Αποδοχή
Είτε το νησί της Νάξου έχει μεγάλο πληθυσμό, είτε τελικά όπου μιλάει ο Μιχάλης Κατρίνης ο χώρος γεμίζει ασφυκτικά. Θα επιλέξω το δεύτερο, μιας και όπως έχει αποδείξει ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας ξέρει να κινητοποιεί κόσμο και να έχει αποδοχή όπου και αν βρίσκεται ανά την Ελλάδα.
Να βάζουμε και τόνους
Καλό είναι όταν στέλνουμε ένα Δελτίο Τύπου να βάζουμε και τόνους. Δείχνει τουλάχιστον μια προσοχή στα όσα γράφουμε και ότι δεν γράφουμε στην… τούρλα του Σαββάτου.
Το πρώτο ερώτημα
Ερωτηματικά, που πιθανότατα θα απαντηθούν από τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, προκαλεί η υπόθεση της παραίτησης του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Όθωνα Ηλιόπουλου. Αυτά δεν έχουν να κάνουν τόσο με την επιλογή του ομογενή ακαδημαϊκού στον οποίο δόθηκε η πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, όσο στον χειρισμό της υπόθεσης από την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το πρώτο ερώτημα αφορά την δημόσια έκφραση της …επιθυμίας του Όθωνα Ηλιόπουλου, να αντικατασταθεί από τον, Στέφανο Κασσελάκη. Ιδίως από την στιγμή που αυτή υπέρ-τονίστηκε τόσο στην επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου όσο και με δηλώσεις στελεχών προσκείμενων στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Θοδώρα Τζάκρη και η Νίνα Κασιμάτη.
Το δεύτερο ερώτημα
Το δεύτερο ερώτημα αφορά το κάπως παράδοξο σκεπτικό που αναπτύχθηκε από τους παραπάνω. Στην επιστολή του Όθωνα Ηλιόπουλου δεν προκρίνεται η αντικατάστασή του από τον Στέφανο Κασσελάκη επειδή ο τελευταίος είναι …πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επειδή έχει ομογενειακή καταγωγή! Παρά το γεγονός ότι το αξίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαθέτει σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης είναι προφανώς υπέρτερο της βουλευτικής ιδιότητας. Ως εκ τούτου η ομογένεια εκπροσωπείται στον μέγιστο δυνατό βαθμό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το τρίτο ερώτημα
Το τρίτο ερώτημα (που φαίνεται να είναι και το πιο σημαντικό) είναι το πώς στοχεύει να αξιοποιήσει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την εξέλιξη. Ο προβληματισμός εδράζεται στο ότι οι 5 επιλαχόντες που «μεσολαβούν» έως την 9η θέση του Ψηφοδελτίου Επικρατείας προκειμένου να χριστεί βουλευτής ο Στέφανος Κασσελάκης σχετίζονται με τον Αλέξη Τσίπρα αλλά και την Νέα Αριστερά. Δηλαδή δύο … «βασικούς στόχους» της ρητορικής του Στέφανου Κασσελάκη και των συνεργατών του το τελευταίο διάστημα.
Το παραδέχθηκε δημόσια
Για πρώτη φορά ο Τζο Μπάιντεν παραδέχτηκε δημόσια ότι δέχτηκε πιέσεις από τους Δημοκρατικούς να κάνει πίσω στη κούρσα για τις εκλογές στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος υποχώρησε στις πιέσεις αυτές και άνοιξε τον δρόμο στη Καμάλα Χάρις να διεκδικήσει αυτή την προεδρία κόντρα στον Ντόναλντ Τραμπ, με τον Μπάιντεν ωστόσο να μην κρύβει την πικρία του για την στάση ορισμένων Δημοκρατικών, μεταξύ των οποίων και της Νάνσι Πελόζι. «Οι δημοσκοπήσεις που είχαμε έδειχναν ότι ήταν μια κούρσα στήθος με στήθος, θα ήταν μέχρι τέλους. Αλλά αυτό που συνέβη ήταν ότι αρκετοί Δημοκρατικοί συνάδελφοί μου στη Βουλή και τη Γερουσία πίστευαν ότι θα τους έβλαπτα. Και ανησυχούσα ότι αν έμενα στον αγώνα, αυτό θα ήταν το θέμα. Θα μου παίρνατε συνεντεύξεις και θα με ρωτούσατε ‘Γιατί η Νάνσι Πελόζι είπε…’ ‘Γιατί ο τάδε…’ Και σκέφτηκα ότι θα ήταν ένας πραγματικός αντιπερισπασμός» δήλωσε χαρακτηριστικά.