Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Κατά ριπάς Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Χωρίς ενημέρωση οι δήμαρχοι της Ηλείας
Η αλήθεια είναι ότι εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας μαζί με τους συνεργάτες του, επέλεξε να επισκεφτεί τα εργοτάξια της Ολυμπίας Οδού στην Ηλεία χωρίς ωστόσο να υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από πλευράς του υπουργείου ούτε καν στους ίδιους τους δημάρχους! Μάλλον από πλευράς του υπουργείου προσπάθησαν να αποφύγουν τις συναντήσεις με τους αιρετούς τουλάχιστον τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις από το Νταβός
Μπορεί η Βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου να βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός, ωστόσο παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο Νομό με την βοήθεια και των συνεργατών της… Χθες υπήρξαν παρεμβάσεις της τόσο για το δρόμο Πατρών- Πύργου όσο και για την τραγωδία στο Πλουτοχώρι. Βέβαια αυτό που θα είχε πραγματικό ενδιαφέρον θα ήταν να ζητούσε η ίδια η Βουλευτής Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου τοποθέτηση από τον Χρήστο Σταϊκούρα για τη παράδοση της μελέτης που αφορά το Πύργος- Καλό Νερό (σ.σ. αφού η ίδια είχε αναδείξει το θέμα το περασμένο Δεκέμβριο), αφού ο υπουργός Υποδομών αρνήθηκε να απαντήσει στους δημοσιογράφους.

Ετοιμάζεται να αποσυρθεί
Μαθαίνω ότι πολιτικό στέλεχος από την Ηλεία, ετοιμάζεται σταδιακά να αποσυρθεί, από την θέση που κατέχει και αναζητά τον αντικαταστάτη του. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί αντικαταστάτης… Δύσκολο θα είναι να μπορέσουν να συγκρατηθούν οι δυνάμεις που ανήκουν στο συγκεκριμένο χώρο.

Στην Ηλεία και πάλι
Με αφορμή τον εορτασμό του Πολιούχου της Αμαλιάδας Αγίου Αθανασίου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης θα βρεθεί σήμερα στην Ηλεία. Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα του Ν. Ανδρουλάκη είναι ιδιαίτερα «φορτωμένο» καθώς εκτός από την Αμαλιάδα και τον Πύργο –όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών- ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα φτάσει μέχρι και το Πανόπουλο προκειμένου να συνομιλήσει με τους πολίτες.

Οι δύο επιλογές για το Πύργος-Τσακώνα
Ο Σταϊκούρας μπορεί χθες να μην έδωσε καμία απάντηση για το ενδεχόμενο συνέχισης του αυτοκινητόδρομου προς τη Νότια Ηλεία, ωστόσο ο Πυροβολητής έμαθε αυτά που έπρεπε. Σύμφωνα με τις πηγές μου, η Ολυμπία Οδός παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες προς το Υπουργείο Υποδομών προμελέτη με δύο επιλογές για το Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα και συγκεκριμένα για το επίμαχο τμήμα στον Καϊάφα. Η πρώτη επιλογή διατηρεί τον υπάρχοντα δρόμο στον Καϊάφα και τον ονομάζει ήπιας κυκλοφορίας. Η δεύτερη επιλογή δίνει ως λύση την ανατολική χάραξη. Φυσικά, η δεύτερη επιλογή είναι και η πιο κοστοβόρα. Και αν κρίνω την στάση του Σταϊκούρα χθες, αν επιλεγεί κάτι αυτό θα είναι η πρώτη λύση.

Για Δευτέρα η πίτα
Για την προσεχή Δευτέρα πήγε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην Π.Ε. Ηλείας. Υπενθυμίζω πως είχε προγραμματιστεί για την περασμένη Τρίτη, ωστόσο (ορθά) αναβλήθηκε λόγω της τραγωδίας στο Πλουτοχώρι.

Αλλαγές στην σύνθεση του ΦΟΔΣΑ Ι
Αλλαγές στην σύνθεση του ΦΟΔΣΑ έφερε η εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών που εκδόθηκε στις 16 Ιανουαρίου με τίτλο «Τα Νομικά Πρόσωπα, οι σύνδεσμοι και οι επιχειρήσεις της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης – ορισμός και συγκρότηση των οργάνων διοίκησής τους». Με βάση την εγκύκλιο και την απογραφή του μόνιμου πληθυσμού του 2021, οι θέσεις διαμορφώνονται ως εξής: Ο Πύργος παραμένει με 5 έδρες. Η Ήλιδα από τις 4 έδρες πάει στις 3 (2 από την δημοτική αρχή και 1 από την αντιπολίτευση). Ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης από τις 2 έδρες πάει στις 3. Ο Πηνειός παραμένει στις 2. Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων χάνει μία έδρα και από τις 2 πέφτει στη 1. Αρχαία Ολυμπία και Ζαχάρω παραμένουν με 1 έδρα.

Αλλαγές στην σύνθεση του ΦΟΔΣΑ ΙΙ
Το σύνολο των εδρών πάει στις 16 από τις 17. Ωστόσο, και πάλι σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τους ΦΟΔΣΑ προβλέπονται τα εξής: «Στο διοικητικό συμβούλιο συμμετέχει ισότιμα και εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος ορίζεται από την πλέον αντιπροσωπευτική συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων στον οικείο ΦΟ.Δ.Σ.Α. ή, εφόσον ελλείπει τέτοια, από τη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, με ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 3 του ν. 1767/1988 (Α΄ 63). Μη ορισμός του μέλους του προηγουμένου εδαφίου δεν κωλύει τη συγκρότηση και νόμιμη λειτουργία του οικείου Δ.Σ.».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ