Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 11 Απριλίου

Κατά ριπάς 11 Απριλίου

Σενάριο για ταινία
Ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως στο εξής οι βανδαλισμοί στα σχολεία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών που τους προκάλεσαν και υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι επειδή το ανακοίνωσε ο υπουργός θα εφαρμοστεί κιόλας. Θα υπάρξουν δηλαδή καθηγητές που θα δηλώνουν εγγράφως πως ο τάδε μαθητής προκάλεσε τις φθορές, αφού αυτό θα διαπιστώνεται από μάρτυρες που θα το καταθέτουν ενόρκως, και στη συνέχεια θα καλούνται με εξώδικο οι γονείς του να πληρώσουν. Ωραίο σενάριο για ταινία. Επιστημονικής φαντασίας.

Τα «σαΐνια» του ΣΥΡΙΖΑ
Παραμένοντας στην επιστημονική φαντασία του υπουργού Παιδείας να πούμε και για τα «σαΐνια» του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει και να επισημάνει το ανεφάρμοστο του μέτρου και να εξηγήσει πως και γιατί ο υπουργός πέταξε «πυροτέχνημα», βγαίνει και λέει ότι διαφωνεί με το μέτρο στο οποίο η πλειοψηφία του κόσμου συμφωνεί. Αναλύουν λοιπόν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πρέπει να πληρώσουν οι μαθητές τις ζημιές που κάνουν λες και θα τις πληρώσουν. Είναι «σαΐνια» διότι ξιφουλκούν κατά ενός μέτρου που δεν θα εφαρμοστεί έτσι κι αλλιώς και δυσαρεστούν όσους συμφωνούν με το μέτρο που είναι συντριπτικά περισσότεροι από όσους δεν συμφωνούν.

Κανείς δεν πάει χαμένος
Κανείς δεν πάει χαμένος σε αυτή τη χώρα! Μετά την άτακτη υποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ μια ανάσα πριν από τις εθνικές εκλογές του καλοκαιριού, ο Γιώργος Κατρούγκαλος «βολεύτηκε» στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ… Καθόλου άσχημα για τον πρώην υπουργό, ο οποίος παραιτήθηκε -ή μάλλον τον παραίτησαν- από την Κουμουνδούρου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για επαναφορά της ασφαλιστικής εισφοράς 20% στο εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών.

Που πήγαν οι παρατηρητές;
Πολύ ωραίο και μεστά γραμμένο το άρθρο του Στέφανου Κασσελάκη που αιτιολογεί γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά άμεσα εκλογές. Φαίνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τα πηγαίνει πολύ καλύτερα με τον γραπτό από ότι με τον προφορικό λόγο. Όμως κάτι λείπει: Οι διεθνείς παρατηρητές! Είχαμε την εντύπωση πως ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρούσε την προϋπόθεση αυτή απαραίτητη για την διενέργεια των εκλογών που εδώ και αρκετές ημέρες απαιτεί! Πως γίνεται να το ξέχασε σε ένα άρθρο του σε μία από τις ιστορικές εφημερίδες της χώρας;

Δεν βλέπουν εναλλακτική
Δεν βλέπουν εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης οι πολίτες από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Alco που έγινε για λογαριασμό του Alpha. Ενόψει ευρωεκλογών, τα ευρήματα δείχνουν ότι οι ψηφοφόροι καταλογίζουν στο κυβερνών κόμμα αλαζονεία, πολλοί είναι οι υπουργοί με χαμηλές βαθμολογήσεις, ενώ μεγάλη είναι η δυσαρέσκεια για την ακρίβεια. Πιο αναλυτικά, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κατάσταση με τις τιμές στα βασικά αγαθά επιδεινώνεται. Την ίδια ώρα, το 63% συμφωνεί με την αντιπολίτευση η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι συμπεριφέρεται με αλαζονεία. Από την άλλη πλευρά, το 44% εκτιμά ότι κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να προσφέρει αξιόπιστη εναλλακτική διακυβέρνησης.

46 κόμματα για τις ευρωεκλογές
Ανακοινώθηκαν και επίσημα τα κόμματα που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές, σύμφωνα με το αρμόδιο Τμήμα του Αρείου Πάγου. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων έχει παρέλθει και το Α’ Τμήμα του ανώτατου δικαστηρίου καλείται πλέον να ελέγξει αν τα 46 αυτά κόμματα πληρούν τις προϋποθέσεις ώστε να διεκδικήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού στις επικείμενες εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Η τελική ανακήρυξη αναμένεται στις 24 Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ