Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΚατά ΡιπάςΚατά ριπάς Τρίτη 9 Ιανουαρίου

Κατά ριπάς Τρίτη 9 Ιανουαρίου

Ενθύμιο ο… Καϊάφας

Παράδοση παραλαβή είχαμε χθες στην Π.Ε. Ηλείας και μπορεί ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ν. Κοροβέσης να «μετακόμισε» σε άλλο γραφείο, ωστόσο άφησε στο νέο Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Παναγιώτη Μπράμο, έναν πίνακα με την λίμνη Καϊάφα αναπόσπαστο κομμάτι της Πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηλείας και από ότι φαίνεται και του γραφείου…!

Σε πολύ καλό κλίμα

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα έγινε χθες η τελετή παραλαβής- παράδοσης μεταξύ των τεσσάρων Αντιπεριφερειαρχών στην Π.Ε. Ηλείας καθώς ο πέμπτος παρέλαβε στην Πάτρα το χαρτοφυλάκιο του… Η αλήθεια είναι ότι οι κκ. Ν. Κοροβέσης, Β. Γιαννόπουλος, Δ. Νικολακόπουλος και Π. Μπράμος μίλησαν με ιδιαίτερα καλά λόγια ο ένας για τον άλλο… και η αλήθεια είναι ότι η Ηλεία έχει ανάγκη από μία καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων εάν πραγματικά θέλουμε να πάει μπροστά ο τόπος.

Ξεκίνησαν τα τηλέφωνα

Δεν πρόλαβε να αναλάβει ο Ν. Κοροβέσης τα καθήκοντα του και άρχισαν να χτυπούν τα τηλέφωνα, από ανθρώπους που «χτυπήθηκαν» από την κακοκαιρία του Σαββάτου. Αρκετοί ήταν μάλιστα εκείνοι οι οποίοι δεν γνώριζαν ότι η καταγραφή των ζημιών για τα σπίτια γίνονται στο δήμο και για τις επιχειρήσεις στην περιφέρεια. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας έπιασε δουλειά με το… καλημέρα!

Quiz

Ποιο αντικείμενο, αποχωρίστηκε και μάλιστα με μεγάλη του χαρά ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων Βασίλης Γιαννόπουλος και το «φορτώθηκε» ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης;

Άξια!

Ευγενική, καλλιεργημένη, ευαισθητοποιημένη σε κοινωνικά ζητήματα και στο θέμα των αδέσποτων ζώων, άνθρωπος της προσφοράς. Αυστηρή όταν πρέπει, με χαμόγελο που σε κερδίζει αμέσως. Και πολύ καλή φίλη. Η ιδανική επιλογή για την θέση της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας-Κυλλήνης. Βάσω Σωτηροπούλου, άξια! Καλή και δημιουργική θητεία να έχεις!

«Σκιώδεις» αναπληρωτές

Θητείας ενός έτους είναι οι Αντιδήμαρχοι που όρισε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας. Όπως έχει τονίσει πολλές φορές ο ίδιος οι Αντιδήμαρχοι θα κρίνονται καθημερινά, ενώ θα έχουν και «σκιώδεις» αναπληρωτές.

Ανασχηματισμός Ι

Παρασκήνιο για τον πρόσφατο ανασχηματισμό δημοσίευσε η στήλη «Θεωρείο» της Καθημερινής. Σύμφωνα με τη στήλη, η απόφαση του μίνι ανασχηματισμού ελήφθη, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περίοδο των διακοπών. Το αρχικό σκεπτικό ήταν πως οι αλλαγές θα γίνουν γύρω στον Μάρτιο με επίκεντρο βέβαια το Προστασίας του Πολίτη. Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη επισπεύσθηκε όμως με αφορμή και τις δημοσκοπήσεις που είδε το τελευταίο διάστημα. Συνεπώς ο πρωθυπουργός γυρνώντας από τις διακοπές είχε έτοιμο τον ανασχηματισμό στο μυαλό του. Η σκέψη κρατήθηκε σαν επτασφράγιστο μυστικό και την γνώριζε μόνο ο Σταύρος Παπασταύρου. Χαρακτηριστικό είναι πως οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι υπουργοί, ενημερώθηκαν μόλις λίγες ώρες πριν από τις αλλαγές. «Την Τρίτη το πρωί δεν γνώριζε κανείς τίποτα», ανέφερε στη στήλη αρμόδια πηγή.

Ανασχηματισμός ΙΙ

Ο πρωθυπουργός μάλιστα δεν είχε κλειδώσει μόνο τον ανασχηματισμό αλλά και τα πρόσωπα, πλην ενός. Η μετακίνηση Χρυσοχοΐδη στην Κατεχάκη και του Αδώνιδος στο Υγείας ήταν προαποφασισμένες και δεν συζητήθηκαν καν. Η μόνη συζήτηση που έγινε μετά των συνεργατών ήταν για το Εργασίας. Εκεί έπεσαν στο τραπέζι τα ονόματα των Κώστα Τσιάρα, Τάκη Θεοδωρικάκου και Θοδωρή Ρουσόπουλου. Του τελευταίου ήταν φύσει αδύνατον να προχωρήσει καθώς έχει κλειδώσει για τη θέση του προέδρου του Συμβουλίου της Ευρώπης, μία πολύ υψηλή θέση που δεν έχει ξαναπάρει Έλληνας πολιτικός. Συνεπώς επί της ουσίας οι δύο πρώτοι ήταν τα σενάρια που έπαιξαν, με τον πρωθυπουργό να επιλέγει τελικά τη Δόμνα Μιχαηλίδου, προάγοντας έτσι μία ακόμα γυναίκα στο υπουργικό συμβούλιο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ