Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

Κατά ριπάς Τετάρτη 10 Ιανουαρίου

Περίεργο

Ο «σύντροφος» της 41χρονης είχε ξυλοκοπήσει πολλές φορές την αδελφή του, η οποία τον είχε καταγγείλει και υποβάλει μήνυση εις βάρος του για τους ξυλοδαρμούς της. Άλλη μια επιτυχία του συστήματος πρόληψης της βίας κατά των γυναικών. Περίεργο και το ότι η διαφημισμένη app του υπουργείου πάλι δεν έλυσε το πρόβλημα.

Κερδισμένος θα βγει

Για την επικείμενη νομοθέτηση του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών, ο Μητσοτάκης αγνοεί τις αντιδράσεις της Εκκλησίας και αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει με συντηρητικό κόμμα στην Ελλάδα. Επίσης, αγνοεί τις αντιδράσεις της ακραίας δεξιάς πτέρυγας της ΝΔ. Ό,τι και να κάνει αυτή, ο Μητσοτάκης κερδισμένος θα βγει. Αν βάλει κομματική πειθαρχία και στους υπουργούς(στους βουλευτές δεν χρειάζεται), θα δούμε αν ο Βορίδης θα καταψηφίσει και θα βρεθεί εκτός. Θα έχει μεγάλο δίλημμα. Σε κάθε περίπτωση το νομοσχέδιο θα περάσει, αφού θα το ψηφίσει το μεγαλύτερο κομμάτι της(εξ αριστερών) αντιπολίτευσης. Θα το καταψηφίσει η ακροδεξιά ( Ελληνική Λύση, Νίκη και Σπαρτιάτες), αλλά ο Μητσοτάκης μάλλον δεν ελπίζει ότι θα πάρει ποτέ ψήφους από εκεί.

Και πιστοποιητικό προοδευτισμού

Έτσι, ο Μητσοτάκης σε ένα εξ αντικειμένου δύσκολο για το κόμμα του θέμα και θα το περάσει και θα έχει χρόνο να απορροφήσει την όποια ζημιά από τα δεξιά του. Όσο η εξ αριστερών αντιπολίτευση θα αδυνατεί να διαμορφώνει εκείνη της ατζέντα με θέματα που επηρεάζουν τη ζωή(και τη ψήφο) της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και θα ποντάρει σε απώλειες της ΝΔ από τη σκληρή δεξιά, εξαιτίας δευτερευόντων θεμάτων, τόσο θα παγιώνεται η κυριαρχία Μητσοτάκη. Ο οποίος, μέσω της νομοθέτησης του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομοφύλων, αποκτά και πιστοποιητικό προοδευτισμού, που αντισταθμίζει τις όποιες απώλειες από την (ακρο)δεξιά του.

Αντέχει

Με απλά λόγια ο Μητσοτάκης αντέχει να χάσει τον Βορίδη από την κυβέρνηση όσο η άλλη αντιπολίτευση, πολυδιασπασμένη σε μικρομεσαία και μικρά κόμματα, δεν καταφέρνει να τον απειλήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ