συνεργαστήκαμε στενά για την προετοιμασία της εν λόγω ρύθμισης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 17, μετά από αίτηση δημοτών ή κατοίκων της περιοχής «Γλύφας» της δημοτικής κοινότητας που υποβάλλεται στο Δήμο μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός (1) έτους από την έναρξη ισχύος του παρόντος, δύναται να εκποιηθεί χωρίς δημοπρασία έκταση που έχει περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου με οποιονδήποτε τρόπο και κατέχεται αυθαιρέτως κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος, με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Το οφειλόμενο τίμημα καταβάλλεται σε εκατόν οκτώ (108) ισόποσες μηνιαίες δόσεις ή σε τριάντα έξι (36) ισόποσες τριμηνιαίες δόσεις ή σε δεκαοκτώ (18) ισόποσες εξαμηνιαίες δόσεις και διατίθεται από τον δήμο κατά προτεραιότητα για την εκτέλεση έργων εφαρμογής του σχεδίου στην περιοχή όπου παραχωρούνται τα οικόπεδα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ