Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 24 Απριλίου

Κατά ριπάς 24 Απριλίου

Να προσέχουμε …

Συναγερμός σήμανε χθες το απόγευμα στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από φωτιά που ξέσπασε στη περιοχή Σχίνοι του Δήμου Ζαχάρως. Η φωτιά πήρε άμεσα διαστάσεις ενώ στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της πυροσβεστικής από την Π.Υ. Πύργου και τα Π.Κ Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας, η πολιτική προστασία του Δήμου Ζαχάρως με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Μητρόπουλο αλλά και τον Αντιδήμαρχο Θ. Λώλο. Στη μάχη και πολλοί πολίτες με τρακτέρ οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν. Μπορεί χθες να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ωστόσο όλοι έχουν κρούσει το «καμπανάκι κινδύνου» για την φετινή θερινή περίοδο, καθώς οι συνθήκες ευνοούν την έναρξη και την εξάπλωση της φωτιάς. 

Η ώρα των Επιμελητηρίων

Οριστικές φαίνεται πως είναι οι αποφάσεις του Γιάννη Μπρατάκου αναφορικά με την πρόθεσή από πλευράς του να διεκδικήσει την προεδρία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.… Και στην Ηλεία ωστόσο υπάρχει κινητικότητα σχετικά με το Επιμελητήριο καθώς ήδη έχουν γίνει «ζυμώσεις» ενώ αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις το προσεχές διάστημα.

Παραδείγματα προς μίμηση

Το υπουργείο Παιδείας βράβευσε τρεις εκπαιδευτικούς που έσωσαν τη ζωή τριών παιδιών τα οποία βρέθηκαν σε κίνδυνο. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης μέσα από ανάρτησή του στο Facebook ευχαριστεί τους τρεις εκπαιδευτικούς «για το σπουδαίο παράδειγμα που δίνουν σε όλους μας!». Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ανάγκη από τέτοιους εκπαιδευτικούς και κυρίως από ενεργούς πολίτες με ευαισθησίες.

Δημοσκοπήσεων συνέχεια

Στο 33,2% στην εκτίμηση ψήφου κατέγραψε τη ΝΔ η Opinion Poll στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε χθες στο κεντρικό δελτίο του Action 24. Στη μέτρηση αυτή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στο 15,1% στην πρόθεση ψήφου, ενώ το ΠΑΣΟΚ εμφανίζει και νέα μικρή πτώση και πηγαίνει από το 12,4% στο 12%. Μένει να δούμε τι θα ψηφίσουν τελικά οι πολίτες στις κάλπες του Ιουνίου και κατά πόσο αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις θα επαληθευτούν.

Χωρίς ρεύμα ο μισός Πύργος

Χωρίς ρεύμα βρέθηκε χθες από τις εννιά το πρωί η μισή πόλη του Δήμου Πύργου, λόγω βλάβης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ κοντά στο 3ο ΓΕΛ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή προήλθε  λόγω των δυνατών ανέμων, καθώς τα καλώδια του δικτύου ακούμπησαν μεταξύ τους , δημιουργώντας σύμφωνα με της ίδιες πληροφορίες  πυρκαγιά μικρής έκτασης. Στο σημείο  έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστική Υπηρεσία του Πύργου, καθώς και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στην πόλη.

Βομβαρδισμένο τοπίο

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει το τμήμα του 111 από τα Τριπόταμα μέχρι και τη Δίβρη, σύμφωνα με καταγγελία αναγνώστη της στήλης. Πρόκειται για 12 χιλιόμετρα οδικού δικτύου, το οποίο είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και απαιτεί άμεση παρέμβαση.

Όλα είναι τέλεια

Η αρνητική έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το καθεστώς των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα κυκλοφόρησε κι αναφέρεται επίσης στη διαφθορά, ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα, αλλά και στις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων και πολιτικών με το παράνομο σύστημα Predator. Τίποτα απ’ όσα αναφέρει, όμως, δεν είναι ικανά να ταρακουνήσει τους παροικούντες το Μέγαρο Μαξίμου. Όλα είναι τέλεια, ζούμε στην καλύτερη χώρα του πλανήτη και όσοι λένε το αντίθετο είναι εχθροί της χώρας.

Τι ορίζει και τι κάνει

Για την ολυμπιακή λαμπαδηδρομία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ορίζει ότι έχουν προτεραιότητα οι αθλητές, ενώ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συμμετοχή πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων. Παρόλα αυτά αθλητές μένουν απ’ έξω για να πάρουν τη φλόγα η Μιχαηλίδου, ο Σχοινάς, ο Αγγελούδης και άλλοι. Ο τελευταίος μάλιστα τυχαίνει να είναι και αντιπρόεδρος της εν λόγω επιτροπής, οπότε δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τον κανονισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ