Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕΝΦΙΑ - Αλλαγές: Πληρωμή σε 11 δόσεις από φέτος και 12 δόσεις...

ΕΝΦΙΑ – Αλλαγές: Πληρωμή σε 11 δόσεις από φέτος και 12 δόσεις από το 2025

Αλλάζει το πλάνο πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, από το 2025, με τις δόσεις να αυξάνονται, από 10 που είναι σήμερα, σε 12, ενώ μεταβατικά και μόνο για εφέτος η εξόφληση του Φόρου θα γίνει σε 11 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται τέλος Απριλίου.

Οι αλλαγές
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα αποπληρωμής, όπως προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή, αυξάνονται σε 12 από 10 οι δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ ενώ απαλλάσσονται από τον φόρο ιδιοκτήτες ακινήτων σε περιοχές που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω σεισμού, πυρκαγιάς ή πλημμύρας.

Παράλληλα, ορίζεται ότι οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 8 Μαρτίου 2024 για διορθώσεις στο Ε9 πριν η ΑΑΔΕ προχωρήσει στην έκδοση του εκκαθαριστικού.

Από το επόμενο έτος, όπως προβλέπει η νέα ρύθμιση, η καταβολή του ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο που σημαίνει ότι ο λογαριασμός θα έχει σταλεί από τον Φεβρουάριο στους ιδιοκτήτες και αυτό το μοντέλο θα αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα.

Στη απόφαση αυτή κατέληξε το κυβερνητικό επιτελείο θέλοντας με τον τρόπο να διευκολύνει τα νοικοκυριά, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη ευκολία τις αυξημένες τους υποχρεώσεις.

Έτσι λοιπόν εάν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου πληρώνει συνολικό ΕΝΦΙΑ 500 ευρώ, με το καθεστώς των 10 δόσεων τον μήνα κατέβαλλε μέχρι πέρυσι 50 ευρώ. Εφέτος θα πληρώσει, λόγω των 11 δόσεων, 45,45 ευρώ και από το 2025 η δόση υποχωρεί στα 41,66 ευρώ κάθε μήνα.

ethnos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ