Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 22 Μαρτίου

Κατά ριπάς 22 Μαρτίου

Απούσα κυβερνητική πλειοψηφία, με έναν απόντα Πρωθυπουργό
Πού ήταν ο Πρωθυπουργός και οι κορυφαίοι Υπουργοί στην συζήτηση για τα Τέμπη, ρωτήθηκε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Ηλείας Κος Μιχάλης Κατρίνης, στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «ΣΗΜΕΡΑ».
Μόνο 20 Βουλευτές της ΝΔ ήταν στη Βουλή, ενώ θα έπρεπε όλοι χθες (σ.σ. Τετάρτη) να πούμε φτάνει πιά, πάμε μπροστά, διαλεύκανση, για να μην ξαναγίνει αυτή η τραγωδία, τόνισε ο Μ. Κατρίνης.

Ζητούν τη διερεύνηση
Διάβασα ότι τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και την κλήση της υπουργού Εσωτερικών, Νίκης Κεραμέως καθώς και του προέδρου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνου Μενουδάκου, ζήτησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προκειμένου να διερευνηθεί το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων από το υπουργείο Εσωτερικών και αποστολής mails από το πολιτικό γραφείο της ευρωβουλεύτριας της Ν.Δ. Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου. Μάλιστα έχουν ήδη έχουν γίνει δεκάδες αγωγές εναντίον του ελληνικού Δημοσίου από τους ομογενείς των οποίων τα προσωπικά δεδομένα παραβιάστηκαν… Το θέμα βέβαια είναι το πως θα διαχειριστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης την υπόθεση αυτή.

Ζητάει άρση της ασυλίας του
Ο πρώην υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ζήτησε την ενεργοποίηση του άρθρου 86 παρ.5 του Συντάγματος, για τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών του στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης του δυστυχήματος στα Τέμπη. Το αίτημά του αυτό το υπέβαλε, «για να μην μείνει καμία σκιά ως προς τις δικές του ευθύνες, αλλά και για να αποκαλυφθούν έμμεσα οι πραγματικοί υπαίτιοι», όπως ο ίδιος ανέφερε στην επιστολή του. θα ήθελα βέβαια να δω και τον πρώην υπουργό Κώστα Καραμανλή να υποβάλει το ίδιο αίτημα προς τον πρόεδρο της Βουλής!

Δεν κρύφτηκε
«Ο πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε ποτέ, ούτε πρόκειται να κρυφτεί ποτέ και σε κάθε ευκαιρία απαντά είτε σε μια συνέντευξη, είτε με τις ομιλίες του προφανώς και για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών» υποστήριξε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών… Το θέμα δεν είναι να απαντά μέσω των συνεντεύξεων ο Πρωθυπουργός, το ζήτημα είναι να εισακουστεί το λαϊκό αίτημα περί κατάργησης της βουλευτικής ασυλίας.

Επέλεξαν την ημέρα
Σήμερα, 22 Μαρτίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Ο Πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Βασίλης Λιακόπουλος και ο Αντιπρόεδρος Νώντας Κυριαζής επέλεξαν ειδικά την ημέρα για να δημοσιευθεί η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Το νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό και πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην έχουμε τίποτα… παρατράγουδα στην ύδρευση των Δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι «Μένουμε Ευρώπη» έγιναν… αντιευρωπαϊστές
Έχει ένα ενδιαφέρον να βλέπει ο πολίτης αυτούς που τάχθηκαν αναφανδόν με το «Μένουμε Ευρώπη», το 2015, να φτάνουν στο σημείο να γίνονται… αντιευρωπαϊστές. Μετά το καταδικαστικό για την Ελλάδα ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για «γελοιότητα» και το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε με κάθε τρόπο να το υποβαθμίσει. Μετά τη δήλωση της Ευρωπαίας Εισαγγελέα ότι δεν μπορεί να γίνει σωστά η έρευνα για τα Τέμπη λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η κυβέρνηση και τα φιλικά της ΜΜΕ την έβαλαν για τα καλά στο «στόχαστρό» τους, λέγοντας «δεν θα μας πει αυτή τι θα κάνουμε στη χώρα μας». Μετά το πόρισμα – κόλαφος της Εξεταστικής Επιτροπής Pega για τις υποκλοπές, η κυβέρνηση χρησιμοποίησε ως «ασπίδα» της απόρρητο και ο Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε πως είχαν δοθεί όλες οι απαιτούμενες απαντήσεις. Τα μπλουζάκια «Μένουμε Ευρώπη» μπήκαν στο πατάρι…

Κοντεύει να «μουχλιάσει»
Το σκάνδαλο των υποκλοπών κοντεύει να «μουχλιάσει» σε κάποια εισαγγελικά γραφεία. Πλησιάζουν τα δύο χρόνια από τότε που ξέσπασε και δεν γνωρίζουμε τίποτα για τη δικαστική έρευνα. Παρά τις πομπώδεις υποσχέσεις του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κανένα αποτέλεσμα της έρευνας δεν έχει γίνει γνωστό. Δεν έχει κληθεί κάν ως μάρτυρας ο πρώην γραμματέας του πρωθυπουργού, ο οποίος αποπέμφθηκε ως έχων την πολιτική ευθύνη για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ του Νίκου Ανδρουλάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ