Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Τετάρτη 5 Ιουνίου

Κατά ριπάς Τετάρτη 5 Ιουνίου

Δημοσιογράφοι για μία ημέρα
Οι μαθητές της Στ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς του σχολείου, παρακολούθησαν την ενημερωτική ημερίδα για τα αποτελέσματα του ΕΣΠΑ 2014-2020 και το καλύτερο ήταν ότι έγιναν «δημοσιογράφοι, για μία ημέρα». Τα παιδιά έθεσαν εύστοχα ερωτήματα τόσο προς τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου όσο και προς τη Δημοτική Αρχή Πύργου… !

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά
Ένα από τα ερωτήματα τα οποία έθεσαν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου στο Δήμαρχο Αγρινίου, είχε να κάνει με τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα σε δρόμους της πόλης αλλά και στη διέλευση οχημάτων σε πεζοδρόμους. Αρχικά ο Γ. Παπαναστασίου ξαφνιάστηκε και ρώτησε τα παιδιά που είδαν τέτοιες εικόνες στην πόλη του Αγρινίου, ενώ όταν διευκρινίστηκε ότι οι εικόνες αυτές είναι μέρος της καθημερινότητας της πόλης του Πύργου, ο ίδιος αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους αντιμετώπισε τα «κακώς κείμενα» τα οποία υπήρχαν και στην δική του περιοχή!

Μας αγάπησαν
Η αλήθεια είναι ότι τόση «αγάπη» για την Ηλεία είχαμε καιρό να νοιώσουμε! Υπουργοί, βουλευτές, υποψήφιοι Ευρωβουλευτές, στελέχη όλων των κομμάτων ακόμα και δύο πολιτικοί αρχηγοί μας επισκέφτηκαν το τελευταίο διάστημα και πραγματικά φτάνω στο σημείο να αναρωτιέμαι μήπως τελικά θα πρέπει να γίνονται συχνότερα εκλογές, για να θυμούνται ορισμένοι ότι υπάρχει και η Ηλεία στον χάρτη.

Βαρύ κλίμα
Εξοργισμένος με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, φαίνεται να είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν αυτό το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media, που εμφανίζει τον Κικίλια να συμπεριφέρεται απαξιωτικά στους αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος. Μένει να δούμε τι στάση θα κρατήσει ο Κ. Μητσοτάκης και μάλιστα εν μέσω αντιπυρικής περιόδου απέναντι στον Β. Κικίλια ο οποίος κατέχει ένα ιδιαίτερα νευραλγικό χαρτοφυλάκιο.

Πολλή φασαρία για το τίποτα
Πολλή φασαρία για το τίποτα και στο τέλος δεν συζητάμε για τα σοβαρά. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των όσων συμβαίνουν με την περιβόητη ιστορία για το πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη. Ο πρόεδρος Στέφανος το είπε και το έκανε. Έδωσε στη δημοσιότητα μία κατάσταση με τα περιουσιακά του στοιχεία. Συμπεράσματα: Έχει λιγότερα απ’ όσα δινόταν η εντύπωση ότι έχει. Τα περισσότερα προτιμά να τα τοποθετεί σε χρηματοοικονομικά προϊόντα, παρά σε καταθέσεις. Προτιμά επίσης και να μένει σε ιδιόκτητα σπίτια και όχι στο ενοίκιο – έχει ένα στη Νέα Υόρκη, το νεοαποκτηθέν στην Αθήνα και το εξοχικό στις Σπέτσες. Για να ζει άνετα κι ωραία, είτε παίρνει χρήματα από τη συμμετοχή του σε μία πλέον εταιρεία που έχει, ή τα βάζει ο Τάιλερ. Και τέλος, πρέπει να έχει αδυναμία στα ακριβά αυτοκίνητα – το ένα το πήρε με 100 χιλιάδες και το άλλο κοστίζει 250 χιλιάδες!

Στα σοβαρά
Στα σοβαρά τώρα: Η κουβέντα αυτή δεν έχει νόημα για τον μέσο πολίτη. Ο οποίος με το ζόρι τα βγάζει πέρα, το σούπερ μάρκετ είναι μαρτύριο, οι διακοπές εξελίσσονται σε πανάκριβο σπορ και οι λογαριασμοί του ρεύματος τραβάν την ανηφόρα – θα πούμε γι’ αυτούς παρακάτω… Νόημα σε μία προεκλογική περίοδο έχει να συζητηθούν τα μεγάλα θέματα – ευρωπαϊκά και εσωτερικά – που απασχολούν την κοινωνία.

Η απειρία Κασσελάκη
Ο Κασσελάκης ως άπειρος περί των πολιτικών παιγνίων, έκανε το λάθος να πει από μέρες ότι θα δώσει το πόθεν έσχες πριν τις ευρωεκλογές, παρότι δεν ήταν υποχρεωμένος. Η κυβέρνηση τον πίεσε και τώρα πρέπει να δείξει υπομονή, έως ότου το θέμα αυτό φύγει από την πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και αναδειχθούν ενοχλητικά για την κυβέρνηση ζητήματα. Σημειωτέον, ότι πολλοί συνεργάτες του Κασσελάκη ήταν προχθές βράδυ, την ώρα που παρακολουθούσαν την ομιλία του από τη Θεσσαλονίκη, με… οξυγόνο! Ο λόγος; Δεν ήξεραν τι να περιμένουν. Περισσότερο φοβούνταν μην εμφανιστεί καμιά περιουσία «μαμούθ». Με την ανακοίνωση κάπως ηρέμησαν και αποφύγαμε τα εγκεφαλικά…

Τα νεότερα από τα γκάλοπ
Από τις τελευταίες «μυστικές» δημοσκοπήσεις, φαίνεται ότι το μεγάλο πρόβλημα για τη ΝΔ είναι η οικονομία. Τα ποιοτικά στοιχεία των ερευνών δείχνουν ένα μειωμένο «δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης». Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι πολίτες νιώθουν πως η οικονομική κατάσταση θα είναι χειρότερη αύριο. Κι αυτό κοστίζει στην κυβέρνηση. Η απαισιοδοξία. Αναλογικά πάντως, περισσότερο αισιόδοξοι είναι οι συνταξιούχοι και οι νοικοκυρές – στις ομάδες αυτές η ΝΔ δεν χάνει την πρωτοκαθεδρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ