Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου

Κατά ριπάς Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου

Ψήφισμα κόλαφος για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα
Πέρασε το ψήφισμα-κόλαφος που κατατέθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και την ελευθερία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στην Ελλάδα.
Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου υπερψήφισε χθες το ψήφισμα των Σοσιαλιστών, Φιλελευθέρων, Πρασίνων και Αριστεράς που κατατάσσει την Ελλάδα στην ίδια λίστα με την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν, αναφορικά με τη λειτουργία του κράτους δικαίου και τις ατομικές ελευθερίες. Υπέρ της έγκρισης του ψηφίσματος ήταν 330 ευρωβουλευτές, ενώ αρνητικά τοποθετήθηκαν 254. Επίσης 26 ευρωβουλευτές απείχαν.
Η υπερψήφιση του ψηφίσματος σηματοδοτεί τις ανησυχίες των ευρωβουλευτών για σοβαρές απειλές για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα στην Ελλάδα.

Η παρακράτηση και η κατακράτηση
«Οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εργάζονται με μία μικρή παρακράτηση του 10%. Αυτό το γνωρίζαμε». Εκείνο που μάθαμε στην πορεία από σαρδάμ της υπουργού Εργασίας, Δόμνας Μιχαηλίδου, ήταν ότι τι παρακράτηση, τι κατακράτηση, ένα και το αυτό. Το λεκτικό «ολίσθημα» την πέταξε στον Καιάδα του τρολαρίσματος. Αυτό που λίγοι περίμεναν ήταν πως θα γελούσε και η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, και μάλιστα σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, όταν αναφερόμενη στο θέμα της παρακράτησης, είπε «για να μην πω κατακράτηση».

Ο Γιάνης και ο «πόλεμος» στο TikTok
Έναν ιδιαίτερο τρόπο να επιστρέψει στην επικαιρότητα φαίνεται ότι βρήκε ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκινώντας τον δικό του πόλεμο στο TikTok με βίντεο που ανήρτησε στο… TikTok, παρουσιάζοντας μια ανάλυση για το «νεφοκεφάλαιο» και τον κίνδυνο να γίνουμε «κολίγοι» από τη χρήση της πλατφόρμας. Η ανάλυση Βαρουφάκη, πάντως, δεν έγινε δεκτή με ιδιαίτερα θετικό τρόπο από τους χρήστες της πλατφόρμας.

Τι μου θυμίζει…
Κι άλλη αλλαγή προπονητή θα έχουμε φέτος στον Ολυμπιακό, όπως φαίνεται. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μου θυμίζει έναν πρώην Δήμαρχο της Ηλείας, ο οποίος άλλαζε συνεχώς Αντιδημάρχους. Στο τέλος, βέβαια, όλες αυτές οι αλλαγές δεν του βγήκαν σε καλό…

Πελαγοδρομεί
Με τους αγρότες η κυβέρνηση πελαγοδρομεί. Στην αρχή, πριν από 15 μέρες, ο αρμόδιος υπουργός Λ. Αυγενάκης δήλωσε ορθά κοφτά ότι οι αγρότες «υποκινούνται» να βγουν στους δρόμους. Επειδή, όμως, διέπραξε βαριά πολιτική γκάφα(δεν είναι ευφυές να λες τέτοια, όταν οι αγρότες στις εκλογές ψήφισαν 48% ΝΔ), τον μάζεψαν.

Τι άλλο έχει κάνει;
Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι οι αγρότες έχουν δίκιο. Πέρα από την «αναγνώριση», τι άλλο έχει κάνει η κυβέρνηση, ώστε να μην βγουν στους δρόμους; Οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις δεν έχουν δοθεί ακόμη. Πάλι ο υπουργός έβγαλε την ουρά του απέξω, έριξε στην ευθύνη στη διοίκηση του αρμόδιου οργανισμού(ΟΠΕΚΕΠΕ), την οποία, όμως, ο ίδιος διόρισε.

Επί τέσσερα χρόνια
Επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση-και προσωπικά ο πρωθυπουργός- επαναλάμβαναν κάθε τόσο ότι η υγεία αποτελεί- το άλλο;- «πρώτη προτεραιότητα», ότι θα φτιάξουν το «νέο ΕΣΥ» και τα παρόμοια. Τι συμβαίνει, όμως, στην πράξη; Γιατί τα νοσοκομεία αγκομαχούν ή βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης; Γιατί στις εφημερίες «γίνεται κόλαση»;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ