Απορία
Μαθαίνω ότι τις προηγούμενες ημέρες στον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, επικράτησαν δύο απόψεις… Εκείνων που έλεγαν τα εμπορικά καταστήματα του Πύργου να κλείσουν την ώρα της κινητοποίησης δηλαδή στις 11:00 το πρωί προκειμένου όλοι να συμμετέχουν στην κινητοποίηση και άλλοι που έλεγαν τα εμπορικά καταστήματα να κλείσουν στις 12:00 το μεσημέρι. Αλήθεια με ποια λογική προτάθηκε το κλείσιμο των καταστημάτων στις 12:00 εάν είναι να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις, όσοι ανήκουν στον Εμπορικό Σύλλογο;
Με επιφύλαξη
Το διάβασα το dark room του newmoney και σας το μεταφέρω, κρατώντας προσωπικά τις επιφυλάξεις μου. «Τώρα, μετά τη συγκέντρωση και την ορκωμοσία Τασούλα, δηλαδή μετά τις 13 Μαρτίου, αναμένεται ανά πάσα ώρα ο ανασχηματισμός. Πολλά δεν ξέρω αλλά έμαθα κάτι πολύ ενδιαφέρον, χθες (σ.σ. τη Δευτέρα 24/2) πήγε στο Μ.Μ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος να δει τον Μητσοτάκη. Αν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός ότι προχθές (σ.σ. στις 23/2) ο Αβραμό είδε τον Ερντογάν και μάλιστα εν γνώσει του πρωθυπουργού και χθες (σ.σ. 24/2) συναντήθηκε με τον Κ.Μ, τότε μπορεί και να σκεφτεί άνετα κάποιος… ιδού ο νέος ΥΠΕΞ. Και αυτό με δεδομένο ότι ο Γεραπετρίτης κατά πάσα πιθανότητα μετακομίζει στο Μ.Μ, στο παλιό του γραφείο».
Ναι μεν αλλά
Σταθερά πρώτη με διψήφια ποσοστά από το δεύτερο κόμμα παραμένει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Interview, με την υπόθεση των Τεμπών όμως να πληγώνει καίρια την κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία αγγίζει το 24,5%, έχοντας ωστόσο υποστεί απώλειες σε σχέση με την έρευνα του Ιανουαρίου (28,6%).
Στις κινητοποιήσεις το 58%
Όπως αποτυπώνεται στη δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Politic.gr, το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα συμμετέχει στα συλλαλητήρια για το δυστύχημα στα Τέμπη. Το 40% δηλώνει πως δεν θα συμμετάσχει, ενώ το 2% απαντά ΔΓ/ΔΑ. Διχαστικό είναι το ζήτημα της «εργαλειοποίησης» της τραγωδίας των Τεμπών καθώς οι απαντήσεις είναι σχεδόν ισομοιρασμένες.
Το 53% πιστεύει ότι γίνεται κομματική εργαλειοποίηση του δυστυχήματος των Τεμπών, ενώ το 44% διαφωνεί. Σύμφωνα με το 53% που θεωρεί ότι γίνεται πολιτική στρατηγική διαχείρισης του θέματος, η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφεται πρώτη με 25,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος με 25%, ενώ ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 17,9% και η Ελληνική Λύση με 15,2%.
Περιπλέκεται η κατάσταση
Περιπλέκεται η κατάσταση στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Δεν ξέρω τι θα καταφέρει να ξεμπερδέψει ο Γιώργος Γεραπετρίτης με τις επαφές του αυτή την εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, αλλά αυτά δεν πρέπει να έχουν ξαναγίνει. Να κυκλοφορεί αυτές τις μέρες η είδηση ότι οι Αμερικάνοι κλείνουν την στρατιωτική βάση στην Αλεξανδρούπολη – λόγω αλλαγής στρατηγικής στο μέτωπο της Ουκρανίας – και ο Τραμπ να το διαψεύσει σε… παγκόσμια live σύνδεση από τον Λευκό Οίκο. Τι ακριβώς συμβαίνει και θα συμβεί θα το μάθουμε ασφαλώς, αργά ή γρήγορα. Αλλά ότι η Αθήνα άλλη εντύπωση άφηνε να διαμορφώνεται και η Ουάσιγκτον να έχει αυτή τη στάση, είναι μάλλον μία πρωτόγνωρη κατάσταση για τόσο ευαίσθητα και σημαντικά θέματα εξωτερικής (και αμυντικής) πολιτικής.
Το δίλημμα
Στην κυβέρνηση αρχίζουν πλέον να αποδέχονται ότι οι συγκεντρώσεις της Παρασκευής θα είναι μεγάλες. Πολύ μεγάλες μάλιστα. Και το δίλημμα είναι τι (πρέπει) να κάνει το Μαξίμου: Να ενθαρρύνει την επιθετική ρητορική που έχουν κάποιοι υπουργοί και στελέχη ή να επιδείξει υπομονή, να χαμηλώσει τους τόνους και να δει με ψυχραιμία και ρεαλισμό την επόμενη ημέρα;
Αστείο
Καταλαβαίνετε, φαντάζομαι, πόσο αστείο ακούγεται ( εκτός από παντελώς οξύμωρο) σε κάθε νοήμονα άνθρωπο το ότι οι συγκεντρώσεις πολιτών απειλούν τη δημοκρατία, ε; Ποια δημοκρατία απειλείται από τον λαό; Ιστορικά, τα μόνα που πάντα απειλούνταν από τον λαό ήταν τα καθεστώτα, όχι η δημοκρατία.
«Παν μέτρον άριστον»
Την αρχαιοελληνική σοφή ρήση «Παν μέτρον άριστον» αναγκάστηκε να επιστρατεύσει ο Κ. Μητσοτάκης σε αρκετά κυβερνητικά στελέχη που για τα Τέμπη και τα συλλαλητήρια βγαίνουν και λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Τώρα ποιοι είναι αυτοί οι υπουργοί, όποιος έχει μάτια να βλέπει και αυτιά να ακούει τους ξέρει.