Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 2 Μαρτίου

Κατά ριπάς 2 Μαρτίου

Άμα είσαι από… «τζάκι»
Με ειρωνείες, αλλά και οργή, ακόμα και στελέχη του ΠΑΣΟΚ -τα οποία θεωρούν ότι διασύρεται το κόμμα- σέρνουν τον «χορό» των αντιδράσεων για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, να διοριστεί στη θέση του προέδρου του Εθνικού Κήπου τον γιο του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα.

Ο Μητσοτάκης και ο κανένας
Η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA δείχνει αρνητική αποτίμηση για την κυβέρνηση, υψηλή υποστήριξη για τον «Κανένα». Στην ερώτηση για το ποιον οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο ως πρωθυπουργό, τότε μόνο ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ένα ποσοστό 40%, πάλι ανάλογο με την ευρύτερη επιρροή του χώρου της ΝΔ, όμως μετά από αυτόν ο αμέσως δημοφιλέστερος, με ένα εντυπωσιακό 33% είναι ο «Κανένας», ενώ οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί είναι από 5% και κάτω.

Κανένα κόμμα κοντά στο πολίτη
Σύμφωνα με άλλη έρευνα «Το Αριστερό Ημισφαίριο στην ελληνική κοινωνία», την οποία διεξήγαγε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ τον Φεβρουάριο 2024, σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Prorata στην Ερώτηση αν υπάρχει κάποιο κόμμα με το οποίο αισθάνεστε πιο κοντά; Αν ναι, ποιο είναι αυτό; Το 57% απαντά “Όχι δεν υπάρχει”.

Ακρίβεια και υγεία
Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση, εκείνη της MRB που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, οι πολίτες συνεχίζουν να κατατάσσουν την ακρίβεια ως το σημαντικότερο πρόβλημα στη ζωή και την καθημερινότητά της, σε ποσοστό που βγάζει… κυβέρνηση (53,5%). Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως ο τομέας της Υγείας, μετά το νόμιμο «φακελάκι» στα απογευματινά χειρουργία, που καθιέρωσε η κυβέρνηση, και την εικόνα κατάρρευσης του ΕΣΥ, κρίνεται ως το δεύτερο σημαντικότερο πρόβλημα των Ελλήνων με 31,3%.

Νέες βολές Σαμαρά σε Μητσοτάκη
Για τα εθνικά ζητήματα μίλησε μεταξύ άλλων στο συνέδριο της «Καθημερινής» ο Αντώνης Σαμαράς. «Η λέξη «συναίνεση» ανάμεσα στα κόμματα για τα εθνικά ζητήματα μυρίζει διάθεση, μια πρόθεση συνθηκολόγησης και όχι συναίνεσης» είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο συνέδριο «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά». «Θεωρώ ότι απαιτεί πάρα πολύ καιρό για να υπάρξει πραγματική συναίνεση. Γιατί ζητάς τη συναίνεση των άλλων κομμάτων; Κυβέρνηση δεν είσαι; Σημαίνει ότι δεν μπορείς ο ίδιος να τα βγάλεις πέρα. Άρα δεν συμφωνείς με ότι έχεις πει μέχρι τώρα, πρέπει να πας παραπάνω. Αυτό το παραπάνω είναι βήματα υποχώρησης», τόνισε.
Φωτο: samaras

«Συνεταίροι» οι τράπεζες
Ο ελληνικός λαός πλήρωσε δεκάδες δισεκατομμύρια για τη διάσωση των τραπεζών κι εκείνες, έχοντας στο πλευρό τους την κυβέρνηση, συνεχίζουν την κάθετη εφόρμηση στις τσέπες των Ελλήνων με χρεώσεις πιθανές και… απίθανες. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σε κάθε συναλλαγή με POS οι τράπεζες κρατούν προμήθεια που κυμαίνεται από 0,5% έως και περισσότερο από 3% του κόστους του προϊόντος. Δηλαδή, οι αλληλοδιάδοχες κυβερνήσεις έχουν ορίσει ως… συνεταίρους των επαγγελματιών τις τράπεζες, οι οποίες προσφέρουν απλώς ένα λογισμικό για την εκκαθάριση της συναλλαγής. Απόκτησαν διά νόμου ποσοστό της ελληνικής οικονομίας, χωρίς να συμμετέχουν στη διαδικασία της παραγωγής!

Και νέο χαράτσι
Επιπλέον, οι τράπεζες χρεώνουν και τις υπηρεσίες ηλεκτρονικών πληρωμών (ακόμα και τις εξοφλήσεις λογαριασμών ΔΕΚΟ) και σκοπεύουν να επιβάλουν και χαράτσι 50 λεπτών ανά καταθετικό λογαριασμό που έχει τη δυνατότητα να κάνει πληρωμές, να έχει χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες, να μεταφέρει κεφάλαια κ.ά. Τώρα οι επαγγελματίες θα υποχρεωθούν ξανά να υποβληθούν σε έξοδα για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές τους, και η κυβέρνηση επαίρεται επειδή είναι ελεήμων και μεγάθυμη και έδωσε παράταση ενός μήνα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Έτριξαν οι περικεφαλαίες
Ρουκέτες εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την παρουσία της στο συνέδριο της Καθημερινής, δείχνοντας πλέον ότι το κόμμα Μητσοτάκη παίρνει οριστικό διαζύγιο από αυτό που κάποτε ονομαζόταν «Νέα Δημοκρατία». Η πρώην υπουργός εξωτερικών και αδελφή του πρωθυπουργού, υποστήριξε ότι το ζήτημα της ονομασίας ήταν μια …επιτυχία της διαπραγμάτευσης του ΥΠΕΞ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Κοτζιά! Έτριξαν οι περικεφαλαίες των βουλευτών της Ν.Δ. που ως αντιπολίτευση, γέμιζαν τις πλατείες δουλεύοντας ψιλό γαζί τους ψηφοφόρους, παριστάνοντας τους μακεδονομάχους…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ