Home Κατά Ριπάς Κατά ριπάς 30 Απριλίου

Κατά ριπάς 30 Απριλίου

0

«Βόμβα» από Μπορέλ

«Αρκετά ευρωπαϊκά κράτη μέλη αναμένεται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος μέχρι τα τέλη Μαΐου», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, στο περιθώριο ειδικής συνεδρίασης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Ριάντ. Υπενθυμίζεται πως ήδη από τον Μάρτιο, η Ισπανία, η Ιρλανδία, η Μάλτα και η Σλοβενία έχουν δημοσιοποιήσει την πρόθεσή τους να εργαστούν από κοινού για την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους. Αντιδρώντας το Ισραήλ είχε επισημάνει πως η υλοποίηση μιας τέτοιας πρωτοβουλίας θα ισοδυναμούσε με «επιβράβευση της τρομοκρατίας» και θα μείωνε τις πιθανότητες επίλυσης του Παλαιστινιακού οδηγώντας σε συγκρούσεις για πολλές γενεές.

Δημοσκόπηση

Με βάση δημοσκόπηση που έτρεχε την προηγούμενη εβδομάδα για τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη θέση παραμένει ο Νίκος Παπανδρέου και κάπου σφήνα στους επόμενους έχει μπει η new entry υποψηφιότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη. Ο Ζαγοράκης βρίσκεται τώρα στη δεύτερη θέση και ακολουθούν οι Γιάννης Μανιάτης και Φίλιππος Σαχινίδης με τον Ανδρέας Σπυρόπουλο που φάνταζε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί να έρχεται πέμπτος.

Δύο αντικρουόμενες απόψεις

Στη Νέα Αριστερά δεν ισχύει το είμαστε μία ωραία ατμόσφαιρα. Ο πολιτικός φορέας ασθμαίνει στις δημοσκοπήσεις -με το ζόρι κι αν θα εκλέξει ευρωβουλευτή- και η εσωτερική μουρμούρα εντείνεται σε σημείο ανησυχητικό. Μού λένε και οι πηγές μου πως στο εσωτερικό της ΝΑΡ κυριαρχούν δύο αντικρουόμενες απόψεις. Η μία θέλει το κόμμα των «11»  να ασχολείται αποκλειστικά με τον ΣΥΡΙΖΑ μήπως και τσιμπήσει καμιά ψήφο και η δεύτερη επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει απεξάρτηση από την Κουμουνδούρου καθώς η Νέα Αριστερά φαίνεται ότι δεν έχει δικό της πολιτικό στίγμα.

Το ζεϊμπέκικο του Κουτσούμπα 

Περιοδεία σε ΗΠΑ-Καναδά πραγματοποίησε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, η οποία ολοκληρώθηκε… με έναν χόρο το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Υόρκη. Μετά την επίσκεψή του στο κατειλημμένο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια, βρέθηκε στην Αστόρια, όπου και μίλησε σε συγκέντρωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ. Την παράσταση, όμως έκλεψε όχι με την ομιλία του αλλά με το… βαρύ ζεϊμπέκικο που χόρεψε. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας έδειξε για ακόμη μία φορά τις χορευτικές του ικανότητες, με ένα ζεϊμπέκικο υπό τον ήχο του τραγουδιού «Σαν απόκληρος γυρίζω».

Πόζαραν με φόντο τον Παρθενώνα ντυμένοι με χλαμύδες

Τουρίστες ντυμένοι με χλαμύδες και κρατώντας περικεφαλαίες και ασπίδες, έχοντας βάψει λευκά τα πρόσωπά τους, πόζαραν με φόντο τον Παρθενώνα, αργά το απόγευμα του Σαββάτου με τις φωτογραφίες τους να κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου. Ήδη, έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ), προκειμένου να διαπιστωθούν τα πραγματικά περιστατικά και να αποδοθούν ευθύνες. Σύμφωνα με τον νόμο, στους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία απαγορεύεται η είσοδος επισκεπτών, ακόμη και μικρών παιδιών, η ενδυμασία των οποίων παραπέμπει σε μεταμφίεση.

Αναζητώντας την οικονομία

Μία νέα πλατφόρμα είναι διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του Διαδικτύου, προσφέροντας τη δυνατότητα διαφανούς σύγκρισης τιμών σε 3.000 βασικά καταναλωτικά αγαθά. Μέσω του χάρτη που υπάρχει στην πλατφόρμα, ο καταναλωτής έχει την δυνατότητα να ελέγξει όλα τα σούπερ μάρκετ που βρίσκονται πλησίον του τόπου διαμονής του, πριν ξεκινήσει τις αγορές. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι οι καταναλωτές σε μία προσπάθεια να «πετύχουν» τις καλύτερες τιμές μπορεί να χρειαστεί να «επισκεφτούν» περισσότερα από ένα σούπερ μάρκετ.

Στροφή 180ο 

Δεν γίνεται να μην σχολιάσω το γεγονός ότι στο επικοινωνιακό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενταχθεί ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Άρης Σπηλιωτόπουλος. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα –τα οποία προς ώρας δεν έχουν διαψευστεί- ο Άρης Σπηλιωτόπουλος αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στο επικοινωνιακό επιτελείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με «φόντο» τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ήταν ο επίσημος υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας για τον Δήμο Αθηναίων, ενώ αργότερα το 2019 άλλαξε στρατόπεδο και στήριξε ανοιχτά τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Το μπόνους του 15%

Στον ιδιωτικό τομέα- τις περισσότερες φορές- όταν ένας εργαζόμενος κριθεί μην αποδοτικός πηγαίνει με συνοπτικές διαδικασίες στο σπίτι του… Στο δημόσιο τομέα δίνεται μπόνους 15% προκειμένου να εργαστούν! Χθες στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής, που έχει στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της αποδοτικότητας των δημοσίων υπαλλήλων ώστε να επιτυγχάνεται η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με απώτερο στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Exit mobile version