Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Το μήνυμα της άδειας καρέκλας

Μπροστά στις άδειες καρέκλες της σάλας του γηπέδου του Ταε Κβον Ντο στο Φάληρο μίλησαν χθες το πρωί οι Σύνεδροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Εκτός από την ενότητα του χώρου η οποία σίγουρα θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα, στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα πρέπει να κάνουν την αυτοκριτική τους καθώς εκτός από τα άδεια καθίσματα κινδυνεύουν να βρεθούν και με άδειες κάλπες στις Ευρωεκλογές. Καλώς ή κακός για να πάει μπροστά ο χώρος απαιτείται ενότητα και,  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνει ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να την κατακτήσει.

Η ηγεσία και ο Καίσαρας

Διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο του Νίκου Τζιανίδης στο ethnos.gr με τίτλο «Αυτό θα πει ηγέτης: Όταν ο Ιούλιος Καίσαρ είπε μόνο μια λέξη και η εξέγερση στο στράτευμα κατεστάλη! Σήμερα;» Η αλήθεια είναι ότι αν και διαφωνώ σε ένα σημείο, ταυτίστηκα με την εισαγωγή του «Μιλάμε σήμερα για ηγέτες… Ο Ιούλιος Καίσαρ, δεν χρειάστηκε να πει πολλά για να αντιμετωπίσει εξέγερση στο στρατό του· μια λέξη μονάχα βγήκε από τα χείλη του και όλοι πάγωσαν. Και η εξέγερση έγινε σκόνη στον άνεμο. Και οι κραυγές διαμαρτυρίας μετατράπηκαν σε κλαυθμυρισμούς ικεσίας! Σήμερα; Ανεπαρκείς οι περισσότεροι- Πρωθυπουργοί, Πρόεδροι, Στρατηγοί- αν όχι όλοι! Πλαστικοί, μαζικής παραγωγής από το ίδιο εργοστάσιο: του χρηματολάτρη καπιταλισμού!». 

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε

Στην τελευταία δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στο MEGA, αποτυπώνεται η αποδοκιμασία των πολιτών προς την κυβέρνηση για θέματα που σχετίζονται με την ακρίβεια, την παιδεία και την εγκληματικότητα, ενώ φαίνεται πως αρνητικά είναι τα μηνύματα και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Η πλειοψηφία των πολιτών στέλνει  το μήνυμα ότι «στραβά αρμενίζουμε» καθώς στην ερώτηση «κατά τη γνώμη σας η χώρα αυτή την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση» το 60% απαντά προς τη λάθος κατεύθυνση.

Ναι μεν αλλά

Μπορεί η ΝΔ να εμφανίζεται ακόμη να έχει την υπεροχή όσο αφορά στην πρόθεση ψήφου,  σύμφωνα με την δημοσκόπηση του Mega, ωστόσο η δυσαρέσκεια των πολιτών εκφράζεται μέσα από τις απαντήσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας, εκεί δηλαδή που κρίνονται στην πραγματικότητα οι κυβερνήσεις. Ως προς τα προβλήματα της χώρας, οι πολίτες εξακολουθούν – στις αυθόρμητες απαντήσεις τους – να αναφέρουν την ακρίβεια και την οικονομία, δείχνοντας πως η «κρίση κόστους ζωής» παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολιτών.

Το παρασκήνιο της ΠΕΔ Ι

Παρασκήνιο είχαμε στην συγκρότηση του Προεδρείου του νέου Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας. Κωνσταντάρας και  Πελετίδης έθεσαν πρόταση για συναινετικό προεδρείο, δηλαδή με Παπαδόπουλο Πρόεδρο, Τριανταφυλλάκη (ΝΔ) αντιπρόεδρο, Αναστασίου (ΚΚΕ) Γραμματέα, η οποία απορρίφθηκε από την παράταξη Παπαδόπουλου, με το σκεπτικό πως αφού κέρδισαν τις εκλογές, δικαιούνταν και τις 3 θέσεις του Προεδρείου!

Το παρασκήνιο της ΠΕΔ ΙΙ

Στη συνεδρίαση παρέστησαν 18 μέλη από τα 21 του νέου ΔΣ. Έλειπαν 2 από την παράταξη του «γαλάζιου» Σπ. Κωνσταντάρα και ένας από την παράταξη Πελετίδη. Ο Παπαδόπουλος εκλέχθηκε ομόφωνα, αλλά για τις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα υπήρξε διπλή υποψηφιότητα, άρα κόντρα. Το αποτέλεσμα ήταν και στις 3 ψηφοφορίες, για κάθε θέση, 9-9! Ο κανονισμός προβλέπει πως εκλέγεται όποιος συμπληρώσει 50%+1, δηλαδή 10 ψήφους. Και σε περίπτωση απανωτών ισοψηφιών (όπως συνέβη εδώ) επικρατεί αυτός του οποίου η παράταξη επικράτησε στις αρχικές αρχαιρεσίες! Έτσι εκλέχθηκε το Προεδρείο με Παπαδόπουλο, Μπαρή και Λέντζα.

Καλύτερα στις 17

10 Μαρτίου λένε πως θα στήσουν τις κάλπες για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ. Λάθος timing. Καλύτερη ημερομηνία η 17η Μαρτίου ανήμερα της Αποκριάς, που γιορτάζει και το κόμμα.

Μαγκιά του

Πώς τα έκανε πώς τα έφερε τελικά ο Αλέξης Τσίπρας, πάλι δεν θα γίνει καμία ουσιαστική κριτική στο συνέδριο για το πώς έφτασε το κόμμα στο 17%. Μαγκιά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ