Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς 15 Ιανουαρίου

Κατά ριπάς 15 Ιανουαρίου

Δυσοίωνες οι προβλέψεις
Στην ετήσια έρευνα Global Foresight του Κέντρου Στρατηγικής και Ασφάλειας Scowcroft του Ατλαντικού Συμβουλίου, το 60% των ειδικών που συμμετείχαν πιστεύουν ότι ο κόσμος θα είναι… χειρότερος. Πρόκειται για 288 ειδικούς, από στρατιωτικούς μέχρι πολιτικούς αναλυτές, από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική και τη Καραϊβική –συνολικά 48 χώρες- που έδωσαν τις εκτιμήσεις για το μέλλον του κόσμου μέχρι το 2034.

Πόσες παραλίες στην Ηλεία
Το μεγαλύτερο ίσως μέρος της ακτογραμμής της Ηλείας είναι ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό οικολογικό δίκτυο Natura 2000! Αυτό σημαίνει – ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι οι αλλαγές που προωθούνται μέσω της ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας για τον αιγιαλό και την παραλία θα επηρεάσουν άμεσα το μεγαλύτερο μέρος της Ηλείας… συνεπώς ας μην ξαφνιαστούμε εάν οι περισσότερες από τις παραλίες της Ηλείας χαρακτηριστούν ως «απάτητες» !

Δεν θέλουμε να διχάσουμε
Σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτηση του, ο πρωθυπουργός αναφέρει «πρόθεσή μου δεν είναι να διχάσω την ελληνική κοινωνία. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου. Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη και στις αντιρρήσεις που έχουν διατυπωθεί, αλλά η Ελλάδα που οραματίζομαι είναι μια συμπεριληπτική χώρα».

Χείρα φιλίας προς τον Πολάκη
Τείνει χείρα φιλίας προς την πλευρά του Βουλευτή Χανίων, Παύλου Πολάκη ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιέγραψε στην ομιλία του λίγο πριν τη λήξη της Κεντρικής Επιτροπής, αναφερόμενος στην κατάρτιση του Ευρωψηφοδελτίου, πως «και εγώ αν δεν γνώριζα τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουνα στον ΣΥΡΙΖΑ», υπεραμυνόμενος, ωστόσο, της ανάγκης για ελεύθερη συμμετοχή στη διαδικασία συγκρότησης της ευρωλίστας.

Η πρώτη φορά στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά
Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε στην τηλεόραση και δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά ότι θα βάλει κομματική πειθαρχία. Αυτό σημαίνει ότι όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων θα διαγραφεί. Έτσι είπε ο αρχηγός και έτσι είναι. Είναι; Αμ δε. Είκοσι τέσσερις ώρες μετά η εκπρόσωπος του αρχηγού βγήκε και αυτή στην τηλεόραση, για να πει ότι δεν καταλάβαμε τι είχε πει ο αρχηγός της, ότι δεν θα μπει κομματική πειθαρχία και όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο δεν θα διαγραφεί. Καταπληκτικό. Είναι η πρώτη φορά στα παγκόσμια πολιτικά χρονικά που εκπρόσωπος του αρχηγού ακυρώνει τον ίδιο τον αρχηγό.

Περί συνείδησης
«Σαφώς δεν μπαίνει κομματική πειθαρχία, γιατί έχει να κάνει με θέματα συνείδησης και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπαίνει στα θέματα συνείδησης κομματική πειθαρχία.» δήλωσε η γ.γ. της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα και θέλω να ρωτήσω. Όλα τα υπόλοιπα νομοσχέδια δεν έχουν καμιά σχέση με την συνείδηση των βουλευτών; Κανένα θέμα πια δεν αφορά την συνείδηση;

Φαρσοκωμωδία
Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν έγινε η αλλαγή αρχηγού, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη δίνη μιας φαρσοκωμωδίας. Η οποία, όμως, εμπεριέχει και στοιχεία τραγωδίας, επειδή τυπικά εξακολουθεί να αποκαλείται κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι γίνεται
με τους πλημμυροπαθείς
της Θεσσαλίας;

Ο λόγος για τους πολίτες που υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές σε οικίες, περιουσίες, χωράφια και καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή του Θεσσαλικού Κάμπου.
Ειδικά οι αγρότες της Θεσσαλίας είδαν τις καλλιέργειές τους αλλά και τα μηχανήματά τους (τρακτέρ, παρελκόμενα, κ.α.) να καταστρέφονται από την Θεομηνία που προκάλεσαν οι πλημμύρες στις περισσότερες περιοχές της Θεσσαλίας.
Η κυβέρνηση υποσχέθηκε αποζημιώσεις για τους πληγέντες κατοίκους και παραγωγούς.
Δυστυχώς όμως οι διαδικασίες κωλυσιεργούν και οι άνθρωποι στις πληγείσες περιοχές περιμένουν ακόμα να αποζημιωθούν και όχι όπως φαίνεται με τα λεφτά που περίμεναν να πάρουν για να επουλώσουν ότι τους απόμεινε.
Μήπως θα πρέπει η Πολιτεία να πάρει επιτέλους ουσιαστικά και άμεσα μέτρα για την επίλυση του εν λόγω ευαίσθητου θέματος;
Ο Κύκλωπας

Αλαλούμ στον ΣΥΡΖΑ
με τα ομόφυλα ζευγάρια

Τελειωμό φαίνεται πως δεν έχουν τα εσωκομματικά προβλήματα και θέματα που ταλανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη.
Νέες φωτιές στο εσωτερικό του κόμματος φαίνεται πως άναψε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια μετά και τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του κ. Κασσελάκη Παύλου Πολάκη να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.
Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για κομματική πειθαρχία και διαγραφές για όποιον δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο.
Από την άλλη πλευρά ο Παύλος Πολάκης φέρεται να δήλωσε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν μπορώ να ανέβω στα χωριά. Με το που πας να πεις κάτι μου δείχνουν την αντίθεσή τους για το ζήτημα».
Το σίγουρο πάντως είναι ότι εν το εν λόγω νομοσχέδιο θα φέρει αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Ο Τζίτζικας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ