Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου

Από μακριά και αγαπημένοι
Διαπίστωσα ότι δύο Ηλείοι αιρετοί κατά την διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαράλαμπου απέφυγαν, ο ένας τον άλλο και κυριολεκτικά δεν αντάλλαξαν ούτε «καλημέρα». Θα μου πείτε, εάν δεν μιλάμε κρατώντας έστω τα προσχήματα, πως ακριβώς θα καταφέρουν να συνεργαστούν; Η αλήθεια είναι πως απάντηση δεν έχω για το συγκεκριμένο θέμα… θα δείξει!

Ο κύκλος που κλείνει
Με τον δικό του τρόπο αποφάσισε να ανακοινώσει ότι δεν θα είναι και πάλι υποψήφιος για τη θέση του Συντονιστή της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηλείας ο Παναγιώτης Φλεβοτόμος. Ο ίδιος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επεσήμανε: «Όταν ένας κύκλος κλείνει ένας άλλος ανοίγει έτσι και σήμερα κλείνει ο κύκλος μου ως συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ νόμου Ηλείας, παραμένω ενεργός στο κόμμα θα στηρίξω τον καινούργιο συντονιστή και την νέα νομαρχιακή που θα αναδειχθεί την επόμενη Κυριακή! Όλοι μαζί για συμμετοχή στις κάλπες που θα στηθούν την επόμενη Κυριακή 18/2για τα νέα όργανα του κόμματος!!!» . Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Π. Φλεβοτόμο σε ότι και αν επιλέξει να κάνει στο νέο «κύκλο» που ανοίγει στη ζωή του.

Πανεπιστήμια τύπου franchise
Επίσκεψη στον Βόλο πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης από όπου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για λάθος χειρισμούς σε μία σειρά από θέματα, στους τομείς της αγροτικής πολιτικής, της παιδείας αλλά και της υγείας.
Ο Στ. Κασσελάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα πανεπιστήμια που θα έρθουν θα είναι πανεπιστήμια τύπου franchise και θα είναι περιπτώσεις διαπλοκής, αφού στον τόπο μας έχουμε το άκρον άωτον του νεποτισμού και γι’ αυτό φεύγουν να σπουδάσουν και δεν επιστρέφουν στην πατρίδα».

Μικρό καλάθι
Πραγματικά δεν ξέρω τι θα βγει… και αν θα βγει κάτι από τη συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο διαβάζοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στη “Realnews” κάτι μου λέει ότι θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι: «Έχουμε πει ξεκάθαρα, ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν σε αυτό το επίπεδο. Μπορούμε να συζητήσουμε μεσο-μακροπρόθεσμες λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων και πλευρές της προσαρμογής στην πράσινη μετάβαση με πιο ήπιο τρόπο μέσω τροποποιήσεων της ΚΑΠ» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης.

Δεν κλείνει ο προϋπολογισμός του Δήμου
Αποκαλυπτικός για τα οικονομικά του Δήμου Ήλιδας ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διαφάνειας Σπύρος Λαμπρινός σε ανάρτησή του στο facebook. Όπως έγραφε ο κ. Λαμπρινός: «ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ. Βασική αιτία , η ανεισπραξιμότητα, ανταποδοτικών εσόδων του δήμου , την περασμένη χρονιά (ύδρευση, αποχέτευση, νεκροταφείο, λαϊκή αγορά, κοινόχρηστοι χώροι, κτλ). Π ρέπει να πετσοκόψουμε κονδύλια για βασικές ανάγκες του δήμου. Εδώ σε θέλω. Ποιός αντέχει τις διαμαρτυρίες».

Τα «φαντάσματα» Ι
Οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ βλέπουν γύρω τους φαντάσματα. Όπως γίνεται με την εκδήλωση της προσεχούς Τρίτης(με θέμα «Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων») με ομιλητές τους Δ. Τεμπονέρα (ΣΥΡΙΖΑ), Μ. Χριστοδουλάκη (ΠΑΣΟΚ) και Έφη Αχτσιόγλου (Νέα Αριστερά). Λιγότερο ο ΣΥΡΙΖΑ και περισσότερο το ΠΑΣΟΚ αποδοκίμασαν αυτήν την εκδήλωση και τη συμμετοχή στελεχών τους.

Τα «φαντάσματα» ΙΙ
Όμως, το θέμα που θέτει το ερώτημα της εκδήλωσης δεν εξαφανίζεται επειδή το απωθούν οι ηγεσίες των δύο κομμάτων. Θα τεθεί εκ των πραγμάτων, αν οι ευρωεκλογές διατηρήσουν το σημερινό συσχετισμό δυνάμεων, δηλαδή αν το ποσοστό της ΝΔ παραμείνει (υπερ)διπλάσιο του δεύτερου κόμματος. Διότι τότε θα φανεί ότι, αν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ εξακολουθήσουν να έχουν μικρομεσαία ποσοστά, ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει ανενόχλητος προς την τρίτη κατά σειράν θητεία του.

Το ζητούμενο
Μπορεί το ζητούμενο για τις ηγεσίες των κομμάτων αυτών να είναι να διατηρήσουν τα «μαγαζάκια» τους, αλλά ο κόσμος της πάλαι ποτέ προοδευτικής παράταξης δεν σκοτίζεται γι’ αυτό. Θέλει εναλλακτική λύση απέναντι στη σημερινή κυρίαρχη ΝΔ. Γι’ αυτό, αν οι ευρωεκλογές επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά, η πιθανότερη απάντηση στο ερώτημα «απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος;», θα είναι «ο κανένας»…

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ