Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 2 Απριλίου

Κατά ριπάς 2 Απριλίου

Η αλαζονεία της εξουσίας

Η αλαζονεία της εξουσίας, όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις στην πολιτική ιστορία, είναι κακός σύμβουλος. Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Μολονότι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν (φαίνεται να) αντιμετωπίζουν άμεση απειλή από την εξ αριστερών τους αντιπολίτευση( η εκ δεξιών του μπορεί να ενισχυθεί, αλλά δεν αποτελεί κίνδυνο για την εξουσία τους), ο φόβος τους για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι πολύ ορατός. Διότι γνωρίζουν ότι οι αντίπαλοι τους μπορεί να μην είναι (ακόμη…) απειλητικοί, αλλά τα γεγονότα είναι. Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του κινδυνεύουν να υποστούν κάποια ήττα, αν πιστέψουν ότι είναι άτρωτοι και ανίκητοι. Το «εγώ δεν χάνω από αυτούς» δεν ισχύει στην πολιτική. Το έλεγε και ο Σαμαράς για τον Τσίπρα και έχασε(2015). Το έλεγε και ο Τσίπρας για τον Μητσοτάκη και έχασε(2019).

Οι ανακατατάξεις στο πρωθυπουργικό γραφείο

Τις αλλαγές στο Μαξίμου μετά την παραίτηση Παπασταύρου- Μπρατάκου ανακοίνωσε στην έναρξη της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Το κενό που προκύπτει καλύπτεται με εσωτερικές ανακατατάξεις. Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης αναβαθμίζεται και αναλαμβάνει διευρυμένο ρόλο. Αναλαμβάνει ειδικότερα επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και κυβερνητικών οργάνων. Ο δε γενικός γραμματέας Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού με τις προβλεπόμενες αρμοδιότητες (αυτές δηλαδή που είχε ο κ. Μπρατάκος) και επιπλέον την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης. Ουσιαστικά πάντως την “καυτή πατάτα” που κρατούσε ο κ.Μπρατάκος, δηλαδή το ρόλο του δίαυλου μεταξύ Μαξίμου και βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, θα αναλάβει ο Θανάσης Νέζης, εκ των παλαιότερων και εμπειρότερων κομματικά συνεργατών Μητσοτάκη. Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του πρωθυπουργού).

Ο αλχημιστής Χατζηδάκης

Ότι αλχημεία μπορείτε να φανταστείτε σκαρφίστηκε ο Κωστής Χατζηδάκης για να «πουλήσει» ως υπέρ-επίτευγμα την αύξηση του κατώτατου μισθού. Το γύρισε μάλιστα και σε βίντεο. Μια παραγωγή «επιστημονικής φαντασίας». Μέχρι και το να διαιρέσει τα δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα και το επίδομα αδείας δια του 12 θέλησε προκειμένου να καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: «Οι μικτές αποδοχές είναι 968€ τον μήνα και οι καθαρές 823€».

Έχουν χιούμορ

Με ιδιαίτερο χιούμορ καλωσόρισαν την 1η μέρα του Απριλίου οι εργαζόμενοι στο Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών… Οι ίδιοι έβγαλαν «έκτακτη επικαιρότητα» σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Σε συμφωνία κατέληξαν μετά από διετή διαπραγμάτευση η Διεθνής Αστρονομική Ένωση (IAU) και η  Flat Earthers Society σχετικά με το σχήμα της Γης. Στο κοινό αποδεκτό σχήμα, η Γη προβάλλεται πιο επιμηκυμένη στο βόρειο τμήμα της, θυμίζοντας το σχήμα του γνωστού μας θερινού φρούτου, το αχλάδι.  Αναμένεται η επικύρωσή της συμφωνίας η οποία θα δρομολογήσει την διαμόρφωση της νέας διδακτέας ύλης στα σχολεία της υφηλίου, ενώ οι λεπτομερείς γεωμετρικές προδιαγραφές θα αποσταλούν για τη παραγωγή κατάλληλων παγκόσμιων χαρτών και υδρογείων. Με την ανακοίνωση της είδησης, έχει ξεσπάσει διαμάχη μεταξύ των Ελλήνων γλωσσολόγων κατά πόσο το νέο σχήμα της Γης θα πρέπει να ονομαστεί ως «αχλαδοειδές» ή «απιδοειδές».  Παραμείνετε συντονισμένοι για όλες τις εξελίξεις!».

«Καυστική» καλημέρα

Ο Αρκάς δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει τον Απρίλιο που «μπήκε», και την ημέρα που συνηθίζουμε να λέμε ψέματα λόγω Πρωταπριλιάς. Χρησιμοποιώντας το καυστικό χιούμορ του για το εν λόγω «έθιμο» είπε μια «Καλημέρα» όλο αιχμή και με αφορμή την Πρωταπριλιά και τα ψέματά που παραδοσιακά και με βάση το έθιμο ανταλλάσσουμε μεταξύ μας αυτήν την ημέρα, ο Αρκάς καυτηριάζει τον τρόπο που δεχόμαστε τα όσα μας λένε ή μας πληροφορούνε δίχως να τα αμφισβητούμε.

Κριτική από το καναπέ

Οι συμπεριφορές ορισμένων ανθρώπων καταλήγουν τελικά να είναι επιεικώς «αστείες» όταν δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα τους…  Μαθαίνω λοιπόν ότι ορισμένοι ξεκίνησαν και πάλι να κάνουν κριτική κατά αιρετών από το καναπέ του σπιτιού τους και αυτό γιατί σύμφωνα με τους ίδιους «…άλλα περίμεναν». Ευτυχώς δεν διευκρινίζουν και τι ήταν αυτό το οποίο περίμεναν καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να επέμβουν οι Αρχές.  

Γραβάτα με καΐκια

Να αιφνιδιάσει κατάφερε για ακόμη μια φορά τους πάντες ο Βασιλιάς Κάρολος, όχι μόνο γιατί έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά την διάγνωσή του με καρκίνο, αλλά γιατί αυτή η εμφάνιση είχε και πάλι την ιδιαιτερότητα στην γραβάτα που φορούσε. Για άλλη μια φορά ο Βασιλιάς Κάρολος έδειξε την αδυναμία του στην χώρα μας φορώντας και πάλι μια γραβάτα που παρέπεμπε στην Ελλάδα. Η γραβάτα του Καρόλου είχε τυπωμένα μικρά γαλάζια καΐκια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ