Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 1 Μαρτίου

Κατά ριπάς 1 Μαρτίου

Τον «ξήλωσε»
Της λογικής πως «όποιος δεν είναι μαζί του είναι εναντίων του», φαίνεται ότι είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης καθώς όπως διαβάζω έθεσε εκτός ΣΥΡΙΖΑ τον Διευθυντή του κόμματος, Θύμιο Γεωργόπουλο, ο οποίος αποτελούσε συνεργάτη της Κουμουνδούρου τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, καθώς διαδέχθηκε στη θέση τον αείμνηστο Μίμη Δαρειώτη. Η διακοπή της συνεργασίας τους ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Στέφανο Κασσελάκη, μολονότι δεν ήταν κοινό μυστικό πως το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις τους δεν ήταν ιδιαίτερα καλές.

Στο «μικροσκόπιο» το μπάζωμα των Τεμπών
Το μπάζωμα της περιοχής όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη ελέγχεται πλέον –και αυτό– από τον εφέτη ανακριτή που διενεργεί τις έρευνες για τους υπαιτίους της ανείπωτης τραγωδίας. Ο εφέτης ειδικός ανακριτής Σωτήρης Μπαϊκάμης και ο αρμόδιος εισαγγελέας έχουν αποφασίσει να συσχετίσουν με την κύρια υπόθεση για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα τη δικογραφία που αφορά στο μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος. Για το θέμα του μπαζώματος ήδη διώκεται ποινικά για παράβαση καθήκοντος ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ο οποίος ωστόσο αρνείται τη σε βάρος του κατηγορία.

Υιοθέτησε την πρόταση Νικολακόπουλου
Την πρόταση που είχε καταθέσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος στην σύσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου για το μέλλον του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, υιοθέτησε ουσιαστικά ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπουγάς. Δηλαδή, το Πρωτοδικείο Αμαλιάδας, να διατηρήσει όλες τις δικαστικές συνθέσεις διαδικασίες (μονομελών, τριμελών, πολυμελών τμημάτων και ΜΟΔ), με μοναδική διαφορά πως οι οργανικές θέσεις δικαστών θα ανήκουν στο Πρωτοδικείο Ηλείας. Αυτό κατάλαβα διαβάζοντας το δελτίου Τύπου του Δήμου Ήλιδας για την συνάντηση του Δημάρχου Ήλιδας και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αμαλιάδας με τον Υφυπουργό. Στην σύσκεψη της 9ης Ιανουαρίου είχε γίνει αποδεκτή η πρόταση, τώρα δεν έγινε.

Τι πρέπει να αλλάξει
Βουλευτική ασυλία υπάρχει σε όλες τις δημοκρατίες. Και υπάρχει ακριβώς για να προστατεύει τον βουλευτή από τον καθένα που θα αποφασίσει να του κάνει μήνυση, επειδή ψήφισε την ισότητα στο γάμο ας πούμε. Ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, που παραγράφει τα αδικήματα μετά από μία βουλευτική θητεία, πρέπει να αλλάξει, όχι η βουλευτική ασυλία.

Τραπέζι
Το τραπέζι στους Δημάρχου Πύργου, Ανδραβίδας-Κυλλήνης και Αρχαίας Ολυμπίας, θα κάνει απόψε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, στην Κωνσταντινούπολη, μία ημέρα πριν την συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Κάτι μου λέει πως η συνάντηση με τον Βαρθολομαίο ελάχιστα θα απασχολήσει το τραπέζι…

Ντροπή
Αφού ο Κώστας Αχ. Καραμανλής δεν είχε τη στοιχειώδη ευθιξία να αποχωρήσει από την πολιτική μετά τα Τέμπη, η μόνη ενδεδειγμένη επιλογή, τουλάχιστον τη μέρα της επετείου της τραγωδίας, ήταν η σιωπή. Αυτός έκανε και δήλωση. Ντροπή.

Τι άλλο να πει κανείς
«Στο πόρισμα της δική μας πρώτης τριμελούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων για το δυστύχημα στα Τέμπη επισημαίνεται ότι διαπιστώθηκαν ελλείψεις και λάθη» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Ιωάννης Χαλκιάς επίτιμος πρόεδρος του νομικού συμβουλίου του κράτους και πρόεδρος της τότε επιτροπής εμπειρογνωμόνων . Εκτίμησε επίσης ότι το πόρισμα δεν διαβάστηκε προσεκτικά από τους ενδιαφερόμενους στην εξεταστική ενώ πρόσθεσε ότι θα έπρεπε να εξεταστούν άτομα, που δεν εξετάστηκαν. Έκανε λόγο επίσης για 5 συμβάσεις και όχι μόνο την 717 για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος σηματοδότησης, που καρκινοβατούσαν και είχαν πολλές παρατάσεις, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «αν είχαν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις, το δυστύχημα δεν θα είχε συμβεί, όσα ανθρώπινα λάθη και να είχαν γίνει». Τι άλλο να πει κανείς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ