Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 1 Ιουνίου

Κατά ριπάς 1 Ιουνίου

Ρύθμιση 48 δόσεων
Ρύθμιση 48 δόσεων για τους οφειλέτες ψήφισε η ΔΕΥΑ Πηνειού, σύμφωνα με ενημέρωση του Προέδρου της Πάνου Θεοδωρακόπουλου. Τώρα εάν έρθει η ρύθμιση των 129 που υποσχέθηκε ο Σκυλακάκης, ακόμα καλύτερα, αλλά μπορεί και να αργήσει.

Η Ελλάδα σιωπά
Όλο και περισσότερες χώρες αντιδρούν σε αυτό που το Ισραήλ κάνει στη Γάζα εδώ και μήνες, όπως και να το πούμε: μαζική εξόντωση αμάχων ή (και) γενοκτονία. Ορισμένες επέλεξαν να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος. Η Ελλάδα σιωπά.

Σαφής τρόπος
Μάλλον δεν υπάρχει πιο σαφής τρόπος για να πει μια κυβέρνηση ότι απέτυχε να αντιμετωπίσει την ακρίβεια από την ή τηλεοπτική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε παρέμβαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο εδώ και 3 χρόνια που οι τιμές ανεβαίνουν απάντησε: «Ξεδιπλώνοντας τα μέτρα και βλέποντας και την αποτελεσματικότητά τους κρίναμε ότι πρέπει να κάνουμε και μια παρέμβαση πιο έντονη, ευρωπαϊκή».

Πόσα ακριβώς ακίνητα έχει;
Αν καταλάβαμε καλά από αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ (κι από ότι φαίνεται ισχύουν) το δημόσιο έχει καταφέρει να …χάσει 5-6 χιλιάδες ακίνητα. Για την ακρίβεια δεν ξέρει πόσα ακριβώς ακίνητα έχει. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει: «Είναι 72.000 τα δημόσια ακίνητα που θεωρεί ότι έχει στο χαρτοφυλάκιό της η Εταιρεία Δημοσίων Ακινήτων (ΕΤΑΔ); Είναι 78.000; Πόσα από αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν; Τα μισά; Και πόσα από αυτά έχουν αξιολογηθεί; 2500; 2900; Αυτά είναι τα νούμερα που έχουν χρησιμοποιήσει τα ίδια τα στελέχη της ΕΕΣΥΠ (Υπερταμείο) και της ΕΤΑΔ».

Νέα γραμμή
Νέα γραμμή διαπιστώνεται στην Κουμουνδούρου σχετικά με την υπόθεση της κοινής δράσης των κομμάτων του κέντρου και της αριστεράς. Το πόσο αυτή θα κρατήσει είναι μια άλλη υπόθεση. Τώρα λένε πως η συζήτηση αυτή είτε …δεν χρειάζεται, είτε πώς είναι μια φιλολογική αναζήτηση που την ακούμε εδώ και πολλά χρόνια, δίχως ιδιαίτερο νόημα. Μόνον «πουμαρό» δεν την αποκάλεσαν ακόμη δηλαδή. Βέβαια άλλα έλεγαν πριν λίγους μήνες στις δημοτικές εκλογές όταν ο Χάρης Δούκας κέρδιζε τον Κώστα Μπακογιάννη.

Το άθροισμα
Μπορεί η μεγάλη αγωνία των γαλάζιων να είναι το ποσοστό που θα πάρει η ΝΔ στις ευρωκάλπες, αλλά την απασχολεί και ζωηρά ένα ακόμα στοιχείο: Το άθροισμα των ποσοστών που θα λάβουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η Νέα Αριστερά. Διότι μπορεί η πιθανότητα μεταξύ τους συνεργασίας να είναι σχεδόν ανύπαρκτη, αλλά αν το άθροισμα των ποσοστών των τριών κομμάτων της κεντροαριστεράς υπερβεί αυτό της φιλελεύθερης παράταξης, τότε είναι προφανές ότι ο Κ. Μητσοτάκης, θα βρεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με ένα νέο πολιτικό τοπίο.

Η έρευνα της Prorata
Μέσα σε όλα, έχουμε και την εταιρεία Prorata, η οποία διένειμε μία έρευνα που ούτε λίγο, ούτε πολύ έδειχνε το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση. Τώρα, πώς γίνεται μία εταιρεία να κυκλοφορεί μία έρευνα, δίχως να φαίνεται ο εντολέας αυτής – ποιος την παρήγγειλε δηλαδή – εμφανίζοντας μία εικόνα εντελώς διαφορετική από εκείνη που δείχνουν όλες (μα όλες) οι άλλες είναι ένα θέμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ