Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 27 Μαρτίου

Κατά ριπάς 27 Μαρτίου

Πόσο ακόμα;
Η αλήθεια είναι ότι εδώ και αρκετό καιρό, αναρωτιέμαι μήπως τελικά θα έπρεπε να υπάρχει κάποιου είδους έλεγχος- παρακολούθησης στα social media, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που ορισμένοι τα χρησιμοποιούν, προκειμένου να εκβιάσουν πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό βέβαια έχει συμβεί και πάλι στο παρελθόν, ωστόσο ορισμένοι φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να εργαλειοποιήσουν τα social media προκειμένου να κάνουν «business»… Το θέμα βέβαια είναι πόσο ακόμα θα τους «επιτρέπονται» τέτοιου είδους κινήσεις. Περισσότερα προσεχώς!

Μας περιπαίζουν
Την Παρασκευή το υπουργικό θα αποφάσιζε το ύψος του νέου κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως το επίμαχο υπουργικό θα γίνει την Παρασκευή 29 Μαρτίου, αφού ολοκληρωθεί η τριήμερη συζήτηση για την πρόταση μομφής. Συνεπώς και το ύψος της νέας αύξησης θα ανακοινωθεί την Παρασκευή και όχι σήμερα όπως όλοι πίστευαν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι «γενναία» και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει τα 830 ευρώ μεικτά… δηλαδή θα φτάσει τα 715 – 718 ευρώ! Βέβαια η αύξηση αυτή, μπροστά στις αυξήσεις των βασικών ειδών διατροφής, των καυσίμων αλλά και του ρεύματος μοιάζει σαφώς με σταγόνα στον ωκεανό καθώς κανείς δεν θα καταφέρει να αντιμετωπίσει το «τσουνάμι» της ακρίβειας.

«Χρυσάφι» τα σοκολατένια Πασχαλινά Αυγά
Κατακόρυφη αύξηση σημειώνουν οι τιμές του κακάο – κερδίζοντας πάνω από 700 δολάρια ανά τόνο μέσα σε μία μόνο ημέρα – και ξεπερνώντας τα 9.000 δολάρια για πρώτη φορά – καθώς η κρίση της προσφοράς κυριεύει την αγορά και οι παραγωγοί σοκολάτας παλεύουν για κόκκους. Αυτό συνεπάγεται και σε άνοδο του κόστους της σοκολάτας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Τα πασχαλινά αυγά έχουν ήδη ακριβύνει λόγω της περσινής αύξησης των τιμών και ορισμένοι παραγωγοί περιορίζουν τα μεγέθη της σοκολάτας ή προωθούν ποικιλίες με άλλα συστατικά για να απαλύνουν το «πλήγμα». Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα φετινά σοκολατένια Πασχαλινά αυγά θα είναι από «χρυσό»!

Τον «έδωσε»
Στις καταγγελίες των αποδήμων για τα e-mail που στάλθηκαν από το πολιτικό γραφείο έδωσε απαντήσεις η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Στην επιστολή της αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων περιήλθαν στα χέρια της, στα τέλη Ιανουαρίου 2024, σε ψηφιακή μορφή, από τον τότε Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκο Θεοδωρόπουλο.

Σκληρές διαπραγματεύσεις
Συνάντηση με την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς θα έχει σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας με αποκλειστικό θέμα το υπό κατάργηση υποκατάστημα της Τράπεζας στη Βάρδα. Στην συνάντηση έχουν κληθεί όλοι οι Βουλευτές Ηλείας. Οι διαπραγματεύσεις αναμένονται σκληρές.

Είχαν λήξει όλα
Το σήμα του ΕΟΤ είχε λήξει όπως και οι άδειες λειτουργίας για το υδροθεραπευτήριο του Καϊάφα, όπως έμαθα, γι΄αυτό και οι κλειστές πόρτες στον χώρο. Δηλαδή, ολόκληρή ΕΤΑΔ ούτε αυτό δε μπορεί να ελέγξει. Τέλος πάντων, το θέμα λύθηκε όπως ενημέρωσε και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος.

Όταν λες πολλά ψέματα
Όταν λες πολλά ψέματα στο τέλος τα πιστεύεις και ο ίδιος. Και μετά είναι δύσκολο να διαχωρίσεις την πραγματικότητα από την… εικονική πραγματικότητα. Βλέπω πως αρκετοί την έχουν πατήσει έτσι τώρα τελευταία.

Τι ακούγεται
Μέχρι τώρα που μιλάμε η οριστική απόφαση δεν έχει ληφθεί, όμως στο Μαξίμου κυριαρχεί η άποψη να ακουστούν ονόματα στη Βουλή. Δηλαδή, την Πέμπτη, στην ολοκλήρωση της συζήτησης πάνω στην πρόταση δυσπιστίας από την αντιπολίτευση, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης να ονοματίσει ποια είναι τα «ισχυρά οικονομικά συμφέροντα» που υποτίθεται ότι απεργάζονται «σχέδια απόσταθεροποιησης». Και να τα κατονομάσει. Πάντως μην το δένετε και κόμπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ