Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Κατά ριπάς

Αίσθημα ασφάλειας
Η ομάδα Ειδικών Ελέγχων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας κι η ΟΠΚΕ είναι πανταχού παρών στην περιοχή του Κάμπου και όχι μόνο. Προφανώς με την εμφανή αστυνόμευση και αφετέρου με τις επιτυχίες που έχουν ειδικά τους τελευταίους μήνες δίνουν το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Σαφώς τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στους Αστυνομικούς αλλά και στον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Γιώργο Σωτηρόπουλο όσο και του υποδιευθυντή Γιώργο Καρατζά.

Χτύπημα «κάτω από τη ζώνη»
Θέση υπέρ της εκδήλωσης των τριών στελεχών που διοργάνωσε η «Εφημερίδα των Συντακτών» πήρε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης, ο οποίος άφησε βαρύτατες αιχμές εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο κ. Καστανίδης χαρακτήρισε θετική τη συζήτηση που έκαναν τα τρία στελέχη (Τεμπονέρας, Αχτσιόγλου, Χριστοδουλάκης) και άφησε αιχμές για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και την γρίνια που προκλήθηκε, θέλοντας να κριτικάρει τη στάση που είχε ο Νίκος Ανδρουλάκης προς τον Μανώλη Χριστοδουλάκη. «Προφανώς οι μεγάλοι ηγέτες, έχουν μια τεράστια ευρυχωρία, και δεν έχουν προβλήματα να φοβούνται και τη σκιά τους. Οι μικροί και οι ελάχιστοι ηγέτες φοβούνται και τη σκιά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέτρησε απώλειες
Το 45,5% των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το “παρών” στην ομιλία του πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια. Μόλις 76 από τους 158 γαλάζιους βουλευτές έδωσαν το «παρών» στην ομιλία του αρχηγού τους και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και στηρίζουν, όπως φαίνεται, με την παρουσία τους το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Απουσιάζουν όσοι θα απέχουν και όσοι καταψηφίζουν πλην κάποιων, όπως ο Μίλτος Χρυσομάλλης που κάθισε στα πολύ πίσω ορεινά έδρανα δίπλα στην Κατερίνα Μονογυιού, αλλά και ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, η ελάχιστη πλειοψηφία που απαιτείται για να περάσει το νομοσχέδιο είναι η βάση των 75 βουλευτών.

Έρχεται προς ψήφιση ο προϋπολογισμός
Ο προϋπολογισμός του Δήμου Πύργου έρχεται επιτέλους προς ψήφιση την προσεχή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, σε ειδική συνεδρίαση που θα ξεκινήσει στις 18:30. Το μοναδικό θέμα της συνεδρίασης έχει ως εξής: «Ψήφιση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου οικ. έτους 2024».

Χάλασαν κάποιες φιλίες
Χάλασαν κάποιες φιλίες από ότι έμαθα στις τελευταίες εκλογές της ΠΕΔ. Αυτοδιοικητικές φιλίες χρόνων, μάλιστα. Για να δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουν στις εκλογές της ΚΕΔΕ αυτά.

Με δύο ψηφοδέλτια παραπάνω
Με δύο ψηφοδέλτια παραπάνω από τα αναμενόμενα βρέθηκε η παράταξη Πελετίδη στις εκλογές της ΠΕΔ. Όπως μου μεταφέρθηκε το ένα προερχόταν από την Δυτική Αχαΐα. Το άλλο… από τον Πύργο.

Μία πρόβλεψη για τις εκλογές της ΚΕΔΕ
Να κάνω και μία πρόβλεψη για τις εκλογές της ΚΕΔΕ. Το νέο Δ.Σ. θα έχει ως εξής: Παράταξη Κυρίζογλου (ΝΔ) 18-19 εκλεγμένοι, παράταξη Δούκα (ΠΑΣΟΚ) 11-12, ΚΚΕ 1.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ