Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαVoucher αξίας έως 18.000 ευρώ για την αγορά ψηφιακών προϊόντων – Ποιους...

Voucher αξίας έως 18.000 ευρώ για την αγορά ψηφιακών προϊόντων – Ποιους αφορά και πώς επιλέγονται οι προμηθευτές

Έως το τέλος του μήνα έχουν το δικαίωμα να εξαργυρώσουν «κουπόνια» που έχουν στα χέρια τους οι δικαιούχοι του προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜμΕ»: Η αξία των συγκεκριμένων voucher αγγίζει ακόμη και τα 18.000 ευρώ. Μετά τη σχετική τροποποίηση του προγράμματος, οι αγορές ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών με χρήση των εκπτωτικών κουπονιών (vouchers) για όλους τους Δικαιούχους του Προγράμματος «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ» μπορούν να πραγματοποιούνται έως το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Οι Δικαιούχοι του Προγράμματος μπορούν να προμηθευτούν τις επιδοτούμενες ψηφιακές υπηρεσίες & προϊόντα απευθείας από τους προμηθευτές της επιλογής τους. Εξαιρούνται περιπτώσεις αυτοπαράδοσης, όπου προμηθευτής και δικαιούχος ταυτίζονται.

Πώς προχωρούν οι… ψηφιακές αγορές

Η λίστα των εγκεκριμένων προμηθευτών και των εγκεκριμένων προϊόντων, είναι αναρτημένη στον δικτυακό τόπο του Προγράμματος. Επίσης, ενημέρωση μπορεί να παρέχεται και μέσω των καναλιών ενημέρωσης και διαφήμισης των ίδιων των προμηθευτών.

Σημειώνεται λοιπόν πως για το πρόγραμμα «Ψηφιακά εργαλεία ΜμΕ», οι αγορές ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών με χρήση των εκπτωτικών κουπονιών (voucher) για τους Δικαιούχους του Προγράμματος μπορούν να πραγματοποιούνται έως το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την σχετική τροποποίηση, για τους δικαιούχους που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα στις κατηγορίες ένα (1), δύο (2), τρία (3) και τέσσερα (4), παρέχεται η δυνατότητα της παράτασης των ημερομηνιών έκδοσης και δέσμευσης των vouchers, καθώς και της πραγματοποίησης αγορών ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ειδικότερα:

  • Η έκδοση και δέσμευση vouchers (από τον προμηθευτή) για τους δικαιούχους μπορεί να γίνεται έως το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023.
  • Η πραγματοποίηση αγορών ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών με χρήση των vouchers για τους δικαιούχους των κατηγοριών ένα (1), δύο (2), τρία (3) και τέσσερα (4), μπορεί να γίνεται έως την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, υπό την προϋπόθεση ότι η αντίστοιχη δέσμευση των vouchers έχει πραγματοποιηθεί εντός της προηγούμενης προθεσμίας.
  • Ως ημερομηνία λήξης της μεταβατικής περιόδου (cooling off period) για την οποία επιτρέπονται ορισμένες μόνο (κατ’ εξαίρεση) περιπτώσεις εξαργύρωσης vouchers, ορίζεται η Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023.
  • Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης των πάσης φύσεως πληρωμών και ολοκλήρωσης του Προγράμματος για τη συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων ορίζεται η Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το Πρόγραμμα «Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ», με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής ωριμότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας, παρέχει στους δικαιούχους δυνατότητα αξιοποίησης Vouchers αξίας έως και 18.000€ ανάλογα με την κατηγορία του δικαιούχου και με δυνατότητα επιδότησης ποσοστού 90%.

Τι επιδοτεί το πρόγραμμα «ψηφιακά εργαλεία»

Το Πρόγραμμα επιδοτεί την προμήθεια ψηφιακών προϊόντων/υπηρεσιών, καθώς και συναφών με τα παραπάνω συμπληρωματικών υπηρεσιών και συγκριμένα δαπάνες σε κατηγορίες ψηφιακών προϊόντων/υπηρεσιών, οι οποίες σχετίζονται με:

  • τη βελτίωση της λειτουργίας των επιχειρήσεων όπως ενδεικτικά εφαρμογές Εμπορικού Λογισμικού / Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP), CRM, εφαρμογές Διαχείρισης Αποθήκης (WMS),
  • τη συνεργασία, παραγωγικότητα και απομακρυσμένη εργασία όπως ενδεικτικά πλατφόρμες παραγωγικότητας, επικοινωνίας και συνεργασίας (Cloud Productivity Suites),
  • την ενίσχυση ηλεκτρονικού εμπορίου όπως ενδεικτικά cloud εργαλεία για digital campaign management και εργαλεία σύνδεσης με συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών,
  • την ασφάλεια και εμπιστοσύνη όπως ενδεικτικά δαπάνες σε εργαλεία για τη συμμόρφωση στη διαχείριση δεδομένων και τη διασφάλιση επιχειρησιακής συνέχειας,
  • συμπληρωματικές υπηρεσίες για την εγκατάσταση, παραμετροποίηση, ρύθμιση προϊόντος, την εκπαίδευση πάνω στα βασικά εργαλεία και τη συμβουλευτική υποστήριξη πάνω στο Ψηφιακό Μετασχηματισμό.

Να σημειωθεί ακόμη ότι η προμήθεια των ψηφιακών προϊόντων, υπηρεσιών και των συναφών με αυτές συμπληρωματικών υπηρεσιών, θα πρέπει να πραγματοποιείται μέσω των εγκεκριμένων, στο πλαίσιο του Προγράμματος, Προμηθευτών, καθώς και τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αυτές να ανήκουν στο Ενιαίο Μητρώο Εγκεκριμένων Ψηφιακών Προϊόντων και Υπηρεσιών.

enikonomia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
spot_img
spot_img
spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ