Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 12 Απριλίου

Κατά ριπάς 12 Απριλίου

Γεωργιάδης VS Βελόπουλου
Σφοδρή σύγκρουση εντός της Ολομέλειας της Βουλής είχαμε χθες μεταξύ του Άδωνι Γεωργιάδη και του Κυριάκου Βελόπουλου, με προσωπικές επιθέσεις και αντεγκλήσεις. Οι δύο άντρες, αντάλλαξαν «βαριές» κουβέντες αποκαλώντας ο ένας τον άλλον «ψεύτη» και «γλείφτη του συστήματος». Ο δύο τους, θυμήθηκαν το παρελθόν τους, με τον υπουργό Υγείας να λέει προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης ότι ο μόνος λόγος που δεν είναι στη Νέα Δημοκρατία είναι επειδή τον έκοψε ο Αντώνης Σαμαράς, παρότι ο κ. Βελόπουλος – σύμφωνα με τα όσα είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης – παρακαλούσε να μπει στην ευρωλίστα το 2014.

Καταδικάστηκε σε θάνατο για απάτη
Σαφώς και δεν έγινε στην Ελλάδα… αλλά στο Βιετνάμ. Διαβάζω λοιπόν ότι σε θάνατο καταδικάστηκε η 67χρονη δισεκατομμυριούχος, εργολάβος ακινήτων Τρουργκ Μάι Λάιν, για απάτη 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν η πιο μεγάλη δίκη που έγινε ποτέ στο Βιετνάμ, όπως αρμόζει σε μια από τις πιο απίστευτες τραπεζικές απάτες. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η Λάιν καλείται να επιστρέψει 27 δισ. δολάρια, ποσό που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ενδέχεται να μην επιστραφεί ποτέ. Ορισμένοι εκτιμούν ότι η θανατική ποινή επιβλήθηκε προκειμένου να ασκηθεί πίεση στην επιχειρηματία, για να εισπράξει τα χαμένα δισεκατομμύρια.

O Christie’s και τα αρχαιοελληνικά αντικείμενα
Δυναμίτη στα θεμέλια ενός από τους μεγαλύτερους οίκους δημοπρασιών του κόσμου, του Christie’s, έβαλε η αποκάλυψη του Έλληνα αρχαιολόγου και επί σειρά ετών «κυνηγού» παράνομων αρχαιοτήτων, Χρήστου Τσιρογιάννη, πως τέσσερα αρχαιοελληνικά αντικείμενα που σκόπευε να δημοπρατήσει χθες, αλλά τελικά απέσυρε την τελευταία στιγμή, συνδέονται με τον καταδικασμένο από το 2011, Ιταλό αρχαιοκάπηλο Τζιανφράνκο Μπεκίνα.

Στην Ελλάδα είναι απλά Παρασκευή
Απάτη 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ με λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης. Ρεπορτάζ του Politico αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα είναι υπό έρευνα αναφορικά για το πώς 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ από κονδύλια της ΕΕ χορηγήθηκαν σε μόλις 10 εταιρείες, με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία να επιβεβαιώνει ότι η έρευνα είναι σε εξέλιξη. Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές συνέλαβαν περισσότερους από 20 υπόπτους στην Ιταλία, την Αυστρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία που συνδέονται με σχέδιο απάτης ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ιταλία. Στην Ελλάδα είναι απλά Παρασκευή.

Δεν αλλάζει κάτι
Η ΝΔ πήρε τον Αυτιά. Αν δώσουν τώρα και τον Γεωργιάδη στον ΣΚΑΪ να παρουσιάζει την εκπομπή του Αυτιά, δεν αλλάζει κάτι.

«Αλλάζει» αντιπάλους…
Ο Μητσοτάκης, υπό το άγχος των ευρωεκλογών, άρχισε να «αλλάζει» αντιπάλους. Πριν από μερικούς μήνες, όταν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το ΠΑΣΟΚ είχε περάσει στη δεύτερη θέση, έκανε επιθέσεις στο κόμμα αυτό και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Το τελευταίο διάστημα, που φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται δημοσκοπικά στη δεύτερη θέση, αυξάνονται οι επιθέσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

…και «ξαναλλάζει»
Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός, ανησυχώντας για τις διαρροές προς τα δεξιά, στοχοποίησε τον Κυριάκο Βελόπουλο ως «θεομπαίχτη» και διακινητή θεωριών συνωμοσίας. Βεβαίως, πριν από λίγους μήνες, οι βουλευτές της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης του Βελόπουλου είχαν αγαστή συνεργασία, όταν χρειάστηκε να αλλάξουν τις συνθέσεις των ανεξάρτητων αρχών ΑΔΑΕ και ΕΣΡ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι στόχοι και των δύο. Τώρα που οι δεξιοί ψηφοφόροι της ΝΔ στρέφονται, διαμαρτυρόμενοι, προς την Ελληνική Λύση, ο κ. Μητσοτάκης αναγκάζεται να επιτίθεται στον Βελόπουλο, καθιστώντας έτσι και αυτόν αντίπαλό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ