Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΤουρισμός για όλους: Μέχρι 400 ευρώ για διαμονή – Πότε ξεκινούν οι...

Τουρισμός για όλους: Μέχρι 400 ευρώ για διαμονή – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

«Ανοίγει» μέσα στις επόμενες ημέρες η πλατφόρμα για το νέο ενισχυμένο εκπτωτικό κουπόνι διαμονής σε ξενοδοχεία ανά την επικράτεια. Το ποσό της ενίσχυσης έχει φτάσει να είναι ως και διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι, ενώ έχει διευρυνθεί και ο αριθμός των δικαιούχων. Ο νέος κύκλος του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», που αναμένεται να αρχίσει να «τρέχει» σύντομα, δίνει την δυνατότητα σε χιλιάδες νοικοκυριά να διεκδικήσουν «κουπόνι» (voucher) που θα αγγίζει ακόμη και τα 400 ευρώ.

Η έκπτωση αυτή χορηγείται για να καλύψει μέρος του κόστους διαμονής των δικαιούχων κατά την περίοδο των διακοπών τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού και στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού κατά το τρέχον έτος και η ισχύς του λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι του νέου κύκλου «Τουρισμός Για Όλους»
Με επικαιροποιημένο σχεδιασμό, το πρόγραμμα έχει καινούργια χαρακτηριστικά και χορηγεί μεγαλύτερα ποσά από εκείνα του προηγούμενου κύκλου, ενώ «ανοίγει» και η περίμετρος των δικαιούχων, καθώς αυξάνονται τα εισοδηματικά όρια και επιπλέον καθιερώνεται μια νέα «ειδική» κατηγορία δικαιούχων.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

αύξηση του κριτηρίου εισοδήματος για όλους κατά 3.000 ευρώ σε σύγκριση με 2022-2023,
αύξηση του ποσού στη γενική κατηγορία από 150 ευρώ σε 200 ευρώ για όλους,
θέσπιση νέων κατηγοριών ειδικών κοινωνικών ομάδων που θα λάβουν 300 ευρώ επιχορήγηση: συνταξιούχοι όλων των ταμείων, έγγαμοι ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία και περισσότερα τέκνα, άγαμοι και σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,
διπλασιασμό της επιχορήγησης για ΑμεΑ ή με τέκνα ΑμεΑ, από 200 ευρώ σε 400 ευρώ.
Πως θα κατανεμηθούν τα εκπτωτικά «κουπόνια»
Ειδικότερα μέσω του Προγράμματος χορηγείται, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης και επιλογής μέσω κλήρωσης, οικονομική διευκόλυνση ως εξής:

Ποσό ύψους 200 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια,
Ποσό ύψους 300 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:
– Άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,

– έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022.

– Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες από το άρθρο 2 προϋποθέσεις.

Ποσό ύψους 400 ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως.
Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

enikonomia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ