Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 5 Απριλίου

Κατά ριπάς 5 Απριλίου

Κατά ριπάς

Πλούσιοι και φτωχοί
Η ψαλίδα μεταξύ πλούσιων και φτωχών νοικοκυριών άνοιξε ελαφρώς στην Ελλάδα το 2022, κάτι που δείχνει ότι ενισχύονται οι ανισότητες στην χώρα μας. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σημειώθηκε διεύρυνση με άνοδο κατά 0,03 ποσοστιαίες μονάδες (σε σχέση με την προηγούμενη αντίστοιχη χρονική περίοδο 2021). Πλέον ανέρχεται σε 5,28, το οποίο σημαίνει πως το μερίδιο του εισοδήματος του πλουσιότερου 20% του πληθυσμού είναι 5,28 φορές μεγαλύτερο από το μερίδιο του εισοδήματος του φτωχότερου 20% του πληθυσμού.

Διαγραφή Σφανιακάκη από Χαρδαλιά
Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη, μετά τις δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους. Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Σφακιανάκης υποστήριξε ότι «το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση». «Η κοπέλα ήταν χαρούμενη, ευτυχισμένη, δύο μήνες περνούσε καλά, το έβγαζε προς τα έξω, ο άλλος ήταν τρελός, σχιζοφρενής, stalker, έβλεπε ότι περνάει καλά… είναι ένα σημείο το οποίο δεν θίξαμε καν. Μου έστειλαν ένα μήνυμα “έχετε δει τα κοινωνικά της δίκτυα;” και απαντάω ότι εάν αυτά που λένε τα έχει γράψει, δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε. Η γαλήνη όμως αυτή, κάποιους τους ενοχλούσε. Όλα ήταν μηνύματα προς αυτόν. Ο τρόπος του εγκλήματος, 100 άτομα να είχε το αστυνομικό τμήμα, θα την εκτελούσε. Τέλος».

Εν αναμονή της απόφασης
Εξετάζεται και μάλιστα σοβαρά, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Όπως μετέδωσε το Action24, το πρωί της Τρίτης ο αδελφός και ο υιός του πέρασαν το κατώφλι του Μέγαρο Μαξίμου, μια εξέλιξη που ενισχύει το σενάριο της υποψηφιότητας Μπελέρη. Όσο για τις αποφάσεις του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας αυτές θα γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Κολλητοί» Άδωνις και Καρανίκας
Όχι μόνο έκατσαν ο ένας δίπλα στον άλλον, αλλά ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, για άλλη μια φορά «έσταζε μέλι» για το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Καρανίκα. Οι δύο τους βρέθηκαν στην παρουσίαση βιβλίου της Αγνής Ιωάννου, με τίτλο «Ο λευκός ελέφαντας», στο βιβλιοπωλείο IANOS, το βράδυ της Τετάρτης (3/4). Και ήταν με χαλαρή διάθεση. «Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που συμπαρουσιάζω αυτό το βιβλίο με τον Καρανίκα. Είναι τιμητικός ο τίτλος ότι συμπαρουσιάζω το βιβλίο μαζί με τον φίλο μου τον Καρανίκα. Θέλω να δείξω με αυτό ότι μπορεί να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά δεν είμαστε εχθροί» και συνέχισε: «Συνειδητοποίησα μετά από πέντε χρόνια βέβαια το μέγεθος του λάθους μου, που είχα κάνει γι’ αυτόν», είπε ο Άδωνις για τον Καρανίκα. Από την πλευρά του, ο Νίκος Καρανίκας, με δόση χιούμορ, σχολίασε: «Δείτε πού κάθομαι… Δίπλα στον Άδωνι Γεωργιάδη. Δεν ξέρω τι είναι πιο καλό… Τα ναρκωτικά ή η πολιτική;».

Μετά τις ευρωεκλογές
Όλα δείχνουν ότι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, ευρύς και ανατρεπτικός, πάει για μετά τις ευρωεκλογές, με το σκεπτικό ότι αν προηγηθεί, μπορεί να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα επιχειρήσει να λύσει.

Για να καταλαβαινόμαστε
Όταν λέμε «απομακρύνθηκαν πέντε αστυνομικοί» εννοούμε τοποθετήθηκαν σε άλλη υπηρεσία όπου συνεχίζουν να πληρώνονται κανονικά και να εκτελούν τα καθήκοντα τους με τον ίδιο πλημμελή τρόπο. Για να καταλαβαινόμαστε.

QUIZ
Ποιος αυτοδιοικητικός είναι υποψήφιος για… υποψήφιος ευρωβουλευτής;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ