Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Δευτέρα 29 Ιανουαρίου

Κατά ριπάς Δευτέρα 29 Ιανουαρίου

Από εκδήλωση σε εκδήλωση
Η περίοδος αυτή χαρακτηρίζεται από τις δεκάδες κοπές πίτας από συλλόγους και φορείς. Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι εκ των αιρετών κινδυνεύουν άμεσα να ανεβάσουν «ζάχαρο» καθώς κάθε σαββατοκύριακο τρέχουν από εκδήλωση σε εκδήλωση.

Βρήκε τον εαυτό του
Τον… παλιό εαυτό του φαίνεται πως θυμήθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος επανήλθε στην τακτική των προκλητικών δηλώσεων εναντίον της Ελλάδας.
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι της επιστολής έγκρισης για την πώληση των F-16 στην Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος άρχισε ξανά την εμπρηστική ρητορική. Σε ομιλία που απηύθυνε για τους υποψήφιους δημάρχους της Σμύρνης, ο Ερντογάν είπε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας μας δεν τελείωσε ρίχνοντας τον εχθρό στην θάλασσα στην Σμύρνη».

Καταργώντας την αργία
Μετά την κατάργηση της αργίας των τριών Ιεραρχών για τα σχολεία σειρά πήραν τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών. Όπως είναι ήδη γνωστό, η αργία των Τριών Ιεραρχών έχει καταργηθεί για τα σχολεία ήδη από το 2020. Πλέον, από φέτος, η αργία καταργείται για τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, όπως ανακοινώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (27.1).
Ήδη υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024 απόφαση με την οποία τροποποιείται η με αριθμ. 219434/Α5/21.12.2016 (Β΄ 4212) απόφαση με θέμα: «Ημέρες διακοπών και αργιών φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών.»

Στους δρόμους με τα τρακτέρ
Παρατεταγμένα παραμένουν εδώ και μέρες τα τρακτέρ σε αρκετές περιοχές της χώρας με τους αγρότες της Θεσσαλίας αλλά και της Μακεδονίας να ενισχύουν τα μπλόκα τους. Πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας πραγματοποίησαν χθες οι αγρότες της Θεσσαλίας ενώ οι αγρότες και στην Ηλεία προετοιμάζονται για ακόμα μεγαλύτερες κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.

Καταπέλτης
Καταπέλτης είναι το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με το πόρισμα της Αρχής, φέρεται ότι μαζί με μία συγγενή του και έναν συνεργάτη του, συγκρότησαν εγκληματική οργάνωση από τον Ιανουάριο του 2020, πείθοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων να προβούν σε δωρεές για την κοινωνική κουζίνα. Ωστόσο, επρόκειτο για απάτη, καθώς «το μεγαλύτερο μέρος των ποσών αυτών, το αποκόμισαν παρανόμως οι ίδιοι». Σύμφωνα με το πόρισμα, το ποσό που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται σε τουλάχιστον 600.000 ευρώ.

Η εξέλιξη είναι πρωτοφανής
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζεται τον Μάκη Βορίδη ως ανάχωμα προς την ακροδεξιά. Προερχόμενος από τη χουντική δεξιά (στα νιάτα του) και την καρατζαφερική ακροδεξιά(στο κοινοβουλευτικό ντεμπούτο του), ο Βορίδης κατέληξε στη ΝΔ, στέριωσε και έχει σημαντικό ρόλο ως εκφραστής του μεγάλου ακραίου δεξιού κομματιού της. Η αναγνώριση αυτού του ρόλου υποχρεώνει τον πρωθυπουργό να παραγνωρίζει την άρνηση Βορίδη να ψηφίσει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων. Βρέθηκε η φόρμουλα που θα τον κρατήσει στην κυβέρνηση: δεν θα καταψηφίσει, αλλά θα απόσχει από την ψηφοφορία. Η εξέλιξη είναι πρωτοφανής. Σε καμιά κανονική κυβέρνηση υπουργός δεν παραμένει στη θέση του, αν αμφισβητεί μια συλλογική απόφαση.

Τα περισσότερα φωτοβολταϊκά
Το 2023 η Κίνα εγκατέστησε περισσότερα φωτοβολταϊκά από όσα έχουν εγκαταστήσει οι ΗΠΑ σε ολόκληρη την ιστορία τους. (Πηγή: Bloomberg). Η φωτογραφία από ένα απέραντο πλωτό πάρκο Φ/Β στη Huainan, (China).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ