Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 9 Απριλίου

Κατά ριπάς 9 Απριλίου

Ο Δον Κορλεόνε και οι πολιτικές εξελίξεις
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την παραγγελία για άσκηση ποινικής δίωξης κατά 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Ηλία Κασιδιάρη που θεωρείται υποκρυπτόμενος αρχηγός του κόμματος, κάτι που απαγορεύεται εκ του νόμου. Η έρευνα ξεκίνησε μετά τις καταγγελίες του επικεφαλής του κόμματος Βασίλη Στίγκα για παρασκηνιακές και έκνομες ενέργειες στο κόμμα του, κάνοντας λόγο για Greek Mafia και Δον Κορλεόνε φωτογραφίζοντας τον Ηλία Κασιδιάρη.

Στον Άρειος Πάγος
Το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του κόμματος των Σπαρτιατών στις επικείμενες ευρωεκλογές έως τις 24 Απριλίου. Η δίκη αναμένεται να προσδιοριστεί πολύ σύντομα, ενώ βασικότερος σταθμός στην υπόθεση θεωρείται η απόφαση του εκλογοδικείου που θα δείξει εάν οι βουλευτές θα εκπέσουν του αξιώματός τους. Εάν αυτό συμβεί τότε θα ανοίξει η συζήτηση για το πως θα κατανεμηθούν οι έδρες των έκπτωτων Σπαρτιατών.

Το στοίχημα της συσπείρωσης
Αδιαφιλονίκητα πρώτο και με διαφορά θα είναι το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωεκλογές… ωστόσο το μεγάλο στοίχημα για τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη είναι ένα, η συσπείρωση των ψηφοφόρων προκειμένου το ποσοστό που θα καταγραφεί στις κάλπες να είναι υψηλότερο από εκείνο που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις. Η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει στη «γαλάζια» λίστα ονόματα που θα «μαζέψουν» κομματικό κοινό φαντάζει ως η καλύτερη επιλογή σε αυτή τη χρονική στιγμή και αυτός είναι ο λόγος που ήδη «παίζουν» τα ονόματα του Φρέντι Μπελέρη αλλά και το επίθετο Βαρβιτσιώτη.

Το νέο «στοίχημα» Κασσελάκη
Μπορεί το αρχικό «στοίχημα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη να ήταν η πρωτιά του κόμματος στις Ευρωεκλογές, ωστόσο μετά την διάσπαση ο στόχος φαίνεται ότι έχει αλλάξει. Το νέο εκλογικό στοίχημα που έχει βάλει ο Στέφανος Κασσελάκης για τις κάλπες του Ιουνίου είναι να ξεπεράσει το 17% των εθνικών εκλογών. το συγκεκριμένοι στοίχημα φαίνεται να έχει διπλή ανάγνωση, καθώς ο ίδιος φαίνεται να θέλει να δείξει ότι κατάφερε να κρατήσει όρθιο το κόμμα μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα ενώ παράλληλα στοχεύει να δείξει πως παρά τη διάσπαση ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η εναλλακτική κυβερνητική δύναμη έναντι του ΠΑΣΟΚ το οποίο είχε δείξει να «παίρνει τα πάνω του» το τελευταίο διάστημα. Μένει να δούμε κατά πόσο ο νέος στόχος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα ευδοκιμήσει.

Τα χειροκροτήματα «έκρυψαν» τις γκρίνιες
Μπορεί να υπάρχουν εσωκομματικές γκρίνιες, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ από τη Χαριλάου Τρικούπη, για τη συμμετοχή των Θοδωρή Ζαγοράκη και Γιώργου Καλλιακμάνη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, όμως κατά την προχθεσινή παρουσίαση των υποψηφιοτήτων συγκέντρωσαν μάλλον τα περισσότερα χειροκροτήματα απ’ όλους. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης εξακολουθεί πάντως, παρά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του με το ΠΑΣΟΚ, να παραμένει ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος. Δηλαδή, το όνομά του αυτή τη στιγμή υπάρχει και στο site της Νέας Δημοκρατίας και στο αντίστοιχο του ΠΑΣΟΚ. «Μεταγραφές» έχουν γίνει πολλές στο παρελθόν, αλλά εν ενεργεία ευρωβουλευτή μάλλον είναι η πρώτη φορά.

Θλιβερό
Είναι θλιβερό να ακούς υπουργούς, όπως ο κ. Χατζηδάκης, να υποστηρίζουν την απαγόρευση στην ενημέρωση. Και είναι θλιβερό διότι ο υπουργός αυτός ήταν μεταξύ των θυμάτων, ήταν παρακολουθούμενος! Δεν τον ενδιαφέρει να μάθει γιατί; Πώς μπορεί να συνεχίσει να είναι δημόσιο πρόσωπο κουβαλώντας ένα τέτοιο στίγμα; Δεν τον ενδιαφέρει η πολιτική και προσωπική του αξιοπρέπεια;

Ποδοσφαιρικοί κανόνες
Ο Ζαγοράκης ακόμη είναι στην ευρωομάδα της ΝΔ κι αυτό φαίνεται να μην ενοχλεί ούτε την ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ. Εφαρμόζονται αναλογικά ποδοσφαιρικοί κανόνες, ανακοινώθηκε η μεταγραφή, αλλά θα παίζει αυτήν την σεζόν στην ΝΔ και στην επόμενη πάει ΠΑΣΟΚ;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ