Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 29 Μάϊου

Κατά ριπάς 29 Μάϊου

«Τα αγαθά της αποταμιεύσεως»

«Τα αγαθά της αποταμιεύσεως». Ήταν θέμα έκθεσης που έβαζαν στους μαθητές τις 10ετίες  του ’60 και του ‘70. Ε, αυτό έμοιαζε να θυμήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης που μίλησε σε τραπεζική εκδήλωση για την αποταμίευση. Λες και με την ακρίβεια που υπάρχει «μένουν στην άκρη». Έφερα μάλιστα ως παράδειγμα και την …υποχρεωτική αποταμίευση που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης για τους νέους. Όπως δήλωσε αυτή «αποτελώντας έναν επενδυτικό αιμοδότη για την ελληνική οικονομία. Και εγγυώμενο ταυτόχρονα τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις στους ασφαλισμένους με βάση το ρίσκο το οποίο θέλουν να αναλάβουν». Ερώτηση κρίσεως: Έχει ρωτήσεις κανείς τους νέους ασφαλισμένους αν θέλουν να …αναλάβουν ρίσκο για να χρηματοδοτηθούν οι κάθε λογής «επενδυτές»;

«Ευχαριστώ που ήρθατε»

Σε βίντεο που κυκλοφορεί κυρία πλησιάζει τον Μητσοτάκη και του λέει πως παίρνει 440 ευρώ σύνταξη, εκ των οποίων τα 300 τα δίνει στο ενοίκιο και πεινάει. Η πρώτη ερώτηση που ήρθε στον νου του Μητσοτάκη ήταν «αν τη στηρίζει η εκκλησία»(!). Όταν εκείνη απάντησε «όχι», την έπιασε από τον ώμο και της είπε «ευχαριστώ που ήρθατε».

QUIZ

Τον  τελευταίο καιρό έχουν επισκεφθεί την Ηλεία δεκάδες υποψήφιοι ευρωβουλευτές. Ωστόσο ένας έκανε τη διαφορά. Έγινε «στουπί» πριν καταφέρει να ολοκληρώσει την περιοδεία.

Παρατηρώντας

Παρατηρώντας την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, διαπιστώνουμε εύκολα ότι ο πρωθυπουργός και οι συν αυτώ κάνουν ένα συλλογικό απολογισμό της διακυβέρνησής τους, ενώ αυτό έγινε και πριν από ένα χρόνο όταν ανανέωσαν τη θητεία τους. Αυτό που κάνουν τώρα δείχνει φόβο για το εκλογικό αποτέλεσμα, λες και στις 10 Ιουνίου κινδυνεύουν να παραδώσουν τα κλειδιά. Ενώ κάτι τέτοιο δεν απειλείται, συν τοις άλλοις διότι δεν διαφαίνεται η ανάδειξη κάποιου ισχυρού αντιπάλου τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ