Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 31 Μαίου

Κατά ριπάς 31 Μαίου

Ο Κυριάκος, ο Νίκος, ο Δημήτρης και ο Στέφανος
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε χθες να σκεφτεί και να απαντήσει σε ένα λιγάκι «διαφορετικό» από τα συνηθισμένα ερωτήματα που θέτουν οι δημοσιογράφοι στο πλαίσιο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης στο σταθμό «Παραπολιτικά».
Με ποιον από τους κ.κ. Κασσελάκη, Ανδρουλάκη και Κουτσούμπα θα διάλεγε να ήταν αποκλεισμένος σε έρημο νησί, να παίξει ποδόσφαιρο και να πάει στα μπουζούκια ο κ. Μητσοτάκης; Ο ίδιος είπε πως θα έπαιζε μπάσκετ με τον κ. Ανδρουλάκη, που όπως και εκείνος παίζει. «Σε έρημο νησί θα διάλεγα να είμαι με τον κ. Κουτσούμπα για να συζητήσω σε βάθος μαζί του τι είναι αυτό που κάνει κάποιον άνθρωπο σήμερα να είναι κομμουνιστής και δια της ατόπου απαγωγής στα μπουζούκια θα πήγαινα με τον κ. Κασσελάκη. Όχι για να διαπιστώσουμε ποιος είναι ποιος λαϊκός αλλά επειδή αυτή την επιλογή μου αφήσατε. Δεν πάω συχνά παρότι μου αρέσει πολύ η ελληνική μουσική. Αγνοούσα ότι υπάρχουν σουίτες για να πω την αλήθεια. Σε άλλες εποχές σουίτες δεν υπήρχαν», ανέφερε.

«Εμπάργκο» προς τους δημοσιογράφους
Είναι από τις ελάχιστες εκείνες χρονιές που δυστυχώς δεν υπάρχουν φωτογραφίες από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα σχολεία της Ηλείας λόγω του «εμπάργκο» που τέθηκε από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας με πρόσχημα την προστασία των προσωπικών δεδομένων των υποψηφίων. Οφείλω ωστόσο να επισημάνω ότι ο Νόμος των προσωπικών δεδομένων – τα οποία και σεβόμαστε- τέθηκε σε ισχύ το 2019 (!). Παράλληλα ο ίδιος Νόμος οφείλει να ισχύσει για το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης και όχι για μία «μερίδα» αυτών- εκτός βέβαια και αν από το Νόμο υπάρχει εξαίρεση για τη ΕΡΤ, και για συγκεκριμένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, κάτι βέβαια που οφείλει να αποσαφηνίσει το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας.

Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει… πρόστιμο
Μία ακόμα φωτιά είχαμε χθες το πρωί στη περιοχές Καρούτες του Δήμου Πύργου. Για μία ακόμα φορά η άμεση παρέμβαση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής αποδείχτηκε «σωτήρια» ωστόσο αναρωτιέμαι πόσο πιο τσουχτερά θα πρέπει να γίνουν τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται προκειμένου κυρίως κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου να μην μπαίνουν φωτιές. Το πάθημα του 2007 στην Ηλεία σίγουρα δεν μας έγινε μάθημα… μένει να δούμε εάν τα ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα θα περιορίσουν το φαινόμενο των πυρκαγιών.

Αναζητώντας εκλογικούς αντιπροσώπους
Μαθαίνω ότι «φωτιά» έχουν πάρει τα τηλέφωνα των κομματικών επιτελείων τις τελευταίες ημέρες. Εκτός από τα τηλέφωνα που γίνονται προκειμένου να μειωθεί η αποχή στην κάλπη της 9ης Ιουνίου αναζητούν διακαώς και εκλογικούς αντιπροσώπους… Μαθαίνω μάλιστα ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν ανταποκριθεί θετικά και έτσι η αναζήτηση συνεχίζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ