Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

Κατά ριπάς Τετάρτη 24 Ιανουαρίου

Αντιπολίτευση εκ των έσω
Λένε ότι η «ιστορία επαναλαμβάνεται» και η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώντας τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά νοιώθω ότι γυρίζω πίσω στο χρόνο. Διαβάζω λοιπόν ότι ο Αντώνης Σαμαράς κάνει αγώνα προκειμένου να «μαζέψει» τους αρνητές του Νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια… Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς ασκεί αντιπολίτευση στο ίδιο του το κόμμα. Γιατί άραγε;

Κάνοντας απολογισμό
Μαθαίνω ότι πρώην δήμαρχος της Ηλείας έκανε τον απολογισμό του σχετικά με την ήττα της παράταξης του, στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Οκτωβρίου και σχεδιάζει τα επόμενα βήματα του. Θα ήταν σκόπιμο βέβαια εκτός από τον πρώην δήμαρχο, αυτοκριτική να κάνουν και ορισμένα από τα «υψηλόβαθμα» στελέχη της παράταξης του καθώς όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης στην ήττα –όπως είχαν και στην νίκη.

Οι επαναστάτες του καναπέ
Και ενώ λέγαμε ότι ηρεμίσαμε από τους «επαναστάτες» του καναπέ – εκείνους που νομίζουν ότι κάνουν «κριτική» και βλέπουν παντού συνομωσίες και φαντάσματα- διαπιστώνω ότι ξεκίνησαν και πάλι να «μιλούν» χωρίς ουσιαστικά να λένε τίποτα! Κάποια στιγμή σε τούτο τον έρημο τόπο θα πρέπει όλοι να κατανοήσουν, ότι το συλλογικό συμφέρον θα πρέπει να είναι πάνω από το ατομικό συμφέρον ορισμένων που θα ήθελαν να έχουν το ρόλο του «δικαστή»… Αυτά για την ώρα!

Ακούει κανείς;
«Η πόλη πεινάει»… αυτό μου μετέφερε επαγγελματίας της Ηλείας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες, και η αλήθεια είναι ότι καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία του. Το ζήτημα όμως δεν είναι να κατανοώ μόνο εγώ την αγωνία των επαγγελματιών του τόπου, που βλέπουν μέρα με την ημέρα την αγορά να «σβήνει», αλλά να υπάρξουν συνέργειες για την στήριξη τους από το σύνολο των φορέων! Στο κέντρο τόσο της πόλης του Πύργου όσο και της Αμαλιάδας, τις καθημερινές – από το απόγευμα και μετά- δεν κινείται «φύλλο» κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα ακόμα και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κλείνουν πολύ νωρίτερα από το προβλεπόμενο… Οι επαγγελματίες εκπέμπουν SOS … Το ζήτημα είναι ακούει κανείς;

«Ποιός λέει ψέματα; Ποιός δουλεύει ποιόν;»
«Λαβράκι» έβγαλε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μάικ Αμπού Χάντμπα. Όπως δημοσίευσε στα σόσιαλ μίντια: «Ποιός λέει ψέματα; Ποιός δουλεύει ποιόν; Σύμφωνα με ανακοίνωση από το πολιτικό γραφείο του κ. Καρασμάνη πρώην Βουλευτής και Υπουργός Πέλλας με τη Νέα Δημοκρατία, ανακοίνωσε πως η Πέλλα θα συνεχίσει να έχει τα Πρωτοδικεία της (Έδεσσας και Γιαννιτσών), με ταυτόχρονη ενίσχυση των Ειρηνοδικείων. Μάλιστα αναφέρει πως για αυτά έλαβε εγγυήσεις σήμερα στις 15.00 μετά από συνάντησή του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη και τον Υφυπουργό κ. Μπούγα. Ο λόγος είναι ότι η Πέλλα θεωρείται παραμεθόριος. Καταλάβατε; Η Ηλεία;;; Εμπαιγμός στον υπέρτατο βαθμό. Δείτε και μόνοι σας».

Σπεύσατε να τεκνοποιήσετε!
Λύθηκε επιτέλους το δημογραφικό! Αυξάνεται το εφάπαξ επίδομα γέννησης από 2.000 σε 2.400 ευρώ, εξήγγειλε ο υπουργός. Σπεύσατε να τεκνοποιήσετε!

Δυο καταδικαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα I
Δυο καταδικαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα ανακοίνωσε χθες το ΕΔΔΑ. Η πρώτη είναι η καταδίκη για παραβίαση του άρθρου 8 της ΕΣΔΑ για το δικαίωμα σεβασμού της ιδιωτικής ζωής των οροθετικών γυναικών το 2012, λόγω εξαναγκαστικής εξέτασης αίματος και αδικαιολόγητης κοινοποίησης προσωπικών δεδομένων. Η καταδίκη έχει αυτουργούς με ονοματεπώνυμο. Λέγονται Ανδρέας Λοβέρδος και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Δυο καταδικαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα II
Η δεύτερη είναι η καταδίκη για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ για την απαγόρευση των βασανιστηρίων και της εξευτελιστικής μεταχείρισης, επειδή η Ελλάδα το 2018 άφησε έναν ανήλικο αιτούντα άσυλο επί έξι μήνες χωρίς στέγη, είδη πρώτης ανάγκης και επίτροπο. Με αποτέλεσμα επί 6 μήνες ένα ανήλικο να τη βγάζει σε πλατείες, κοινόβια και camps, όπου τον κοίμιζαν στη ζούλα, στο κρύο, χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό, μπάνιο, φαγητό, περίθαλψη. Κι αυτή η καταδίκη έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Μόνο που εδώ οι ηθικοί αυτουργοί είναι εκατοντάδες χιλιάδες. Άλλη μια μέρα ντροπής για την Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ