Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 10 Απριλίου

Κατά ριπάς 10 Απριλίου

Χωρίς Μακρόν η τελετή Αφής
Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, όπως αναφέρουν έγκυρες διπλωματικές πηγές, δεν θα παραστεί στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία την Τρίτη 16 Απριλίου. Αντ’ αυτού σειρά επισκέψεων θα πραγματοποιήσουν στην Ελλάδα κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Γαλλίας ενόψει της τελετής της Αφής αλλά και στις 26 Απριλίου κατά την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν φέτος στο Παρίσι.

Το απόστημα που πρέπει να σπάσει
Φτάνω λοιπόν στο σημείο, να ταυτιστώ με τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη σχετικά με την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού. ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι το σποτ που παρουσιάστηκε έπρεπε να είναι σκληρό στο πλαίσιο του συμβολαίου αλήθειας που ζήτησε ο πρωθυπουργός. «Αυτό είναι το απόστημα που πρέπει να σπάσουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κ. Πιερρακάκης και η αλήθεια είναι ότι θα έρθω να συμφωνήσω απόλυτα μαζί του.

Μόνο ΑΝ αξιολογηθεί ως πολύ σοβαρό
Μπορεί να συμφωνώ με τα λεγόμενα του υπουργού Παιδείας Κ. Πιερρακάκη, ότι το απόστημα πρέπει να σπάσει, ωστόσο διαφωνώ κάθετα με την διαδικασία που θα ακολουθείτε μετά από μία καταγγελία. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, σε πρώτο βαθμό θα ασχολείται το σχολείο και ΑΝ το περιστατικό αξιολογηθεί ως πολύ σοβαρό, τότε θα το διαχειρίζεται η διεύθυνση εκπαίδευσης: μια τετραμελής επιτροπή η οποία θα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και δύο εκπαιδευτικούς. Κι αν το περιστατικό δεν αξιολογηθεί σωστά από το σχολείο; Λυπάμαι που θα το αναφέρω, ωστόσο έχω γνωρίσει διευθυντή σχολείου στην Ηλεία, ο οποίος δεν ζητούσε την τιμωρία παρατατικών μαθητών υπό τον φόβο ότι θα υπάρξουν αντίποινα… Αλήθεια για τέτοιες περιπτώσεις πρόβλεψη υπάρχει από το υπουργείο Παιδείας;

Να μπει τέλος στην αδιαφορία
Δεν είναι λίγες οι φορές που στα μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιευτεί περιστατικά bullying, ενώ υπάρχουν και εκείνα τα περιστατικά τα οποία δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας. Αυτό το οποίο κατά την ταπεινή μου εκτίμηση απαιτείται, είναι πρωτίστως να μπει ένα τέλος στην ατελείωτη αδιαφορία- ευθυνοφοβία από πλευράς των ενηλίκων και στην συνέχεια να ευαισθητοποιήσουμε τα παιδιά- μαθητές διδάσκοντας τους-κάτι το οποίο δεν περιλαμβάνεται στην σχολική ύλη- δηλαδή τν σεβασμό τόσο στον ίδιο τους τον εαυτό, όσο και στον συμμαθητή τους.

Το βέβαιο
Το βέβαιο είναι ότι μέχρι τις εκλογές του Ιουνίου έχουμε να δούμε πολλά από τον Κασσελάκη. Ηχηρές καταγγελίες, στροβιλισμούς, λαϊκισμούς και ότι συνάδει προς τον αγοραίο χαρακτήρα ενός φιλόδοξου και αδίστακτου πολιτικού. Απ’ ότι φαίνεται, επενδύει στον υψίσυχνο καταγγελτικό λόγο, τόσο οικείο σε ικανό μέρος ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να πλησιάσει στο 17,8% των εκλογών του ΄23. Η εμπρηστική ρητορική ενίοτε αποδίδει…

Νοσηλεύτηκε στο «Αλεξάνδρα» για μία εβδομάδα
Στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» νοσηλεύτηκε την τελευταία εβδομάδα η Έφη Αχτσιόγλου χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Την είδηση έκανε γνωστή η ίδια με ανάρτησή της στο facebook, εξηγώντας πως μια επίμονη ίωση και διάφορες επιπλοκές, την υποχρέωσαν να νοσηλευτεί. Το στέλεχος της Νέας Αριστεράς ευχαρίστησε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και το προσωπικό του νοσοκομείου, τονίζοντας πως «η ενίσχυση τους απ’ το κράτος με προσωπικό, καλύτερους μισθούς, υποδομές μας αφορά όλους».

Ειρωνείες
Διαβάζω συνεχώς ειρωνείες για τον Ζαγοράκη και την ακαταλληλότητα του για τη θέση του ευρωβουλευτή, ειδικά από αυτούς που τα δέκα τελευταία χρόνια έβρισκαν απολύτως φυσιολογικό να μας εκπροσωπεί στο Ευρωκοινοβούλιο και αν εξέφραζες κάποια αμφιβολία σε αποκαλούσαν συριζαίο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ