Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςKατά ριπάς Πέμπτη 7 Μαρτίου

Kατά ριπάς Πέμπτη 7 Μαρτίου

Ο… πραγματικός πόλεμος
«Ήμασταν στο λιμάνι της Οδησσού και ο πρόεδρος Ζελένσκι και το επιτελείο του μας έκαναν μία ξενάγηση, όταν ακούσαμε κάποιες σειρήνες. Kαι λίγο μετά, καθώς μπαίναμε στα αυτοκίνητά μας, ακούσαμε και μία μεγάλη έκρηξη. Νομίζω ότι αυτό για εμάς είναι η καλύτερη, ζωντανότερη υπενθύμιση ότι εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις κατά την διάρκεια της χθεσινή του παρουσίας στην Ουκρανία. Μπορεί οι εικόνες του πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας να μην φτάνουν καθημερινά έως τους τηλεοπτικούς μας δέκτες αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι που ζουν εκεί έχουν ξεχάσει ότι βρίσκονται σε πόλεμο.

Συμβολική κίνηση
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μουσείο της Φιλικής Εταιρείας, το οποίο στεγάζεται στην παλαιά κατοικία του εθνικού ευεργέτη Γρηγορίου Μαρασλή, όπου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο που έχει εγερθεί στην αυλή του μουσείου προς τιμήν των τριών ιδρυτών της Φιλικής Εταιρείας, Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο… Μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό ενώ ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Έλληνες της Διασποράς και ομογενείς που συγκεντρώθηκαν ώστε να τον υποδεχτούν στον χώρο του μουσείου.

Το μήνυμα Ζελένσκι μέσω του «Χ»
Ανάρτηση στο «Χ» έκανε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στην οποία ανέβασε ένα βίντεο από την επίσκεψή του, στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Οδησσό με τον πρωθυπουργό Κυριακό Μητσοτάκη. Όπως έγραψε στο μήνυμα που συνόδευε το βίντεο, ο ναός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από ρωσική πυραυλική επίθεση:«Η συντριπτική πλειονότητα των ρωσικών στόχων είναι μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Πρέπει να αποκαταστήσουμε κάθε μία από αυτές. Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την προθυμία της να συμβάλει στην αποκατάσταση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ιδίως στην Οδησσό» τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Εις αύριο τα νεότερα
Ξεκίνησε χθες η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που εισάγει για πρώτη φορά πλαίσιο λειτουργίας παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην χώρα μας, εν μέσω έντασης, σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης και επικίνδυνων εσωκομματικών ισορροπιών… Η συζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, ωστόσο αύριο – Παρασκευή- αναμένεται η ψήφιση του Νομοσχεδίου από τη Βουλή.

Πατροπαράδοτα
Όσο πιο πολύ το σκέφτομαι, τόσο απομακρύνεται η υπόθεση της συνωμοσίας. Μπάζωμα στα γρήγορα, με μεγάλο κόστος, από τη μία μόνο πλευρά, με απευθείας ανάθεση σε τύπο που δεν είχε καν εταιρεία αλλά την έφτιαξε ένα μήνα μετά, πιο πολύ για «δουλίτσα» μου ακούγεται παρά για συνωμοσία. Απλά, αγνά, πατροπαράδοτα ελληνικά πράγματα.

Αιχμές
Αιχμές για τον Νίκο Ανδρουλάκη άφησε ο Χάρης Καστανίδης με αφορμή την υποψηφιότητα του πρώην συμβούλου του Νίκου Ανδρουλάκη, Σωτήρη Σέρμπου, στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέα Δημοκρατίας. Ορισμένα ΜΜΕ μετέδωσαν την είδηση ως «έκπληξη» με τον κ. Καστανίδη να σχολιάζει με καυστικό τρόπο πως «έκπληξη δεν συνιστά η επιλογή του από τη ΝΔ. Έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή του από τον κ. Ανδρουλάκη ως διπλωματικού συμβούλου του».

Ο συνεπής, οι μετακινήσεις και η κωλοτούμπα
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον Αντώνη Σαμαρά ότι είναι συνεπής με όσα έλεγε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν έχει μετακινηθεί ούτε ίντσα. Κάτι που έκαναν άλλοι. Κάποιοι σήμερα και προς τιμήν τους το παραδέχονται (Ευάγγελος Βενιζέλος, Ντόρα Μπακογιάννη), υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία, παρά τη διαφωνία τους με πτυχές της (ταυτότητα, γλώσσα), πρέπει να εφαρμοστεί και ήταν συνεισφορά της κυβέρνησης Τσίπρα. Κάποιοι έχουν κάνει μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα και έχουν φτάσει στο σημείο να ασκούν πιέσεις στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να προχωρήσουν με πιο γρήγορο ρυθμό οι διαδικασίες για την έναρξη συνομιλιών μεταξύ Βρυξελλών και Βόρειας Μακεδονίας με τελικό στόχο την ένταξη των γειτόνων στην Ε.Ε.

Μόνο στην Ελλάδα 2.0
Μόνο στην Ελλάδα 2.0 μπαίνεις να γραφτείς στην πλατφόρμα επιστολικής ψήφου, πατάς ένα κουμπί και μετά σου βγαίνει Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Όποιος πείστηκε από τις (διαφορετικές) εξηγήσεις της ίδιας, του κυβερνητικού εκπροσώπου ή του υπουργείου Εσωτερικών, παρακαλείται να μας διαφωτίσει και εμάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ