Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

Γκρίζος καπνός από το Μαξίμου
Ούτε λευκός ούτε μαύρος ο… «καπνός» που βγήκε από τη συνάντηση των αγροτών στο Μαξίμου χθες το μεσημέρι… Αυτός είναι και ο λόγος που οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν Πανελλαδικά με απόφαση των μελών της Πανελλαδικής των Μπλόκων. Το πόσοι βλέπουν τον καπνό σε «ανοιχτή γκρι» απόχρωση και ποιοι σε «γκρι σκούρα» είναι κάτι το οποίο πολύ φοβάμαι ότι θα διασπάσει στη συνέχεια την ενότητα που μέχρι σήμερα υπήρξε.

Με αιχμές
Οφείλω ωστόσο να επισημάνω ότι στην κινητοποίηση των αγροτών της Ηλείας χθες στον Πύργο, υπήρξαν αιχμές, τόσο για την απουσία των δημάρχων από την κινητοποίηση όσο και για τα πρόσωπα τα οποία εκπροσώπησαν τους αγρότες στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου. Εγώ οφείλω ωστόσο να επισημάνω ότι είναι πολύ άσχημο για την ενότητα ορισμένοι να προσπαθούν επιμελώς να… χρωματίσουν τον αγώνα που έχει ήδη ξεκινήσει!

Πώς να κρυφτείς από τα παιδιά
Στην χθεσινή κινητοποίηση των αγροτών στην πλατεία του Πύργου είδαμε αρκετά παιδιά… αγροτών και όχι μόνο. Το μικρότερο εξ αυτών ο μικρός Κωνσταντίνος που με την πιπίλα και το νάζι του κατάφερε να τραβήξει την προσοχή μικρών και μεγάλων.

Το «κρυφό χαρτί» των συγκεντρωμένων
Στη χθεσινή κινητοποίηση τους οι αγρότες αναφέρθηκαν και στο «κρυφό χαρτί» το οποίο έχουν και δεν είναι άλλο από τις δυνάμεις των αγροτών που είναι συγκεντρωμένες στον Κάμπο της Ηλείας και τη προηγούμενη φορά στη Μαραθιά είχαν κάνει δυναμική εμφάνιση… Μένει να δούμε τις δυνάμεις των αγροτών και της Ηλείας να ενώνονται σε μία μεγάλη κινητοποίηση το επόμενο διάστημα

Παρουσία Κυρίζογλου
Παρουσία του Προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζουγλου έγιναν χθες οι εκλογές στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας. Από τους πρώτους που υποδέχθηκαν στην αίθουσα τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ ήταν ο Δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο οποίος ως γνωστόν θα είναι υποψήφιος με την παράταξη Κυρίζογλου στις προσεχείς εκλογές της ΚΕΔΕ.
Φωτο: kyrizoglou-kastrinos

Εκτός «κάδρου»
Εκτός «κάδρου» ήταν ουσιαστικά χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος, εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι απλώς παρευρέθηκε και χαιρέτισε στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τις δύο αντιπροσωπείες των αγροτών.

Προκλητική δήλωση
Το λιγότερο ως προκλητική μπορεί να χαρακτηριστεί η δήλωση του εξαφανισμένου μέχρι χθες, Κώστα Καραμανλή, στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το σιδηροδρομικό έγκλημα των Τεμπών. Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε – και μάλιστα με ύφος – ότι το εξώδικο που είχε στείλει η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, με το οποίο προειδοποιούσε για την τραγική κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου, δεν έλεγε ότι ο σιδηρόδρομος δεν ήταν ασφαλής, αλλά ότι υπάρχουν ζητήματα… ασφάλειας.

Στον εαυτό του
Ένας νέος Πρόεδρος έμαθα πως έκανε την πρώτη του απευθείας ανάθεση. Στον εαυτό του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ