Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024

Κατά ριπάς

Ας κάνουν υπομονή
Πριν καλά- καλά αναλάβουν οι νέες Δημοτικές Αρχές ορισμένοι ξεκίνησαν να ασκούν κριτική και πάλι από το πληκτρολόγιο και από τον καναπέ του σπιτιού του… Εγώ θα συνιστούσα να κάνουν λιγάκι υπομονή και να μην προτρέχουν και να μην δημιουργούν «εντυπώσεις» χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος! Αυτά προς ώρας…!

Να βρουν το βηματισμό τους
Μαθαίνω ότι σε δήμους της Ηλείας οι νέες δημοτικές αρχές δίνουν «μάχη» προκειμένου να συμμαζέψουν το «χάος» το οποίο ισχυρίζονται ότι παρέλαβαν. Αυτό που έχει σημασία ωστόσο είναι να μπορέσουν να βρουν άμεσα το … βηματισμό τους, προς όφελος των ίδιων των πολιτών.

Η ώρα της πίτας
Μπορεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να είχαμε την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας σε πολλούς συλλόγους – και όχι μόνο, μαθαίνω ωστόσο ότι οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη «ένταση» και το Σαββατοκύριακο το οποίο μας έρχεται. Ήδη έχουν σταλεί προς τους Ηλείους Βουλευτές ουκ ολίγες προσκλήσεις, ενώ μαθαίνω ότι πρόσκληση έλαβε από Τοπική Κοινότητα ακόμα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Από συνέδριο σε συνέδριο
Το συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου δεν θα είναι, το μοναδικό που θα πραγματοποιήσει εντός του 2024 ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης προσανατολίζεται και σε ένα δεύτερο- διαρκές, δηλαδή με τους ίδιους συνέδρους του Φεβρουαρίου- το καλοκαίρι, μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Σύμφωνα με αυτό το σχεδιασμό, η εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση του κόμματος θα λάβει χώρα αμέσως μετά το καλοκαιρινό συνέδριο.

Σαμαράς κατά Μητσοτάκη νούμερο 2
Μέχρι τώρα τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τα… πικάντικα. Ώρα να απολαύσουμε Σαμαρά κατά Μαξίμου σε συνέχειες. Ή καλύτερα, Σαμαρά κατά Μητσοτάκη νούμερο 2.

«Βρισκόταν στο πρόγραμμα»
Δεν άφησε περιθώρια… διαφωνιών στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ο Άκης Σκέρτσος μιλώντας στον ΣΚΑΙ χθες το πρωί. Ο Υπουργός Επικρατείας, ερωτηθείς για τη ρύθμιση για το γάμο των ομοφύλων, τόνισε ότι αυτή “βρισκόταν στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας με το οποίο εξελέγησαν όλοι οι βουλευτές της κόμματος”. “Ο Πρωθυπουργός δεν κρύφθηκε ποτέ ούτε προεκλογικά ούτε μετεκλογικά” τόνισε ακόμη ο κ. Σκέρτσος. “Όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε το πρόγραμμά μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αρκεί να το κάνει στις ΗΠΑ
Όπως καταλαβαίνω από τις αντιδράσεις βουλευτών, στελεχών αλλά και απλών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που στήριξαν τον Κασσελάκη για πρόεδρο, αρκετοί από αυτούς δεν έχουν πρόβλημα να παντρευτεί ο πρόεδρός τους έναν άλλον άντρα, αρκεί να το κάνει στις ΗΠΑ.

Τρένο το 2044 και δια στόματος Υπουργού
Και δια στόματος Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα το τρένο στην Ηλεία θα έρθει το… 2044. Ο κ. Σταϊκούρας παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο τον μετασχηματισμό του ελληνικού σιδηροδρόμου με τη δημιουργία του νέου ΟΣΕ, «Σιδηρόδρομοι Ελλάδας» και το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης και επενδύσεων. Στο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα (έως 2044) εντάσσονται νέα Έργα Δυτικής Εγνατίας (Καλαμπάκα -Ηγουμενίτσα &Καλαμπάκα -Κοζάνη) και Ανατολικής Εγνατίας (Θες/κη- Ν.Καρβάλη), η αναβάθμιση δικτύου Δυτικής Μακεδονίας και δικτύου Πελοποννήσου, νέα έργα Δυτικής Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ