Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 27 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς 27 Φεβρουαρίου

Κάνουν «ντου»
Ενημερώθηκα ότι τις τελευταίες ημέρες πολλές επιχειρήσεις σε Ηλεία και Αχαΐα έχουν δεχτεί «απανωτές επισκέψεις» από εφοριακούς, κλιμάκια της Επιθεώρησης Εργασίας και του ΕΦΚΑ. Διάβασα ότι στην Πάτρα, οι εφοριακού που έκαναν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος είπαν στον ιδιοκτήτη, ότι θα επιστρέψουν εντός των επόμενων ημερών, ντυμένοι μασκαράδες…! Στον Πύργο πάντως που πραγματοποιούσαν ελέγχους ακόμα και την Κυριακή το μεσημέρι, σε καταστήματα με ελάχιστη κίνηση, δεν φάνηκε να έχουν διάθεση για «χιούμορ» καθώς πέρα από τις αποδείξεις που υπήρχαν στα τραπέζια και τον έλεγχο των ταμειακών μηχανών και του POS δεν προχώρησαν σε δηλώσεις για το πότε θα επιστρέψουν!

Χωρίς αντιπολίτευση
Αναρωτήθηκα ποιος βγήκε τελικά ενισχυμένος από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ… Νομίζω ότι η απάντηση μπορεί να είναι μόνο μία… Ενισχυμένος κατά την ταπεινή μου γνώμη βγήκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς αποδείχτηκε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση το μόνο που έχει καταφέρει είναι να διασπαστεί. Σε άλλες εποχές, με τόσο κόσμο στο δρόμο να διαδηλώνει, η αξιωματική αντιπολίτευση θα έκανε «πάρτι» … ή μήπως όχι;


Απλά αξιολάτρευτη
Μπορεί στο συνέδριο να μην βρήκε τον «αντίπαλό» του όμως… επικοινωνιακά ο Στέφανος Κασσελάκης βρήκε ισχυρό αντίπαλο. Η σκυλίτσα του η Φάρλι έκλεψε την παράσταση κατά την διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στον Γιώργο Κουβαρά στην ΕΡΤ. Η Φάρλι αφού έκανε… αναγνώριση του χώρου, άρχισε τις… χαριτωμενιές και τα παιχνίδια. Ο φωτογραφικός φακός εστίασε φυσικά στο σκυλάκι του Στέφανου Κασσελάκη σε ένα στιγμιότυπο που μαρτυρά τόσο την αδυναμία, αλλά και τον σεβασμό του προέδρου στο κατοικίδιό του… Όσο για την Φάρλι δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς στο παρελθόν είχε επισκεφτεί και το «Κόκκινο».

«Η μπάλα στην εξέδρα»
Ας δούμε τι λέει και το μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λαμπρινός για το Συνέδριο. Όπως έγραψε: «Πανηγυρίζουν κάποιοι για το γεγονός ότι στο 4ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επαναβεβαιώθηκε ότι ο Κασσελάκης είναι πρόεδρος του. Η μπάλα στην εξέδρα. Από ότι γνωρίζω η προσυνεδριακή διαδικασία είχε άλλη θεματολογία και κανείς που παραμένει στο κόμμα ΔΕΝ αμφισβήτησε την νόμιμη εκλογή του προέδρου. Αυτό που τέθηκε είναι η ικανότητα του προέδρου να οδηγήσει το κόμμα σε ανάκαμψη, η τακτική του και οι πολιτικές που εφαρμόζει (με την κριτική ότι το οδηγεί στη καταστροφή). Εδώ οι σύνεδροι , έκλεισαν τα μάτια και ευχήθηκαν στη ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και έχοντας αναλάβει και την απόδοση ευθυνών “οι γνωστοί υπονομευτές”».

Η «συμμορία των 3»
Εύστοχος ο Τάσος Παππάς στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Όπως έγραψε: «Είχαμε στην Κίνα τη «συμμορία των 4» με αρχηγό τη χήρα του Μάο. Έχασε τη μάχη για τη διαδοχή του Μάο. Είχαμε στο ΠΑΣΟΚ τη «συμμορία των 4» με αρχηγό τον Κώστα Σημίτη. Κέρδισε τη μάχη για την επικράτηση στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τη «συμμορία των 3» (Φάμελλος, Ν. Παππάς, Γ. Τσίπρας). Κέρδισε το συνέδριο. Πρόεδρος ο Κασσελάκης».

Ο «Βούδας» του ΣΥΡΙΖΑ
Παλιά είχαμε τον «Βούδα της Ραφήνας». Πλέον έχουμε τον απόντα «Βούδα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσγειώθηκε απότομα
O Τσίπρας προσγειώθηκε απότομα στην πραγματικότητα ακόμα μία φορά. Επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και στα άλλα κόμματα, η μοναδική συγκολλητική ουσία είναι η εξουσία, η προοπτική της καρέκλας. Όχι τα πρόσωπα, ούτε οι ιδεολογίες. Όσο ήταν ο Αλέξης το αφεντικό της Κουμουνδούρου άκουγε μόνο «ναι» και «ζήτω» από τους συνέδρους και τους μηχανισμούς. Τώρα τα κλειδιά του μαγαζιού den βρίσκονται στα χέρια του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ