Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Άρτος και θεάματα
Μπορεί να είναι πολλά τα προβλήματα των πολιτών, ωστόσο την περίοδο αυτή οι περισσότεροι δήμοι της Ηλείας – και όχι μόνο- ασχολούνται με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες έχουν ανάγκη από εκδηλώσεις που ουσιαστικά τους κάνουν να «ξεφύγουν» από την καθημερινότητα τους.

Απουσίες
Ξεκινήσαμε να μετράμε απουσίες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Μαθαίνω λοιπόν ότι χθες απουσίαζαν οι επικεφαλής των παρατάξεων τόσο της μείζονος όσο και της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου. Ας ελπίσουμε ότι ο λόγος της απουσίας ήταν σημαντικότερος από τα θέματα της συνεδρίασης του Δ.Σ. Πύργου.

Στο βωμό του κέρδους
Ως γνωστό οι αγορές λειτουργούν με γνώμονα το κέρδος και όχι με βάση το συναίσθημα(!) Διάβασα λοιπόν ότι φρόντισαν ήδη από την Παρασκευή αλλά και παραμονές του Αγίου Βαλεντίνου, να εκτοξεύσουν σε ιστορικά υψηλές τιμές το κακάο (5.599 δολάρια ο μετρικός τόνος) που έχει ήδη ανέβει 110% τον τελευταίο χρόνο. Οπότε τον νου σας, γιατί λίγα γραμμάρια γλυκιάς απόλαυσης θα αφήσουν πικρή επίγευση. Μένει να δούμε εάν η τιμή στο κακάο θα μειωθεί!

«Κρυφτήκαμε κάτω από τις καρέκλες…»
Μεταφέρω αυτό που έγραψε στο facebook ο Αντιδήμαρχος Ήλιδας Σπύρος Λαμπρινός και αφήνω το μυαλό σας να… δουλέψει: «Εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων στη Πάτρα. Η ψηφοφορία κατά αλφαβητική σειρά (επωνύμων). Λάμδα εγώ στη μέση. Αρχίζοντας η ψηφοφορία κλήθηκε κάποιος από Λ και κάτω από εμένα να ψηφίσει κατ’ εξαίρεση, γιατί είχε εφημερία στο νοσοκομείο (Αμαλιάδας). Εμείς που γνωρίζαμε, ότι είναι συνταξιούχος και είχε από χρόνια εγκαταλείψει το νοσοκομείο ΑΠΟ ΝΤΡΟΠΗ κρυφτήκαμε κάτω από τις καρέκλες… Αυτός όμως για άλλη μια φορά παρατύπως έκανε το δικό του».

Άλλη μία δήλωση εκτός τόπου και χρόνου
«Αν μας τιμήσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του, το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να καταργήσω όλες τις βουλευτικές ασυλίες – όλα τα βουλευτικά προνόμια. Η Βουλή δε θα εκθρέψει άλλον Κώστα Αχ. Καραμανλή». Τάδε έφη Κασσελάκης. Βέβαια, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και κάποιων προνομίων, απαιτεί και αναθεώρηση του Συντάγματος και δεν αρκεί να ψηφίσει ο ελληνικός λαός τον Κασσελάκη. Άλλη μία δήλωση εκτός τόπου και χρόνου.

Το πρόβλημα του Κασσελάκη
Το πρόβλημα του Κασσελάκη δεν είναι η λανθασμένη γραμμή, αλλά η παντελής έλλειψη σοβαρότητας. Πρόβλημα που δυστυχώς περνάει σε έναν ολόκληρο χώρο και δίνει την ευκαιρία στον Μητσοτάκη να παίζει χωρίς αντίπαλο στο γήπεδο.

Ηρεμήστε
Από τις αντιδράσεις κάποιων για το νομοσχέδιο για το γάμο νομίζεις ότι φοβούνται πως θα τους παντρέψουν με το ζόρι. Έβγαλε και το Άγιο Όρος ανακοίνωση, όπου λέει πως «είναι ανατροπή του χριστιανικού γάμου». Καταρχάς δεν έχει τίποτα να κάνει με τον χριστιανικό γάμο, τον πολιτικό γάμο μεταξύ ομοφύλων ρυθμίζει. Κατά δεύτερον ηρεμήστε, κανείς δεν θα σας απαγορέψει να συνεχίσετε να επιλέγετε την ομόφυλη κοινοβιακή συμβίωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ