Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 17 Μαίου

Κατά ριπάς 17 Μαίου

Δημοσκοπήσεων συνέχεια

Μία νέα μέτρηση της Marc που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, έρχεται ουσιαστικά να επιβεβαιώσει την κυριαρχία του κυβερνώντος κόμματος. Ειδικότερα το 40,1% αξιολογεί θετικά την κυβέρνηση. Μάλιστα, το άνω όριο του κυβερνώντος κόμματος είναι πλέον στο 36,5% – προσεγγίζει δηλαδή τα ποσοστά των εκλογών του Μαΐου του 2023.

Δεν «κλειδώνει» η δεύτερη θέση

Στις τρεις μονάδες διαμορφώνεται το δημοσκοπικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι του ΠΑΣΟΚ . Ειδικότερα στο 15,2% διαμορφώνεται το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ έναντι 12,2% του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ, στην πρόθεση ψήφου, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί πολύ μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας σε σχέση με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι αναποφάσιστοι

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το προφίλ των αναποφάσιστων.

 6 στους 10 είναι γυναίκες και το 47% είναι στις ηλικίες από 45 έως 65 ετών. 1 στους 5 είναι στην ομάδα από 17 έως 34 ετών.

Το 39% των αναποφάσιστων είναι ψηφοφόροι της ΝΔ, το 15,3% προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και το 12,4% από το ΠΑΣΟΚ. Σημαντικό ποσοστό αναποφάσιστων – 7,3% – προέρχονται και από το ΚΚΕ.

Αλλάζουμε level

Ενώ στην Ευρώπη συζητούν το μοντέλο της τετραήμερης εργασία με τις ίδιες απολαβές, στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου αλλάζουμε level με την κυβέρνηση να νομοθετεί την εξαήμερη εργασία… Αξίζει βέβαια να υπενθυμίσουμε ότι η 5ημερη εργασία είχε ψηφιστεί αρχικά από 3 Μαρτίου 1980 για το δημόσιο, και στις 30 Μαρτίου 1983 για τον ιδιωτικό τομέα.

Το 33% και το 65%

Όσο πλησιάζει η 9η Ιουνίου τόσο πιο ευδιάκριτο γίνεται για τους κυβερνητικούς επιτελείς ότι το μεγάλο στοίχημα της ΝΔ για τις επικείμενες Ευρωκάλπες είναι η αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος που παραμένει περίπου στο 65%. «Αν την αυξήσουμε, τότε έχουμε πιθανότητες να φτάσουμε, ακόμα και να υπερβούμε τον πήχη του 33%», εκτιμά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. Αν όχι, τότε η μάχη προβλέπεται από δύσκολη έως πολύ δύσκολη…

Διονύσης Σαββόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος

Διονύσης Σαββόπουλος και Ευάγγελος Βενιζέλος μαζί. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ρόλο δημοσιογράφου, ζήτησε από τον σπουδαίο τραγουδοποιό να περιγράψει πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τη στιγμή της Μεταπολίτευσης το 1974 αλλά και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε έως σήμερα. Ο 80χρονος σπουδαίος τροβαδούρος συμμετείχε στον περίφημο Κύκλο Ιδεών του Ευάγγελου Βενιζέλου, παίρνοντας μέρος στο συνέδριο «Η καμπύλη της Μεταπολίτευσης (1974-2024)», που έκλεισε τις εργασίες του με Διονύση Σαββόπουλο!

«Τους είδαμε όλους… Κυβέρνησαν όλοι»

«Νομίζω ότι η Μεταπολίτευση τελείωσε κάνοντας αυτήν την καμπύλη της κυβέρνησης της “πρώτης φορά Αριστεράς”. Τους είδαμε όλους… Κυβέρνησαν όλοι. Η αίσθησή μου είναι ότι κάπου εκεί τελείωσε η Μεταπολίτευση» επισήμανε ο Διονύσης Σαββόπουλος, απαντώντας στις ερωτήσεις του «ρεπόρτερ» Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Διονύσης Σαββόπουλος από τα πολιτικά πρόσωπα της πεντηκονταετίας ξεχώρισε τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη, ενώ στην οικονομία διάλεξε να μιλήσει για τον Βαρδή Βαρδινογιάννη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ