Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 20 Μαρτίου

Κατά ριπάς 20 Μαρτίου

Χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες
Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω τις συνεδριάσεις, όταν βέβαια αυτές γίνονται με βάση τον πολιτισμένο διάλογο. Χθες λοιπόν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, υπήρξε μία σύμπνοια σε ότι είχε να κάνει με τα ζητήματα της υγείας. Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Διαμαντόπουλος αφού περιέγραψε με «μελανά χρώματα» την κατάσταση της υγείας στην Ηλεία και όχι μόνο, συνεχάρη την Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Άννα Μαστοράκου για την πρωτοβουλία που έλαβε και επισκέφτηκε το ΓΝ Ηλείας. Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Υγείας Γιώργος Παναγούλιας, τόνισε ότι ο Κ. Διαμαντόπουλος έχει διατελέσει διοικητής στο ΓΝ Ηλείας και σαφώς είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων, ενώ ζήτησε να υπάρξει μία ειδική συνεδρίαση προκειμένου να υπάρξει μία συνολική πρόταση που θα φτάσει από την Περιφέρεια στο γραφείο του Υπουργού Υγείας. Μπορεί στη συνεδρίαση να μην έλαβαν κάποια απόφαση για τα ζητήματα της υγείας, αλλά είναι θετικό ότι όλοι έχουν διάθεση συνεργασίας.

Ξέφυγε ο Ράμα
Αντιδράσεις και σάλο προκαλεί στην Αλβανία η απίστευτη αντίδραση του Έντι Ράμα απέναντι σε μια γυναίκα δημοσιογράφο. Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, δεν δίστασε μπροστά στις κάμερες να σπρώξει το πρόσωπο γυναίκας δημοσιογράφου! Αποδέκτης της απρεπέστατης χειρονομίας η δημοσιογράφος Αμπρόζια Μέτα η οποία ρώτησε σχετικά με ένα επενδυτικό σχέδιο στο νησί Σαζάν, όπου έχει αναφερθεί ότι ο Τζάρεντ Κούσνερ θα συμμετάσχει στην κατασκευή ακινήτων για το τουριστικό εμπόριο.

Εντός της εβδομάδας
Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί η εισήγηση του υπουργείου Εργασίας για την αύξηση στον κατώτατο μισθό, όπως ανακοίνωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, ώστε την επόμενη Τετάρτη (27 Μαρτίου) να υπάρξει απόφαση του υπουργικού συμβουλίου. Η εισήγηση από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών, προς την κυβέρνηση σύμφωνα με την Δ. Μιχαηλίδου, ήταν για αύξηση της τάξης του 4-5%… μένει να δούμε βέβαια τι θα αποφασίσει η κυβέρνηση.

Απαιτούνται απαντήσεις για τον Καϊάφα
Στην χθεσινή ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου δεν συζητήθηκε τελικά το θέμα Καϊάφα που ήθελε να φέρει ο Κώστα Διαμαντόπουλος, καθώς δεν κληρώθηκε η ερώτηση (συζητούνται μέχρι 10). Ωστόσο, θα το φέρει ως επερώτηση επόμενη συνεδρίαση. Και καλά θα κάνει, καθώς ο Καϊάφας βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση και εγκατάλειψη και κανείς δεν ασχολείται.

Σημείο ισορροπίας
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την κάμψη ή και την αντιστροφή της τάσης που καταγραφόταν το προηγούμενο διάστημα. Δηλαδή φαίνεται από τη μια μεριά να σταματάει η πτώση του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη να ανακόπτεται η ανοδική τάση του ΠΑΣΟΚ. Εκεί που από μήνα σε μήνα οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι το παιχνίδι της δεύτερης θέσης έτεινε να «καθαρίσει» υπέρ του Νίκου Ανδρουλάκη, τώρα τα πράγματα έχουν γίνει ακόμα πιο αβέβαια από ότι ήδη ήταν. Οι διαφορές του 0,5% στα μεγέθη του 10-14% έχουν από πολύ μικρή έως καθόλου σημασία. Η ουσία είναι ότι φαίνεται να βρισκόμαστε σε σημείο ισορροπίας μεταξύ των δύο κομμάτων. Βεβαίως, πρέπει να περιμένουμε επόμενες μετρήσεις για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί η τρέχουσα αίσθηση.

Η συγκλονιστική αγκαλιά
Η συγκλονιστική αγκαλιά της Καρυστιανού και του Ασλανίδη, όταν άκουσαν την αντιπρόεδρο της επιτροπής Αναφορών, Γιάνα Τοομ (Εσθονία, Φιλελεύθεροι) να ανακοινώνει πως η αναφορά παραμένει ανοιχτή και το θέμα παραπέμπεται στην επιτροπή Δικαιοσύνης και Ελευθεριών (LIBE) και στην επιτροπή Μεταφορών (TRAN) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ παράλληλα ζητείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια ενημερωμένη γραπτή απάντηση.
Φωτο: agkalia

Αγωγές
Το Μέγαρο Μαξίμου προσπάθησε να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την ιστορία με τη μαζική αποστολή emails σε Έλληνες ομογενείς από την Ευρωβουλευτή Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά οι εξελίξεις τρέχουν και δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας ότι η υπόθεση οσονούπω θα ξεχαστεί. Μετά την πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου που κατέθεσε Ελληνίδα κάτοικος Ολλανδίας και ο κ. Γ. Σαμαράς, κάτοικος Λονδίνου και καθηγητής στο Βασιλικό κολλέγιο, κινήθηκε νομικά εναντίον του ΥΠΕΣ και της Ευρωβουλευτού. Οι Έλληνες ομογενείς αξιώνουν ατομικά αποζημίωση ύψους 20.000 ευρώ έκαστος από το ελληνικό δημόσιο, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να διατηρήσουν την υπόθεση στο προσκήνιο!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ