Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 29 Μαρτίου

Κατά ριπάς 29 Μαρτίου

Επιχειρώντας την κυβίστηση
Να περιορίσει τον σάλο που προκάλεσε η δήλωση του περί προσυνεννόησης των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης επιχείρησε το πρωί της Πέμπτης ο Νίκος Παππάς. Αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ μετά την δήλωσή του το βράδυ της Τετάρτης ότι «είναι ακριβής» για να προσθέσει ότι «είναι ευχής έργον ότι έχει γίνει συνεννόηση και θα έπρεπε να είχε ωριμάσει και πιο πριν». Επιχειρώντας, δε, να ερμηνεύσει τη δήλωσή του μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, ο κ. Παππάς είπε πως «αυτό που είπα είναι ότι το να φτάσουμε σε αυτή τη διαδικασία είναι προϊόν ωρίμανσης και ζυμώσεων».

Ξαναχτίζει το πολιτικό του προφίλ
Το πολιτικό του προφίλ φαίνεται ότι επιλέγει να αναδιοργανώσει ο πρώην Πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός ταξίδευε στην οικονομική θέση της Aegean γεγονός που έγινε αντιληπτό από «αδιάκριτο» επιβάτη, ο οποίος επέλεξε να φωτογραφήσει με το κινητό του τηλέφωνο τόσο τον Α. Τσίπρα, όσο και τα έγγραφα τα οποία διάβαζε κατά την διάρκεια της πτήσης. Ο πρώην πρωθυπουργός φαίνεται ότι μελετούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ένα memo της Publicis Communications, μιας από τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στον κόσμο, με έδρα το Παρίσι με τίτλο «Rebranding – Alexis Tsipras». Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει επιλέξει να ξαναχτίσει το πολιτικό του προφίλ κάνοντας come back στα τεκταινόμενα της χώρας… Όσο για τις υπόλοιπες λεπτομέρειες σαφώς θα αποκαλυφθούν προσεχώς.

Εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του Διοικητή
Εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του Διοικητή του ΓΝ Ηλείας μαθαίνω ότι θα είναι ο εν ενεργεία Διοικητής Σπύρος Πολίτης. Η αλήθεια είναι ότι για τη συγκεκριμένη θέση θα υπάρξει σημαντικός ανταγωνισμός, Καθώς ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει κι άλλοι. Ωστόσο ο εν ενεργεία διοικητής του ΓΝ Ηλείας έχει δείξει μέχρι σήμερα, ότι αθόρυβα και μεθοδικά, παρά τις πιέσεις που υπήρξαν καθ όλο το προηγούμενο διάστημα έχει καταφέρει πολλά… Μένει να δούμε εάν τελικά θα επιλεγεί εκ νέου για τη θέση του διοικητή στο ΓΝ Ηλεία-που αποτελεί την πρώτη του επιλογή.

Μην ψάξεις να με βρεις
Ένα παράθυρο αντικατέστησε το σημείο όπου υπήρχε το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στο ΚΤΕΛ του Πύργου για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Και επειδή ως Έλληνες πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να διακωμωδούμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας στο παράθυρο υπάρχει ένα μήνυμα προς τους πολίτες που είχαν συνηθίσει να εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο μηχάνημα: «ΕΦΥΓΑ. ΜΗΝ ΨΑΞΕΙΣ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙΣ!!! Υ.Γ. ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΤΟ ΑΤΜ»

Οι παραιτήσεις
Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους. Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση. Κυβερνητικές πηγές στη Βουλή ανέφεραν πως «Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έστειλε το λάθος μήνυμα». Η παραίτησή τους ήρθε στη σκιά των αποκαλύψεων του iEidiseis.gr για συνάντησή τους με τον επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη στην οικία του.

Ο λόγος των παραιτήσεων
Τα δημοσίευμα του iEidiseis έγραφε πως την περασμένη Κυριακή, ενώ είχε προηγηθεί το δημοσίευμα του «Βήματος» περί μονταζιέρας, οι δύο στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού του πρότειναν να επισκεφθούν μυστικά τον Βαγγέλη Μαρινάκη και να επιχειρήσουν έναν «κατευνασμό», πριν τουλάχιστον αρχίσουν τα «πολυβόλα». Ο Κυριάκος το δέχθηκε, τους ευχήθηκε «καλή τύχη» και περίμενε τα αποτελέσματα της ύστατης διπλωματικής πρωτοβουλίας. Το αποτέλεσμα της «πρωτοβουλίας» γράφτηκε την επόμενη μέρα το πρωί, έτσι σαν επιμύθιο. Νέο καραμπινάτο δημοσίευμα των «Νέων» στο οποίο, σύμφωνα με τις πηγές της εφημερίδας, εκτός από τη μονταζιέρα, «φωτογραφιζόταν» και ο μοντέρ, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης.

Η ανάλυση των παραιτήσεων
Ο πρωθυπουργός στέλνει δυο έμπιστους ανθρώπους του να συνδιαλλαγούν με επιχειρηματία για να σταματήσει να γράφει στις εφημερίδες που ελέγχει εναντίον του, προφανώς έναντι ανταλλαγμάτων. Αυτοί (λέγεται ότι) προσπάθησαν να τον εκβιάσουν, η συνάντηση διαρρέει και οι deal-makers εξαναγκάζονται σε παραίτηση. Παρεμπιπτόντως, είναι η δεύτερη φορά που χάνει τον πιο έμπιστο άνθρωπό του (την πρώτη ήταν ο γενικός ανηψιός με τις υποκλοπές).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ