Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 13 Μαρτίου

Κατά ριπάς 13 Μαρτίου

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα όλων
Όταν αναλαμβάνει κάποιος την υποχρέωση της πληροφόρησης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για τις δράσεις- συναντήσεις- αποφάσεις, εκ μέρους ενός αιρετού ή ενός φορέα, οφείλει να μην κάνει διακρίσεις… Οφείλει να γνωρίζει ότι βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση, όχι για να εξυπηρετεί «ημετέρους», αλλά για να διαχέει την πληροφόρηση που του δίνεται αντίστοιχα προς όλους. Η ορθή πληροφόρηση από πλευράς της Π.Ε. Ηλείας είναι υποχρέωση των συνεργατών του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και δεν την διαπραγματευόμαστε.

Ανεβαίνει και ας μην το αντιλαμβανόμαστε
Στις δημοσκοπήσεις συνήθως αναζητούμε την διαφορά του πρώτου με το δεύτερο κόμμα και αντίστοιχα την «μάχη» που δίνεται για τη δεύτερη θέση… Αυτό το οποίο όμως μέχρι και σήμερα δεν έχει σχολιαστεί ιδιαίτερα – και θα το δούμε προσεχώς- είναι ότι η «Ελληνική Λύση» δημοκοπικά παρουσιάζει άνοδο και βρίσκεται ήδη στο 8% σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Interview.

Ο «Κανένας» κοντράρει τον Μητσοτάκη
Στο ερώτημα της δημοσκόπησης που έγινε για λογαριασμό του politic. gr. για το ποιος είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός, η δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη υποχωρεί κατά δύο μονάδες και βρίσκεται στο 39,8% ο «Κανένας» συγκεντρώνει 38% ποσοστό, ενώ πτώση παρουσιάζουν τα ποσοστά του Δ. Κουτσούμπα που έρχεται τρίτος με ποσοστό 24,4%.

Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στην Τεχνόπολη με τίτλο: «Ελληνικό όνειρο- Ζωή με αξιοπρέπεια» επέλεξε να «απαντήσει» στον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον δικό του τρόπο όσο αφορά τα αστακοκάραβα, λέγοντας μεταξύ άλλων «Είμαστε σίγουρα δεύτεροι κι ανεβαίνουμε. Κύριε Μητσοτάκη έχετε επιχειρήσει στη ζωή σας; Θα γυρίσετε τα 500 εκατ. ευρώ δανεικά κι αγύριστα;», αναρωτήθηκε, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό για “gaslighting” (“ο θύτης σπέρνει αμφιβολίες για την αξία του”) και πως του επιτίθεται γιατί βλέπει τις κυλιόμενες δημοσκοπήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει εξαπατήσει τους μικρομεσαίους, ενώ μίλησε για κερδοσκοπικές και καταχρηστικές πολιτικές στην αγορά.

Έφτασε στο αναμενόμενο τέλος
Η διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών από τη Βουλή έφτασε στο αναμενόμενο τέλος της: κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν ευθύνεται επειδή έτσι αποφάσισε η πλειοψηφία της ΝΔ, δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και αυτό είναι ένα στίγμα που θα το κουβαλάει εσαεί ο νυν πρωθυπουργός. Τα Τέμπη δεν προσφέρονται για σόου σαν κι αυτό που έκανε στις… καθυστερήσεις η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τα Τέμπη δεν σηκώνουν προκλητικώς απαλλακτικά πορίσματα σαν κι αυτό που έβγαλε η πλειοψηφία της ΝΔ.

Θα τον καταδιώκουν
Τα Τέμπη θα καταδιώκουν επίσης τον Μητσοτάκη επειδή επέτρεψε στον αρμόδιο-και μοιραίο- υπουργό εκείνης της ημέρας να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής. Διότι έτσι δεν του έδωσε απλώς οριστικό συγχωροχάρτι, αλλά έσβησε οποιαδήποτε πολιτική ευθύνη. Και απέδειξε ότι η παραίτηση που υπέβαλε την επομένη της τραγωδίας ήταν προσχηματική πράξη. Η πολιτική ευθύνη για ένα τέτοιο έγκλημα δεν κρατάει ενάμιση μήνα και μετά σβήνεται με το σφουγγάρι της υποψηφιότητας και της επανεκλογής.

Ακατανόητα
Αυτά που λέει ο Κασσελάκης για τα οικονομικά του είναι ακατανόητα. Αν η εταιρεία που δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή με τα «αστακοκάραβα», τι μας νοιάζει; Κι αν είναι, πώς δάνεισε τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ είχε αποχωρήσει από τον Μάρτιο;

Επιεικώς …τραγική
Επιεικώς …τραγική φαίνεται να είναι η εικόνα που προκύπτει από τις εσωτερικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών και των Νομαρχιακών Επιτροπών του. Συγκριτικά τουλάχιστον με την συμμετοχή που καταγράφθηκε πριν μόλις 6 μήνες στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Αν και από την Κουμουνδούρου δεν έχουν δώσει ακόμη επίσημα ποσοστά οι έως στιγμής πληροφορίες είναι σαφείς: Η συμμετοχή – με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις- μπορεί να αγγίξει το 20%. Δηλαδή το πολύ 2 στους 10 από όσους είχαν προσέλθει στις κάλπες του Σεπτεμβρίου να ψηφίζουν στις κάλπες του Μαρτίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ